"WHO: Kobiety od 18 do 50 lat nie powinny w ogóle pić alkoholu. Dlaczego?
Światowa Organizacja Zdrowia uważa, że kobiety w wieku rozrodczym nie powinny pić alkoