MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4021 z 5255 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4020 | 4021 | 4022 ... 5253 | 5254 | 5255 ] - Skocz do strony

Str 4021 z 5255

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: +2

2022-04-05 10:38:48 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-04-04 20:39:06, Kasia_red napisał(a):

Zweryfikowałam tę informację u właścicieli portalu, ale oni nic o tym nie wiedzą. Serwer jest opłacany standardowo co miesiąc, domena też standardowo raz na rok. Nikt nie planuje niczego zamykać. Amen :-]

Domena MW jest wykupiona do końca kwietnia i wtedy się okaże czy dzierżawa zostanie odnowiona na następny rok.
Moim zdaniem właściciel nie powinien tego robić bo w obecnym kształcicie te forum szkodzi jego wizerunkowi.
Z pierwotnego miejsca do szukania porad związanych z wyjazdem i pobytem w UK zrobiło się niszowe forum alternatywnej rzeczywistości.
Królują żółte napisy a osobnicy pokroju Zieby, Atora czy Roli stali się tu idolami. Szale goryczy przelał temat związany z Ukraina w którym zagościły ruskie boty.
Schemat jest taki sam, pojawia się pierwszy pisze wiadomość z trzema tezami, pierwsza logiczna i oczywista. Druga bardziej kontrowersyjna ale do dyskusji i ostatnia z gatunku "Józef Stalin ma usta słodsze od malin" a za chwile pojawia się następny który przyklepuje te poglądy, po czym po następnych kilku minutach jest jeszcze jeden i tworzą silny front z którym nie ma co wchodzić w dyskusji. Czy ktoś próbował użytkownikom, którzy do tej pory milczeli na forum a od rosyjskiej agresji na Ukrainę zawładnęli tym tematem sprawdzić z jakich adresów ip piszą. Mam dziwne wrażenie, ze oni tego nawet nie przeczytają bo tu wpadają sprawdzić czy ich narracja jest ta przeważająca, jeżeli nie to robią atak trójstronny i prawdopodobnie lecą na następne fora. Grunt jest podatny bo wielu ze starych użytkowników ma rozbudzone wrażenie ze żyjemy w matrixe i po pandemii doszukują się nowego porządku świata, ale to normalne że młody chłop kopiący kartofle na angielskim polu zastanawia się o co tu chodzi bo przecież to nie może być jego wina
Wiele osób ma bardzo krotka pamieć i zapomniało jak narzekali na nacjonalistyczne podejście anglików, którzy mówili ze przez emigrantów rosną im ceny domów, psuje się rynek pracy, dostęp do służby zdrowia czy musza stać w korkach na autostradach. Te same osoby teraz bawią się w szacowanie ile Polskę będzie kosztowało 500+ dla Ukraińców czy jak wydłuży to czas oczekiwania na pomoc lekarska a jednocześnie mieszka w councilowkim domu pobiera zasiłki, pip czy child benefit. Ale to wszystko ze zmartwienia o Polskę i dlatego, ze trzeba dyskutować nawet na trudne tematy. Zasłanianie się wolnością poglądów tez ma swoje granice, czy jak pojawi się na forum frakcja, która będzie promowała pedofilie to tez dostana pełny głos i będą mogli opowiadać jak widza swój porządek, jeżeli nie bo pedofila jest przestępstwem to przypominam, ze bestialskie mordowanie cywilów również nie jest legalne. I nie jest tu ważne ze gdzieś tam jeszcze na świecie mordują i ze są debile (albo wyrachowane boty) którzy wmawiają ze to nie prawda albo zupełnie próbują z ofiar robić oprawców.
Już samo to, ze ktoś widzi co tu się odpierdziela i postanawia napisać artykuł na temat jak odwala emigrantom od zachodniego dobrobytu o czymś świadczy, tylko ze to co tu się pisze nie jest żaden sposób reprezentatywne do opinii Polaków na emigracji
To wszystko spowodowało, ze wielu długoletnich użytkowników, którzy tworzyło markę MW postanowiło nie brać w tym szambie udziału i znika, tak samo postanowiłem i ja.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: 0

2022-04-05 11:27:31 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Tak, tak, brakuje tylko zeby dodawanie postow bylo calkowicie wylaczone tak jak komentarzy na wszystkich bardziej poczytnych polskich portalach.
Widac, ze nie moderowanie postow tylko w jedna sluszna strone niektorym przeszkadza a wrecz uwiera.
I nie mowie tu o obrazliwych postach jakie tu tez sie pojawiaja. A juz postulowac o zamkniecie forum z wieloma zyjacymi watkami uwazam za niepowazne. Jestem na tym forum od 2007 roku i mam nadzieje, ze bedzie dalej istnialo z niektorymi uzytkownikami lub bez nich.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #3 Ocena: 0

2022-04-05 14:55:16 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Można sobie sprawdzić tu gdzie i na jakich liniach obowiązują szmatki do zakrywania przewodów wentylacyjnych.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2022-04-05 18:22:34 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Czasami sie naprawde fajni petenci zdarzaja w pracy. Jak z Big Bang Theory. Sheldon zrezygnowal z pracy dla jakis agencji rzadowych cos tam o satelitach i zajal sie tlumaczenim BSL i trafil na klienta, ex pracownik IT, ktory po zalamaniu nerwowym poszukuje czegos innego. Ogolnie zdarza sie spotkac ciekawych ludzi iod razu dzien lepszy i banan:)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2022-04-05 21:21:57 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Dwie godz oglądałyśmy z siostra Kabaret Moralnego Niepokoju. Jutro chyba będę mieć zakwasy ze śmiechu :-]
A śmiech to zdrowie :-)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

dominikaaa

Post #6 Ocena: 0

2022-04-07 10:06:40 (3 lata temu)

dominikaaa

Z nami od: 30-03-2008

Nie podobaa mi się to, że wchodzę na forum a tam zamiast ostatnich tematów wyświetla mi sie ogólna szata graficzna forum z podtematami i każdego ostatniego wątku muszę szukac np. ,,wszystko o wszystkim,, znalazlam ten wątek. A gdzie inne ostatnie tematy ? Wszystko mam teraz wyszukiwać ??? :( nie podoba mi sie to bardzo.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2022-04-07 10:15:33 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Trzeba bylo sprobowac.
Obrazek
Bardzo slodkie, pieczywo podobne do "Irish soda bread" z nadzieniem.
Jak nic nie bedzie, to MRE sie bedzie jadlo. :-(

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 07-04-2022 10:20 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2022-04-07 11:03:50 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2022-04-07 10:06:40, dominikaaa napisał(a):
Nie podobaa mi się to, że wchodzę na forum a tam zamiast ostatnich tematów wyświetla mi sie ogólna szata graficzna forum z podtematami i każdego ostatniego wątku muszę szukac np. ,,wszystko o wszystkim,, znalazlam ten wątek. A gdzie inne ostatnie tematy ? Wszystko mam teraz wyszukiwać ??? :( nie podoba mi sie to bardzo.

Od lat korzystam z linku http://www.mojawyspa.co.uk/forum-ostatnie

Nigdy nie wchodze na strone glowna portalu ani forum.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #9 Ocena: 0

2022-04-07 11:17:59 (3 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2022-04-07 10:06:40, dominikaaa napisał(a):

Wyłącz adblock'a natej stronie.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

dominikaaa

Post #10 Ocena: 0

2022-04-07 13:29:07 (3 lata temu)

dominikaaa

Z nami od: 30-03-2008

Dzięki. Wyłaczylam. Nic nie pomogło. Przynajmniej wiem ze to u mnie. Myslalam, ze to na stronie się coś zmieniło. :)

Do góry stronyOffline

Strona 4021 z 5255 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4020 | 4021 | 4022 ... 5253 | 5254 | 5255 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,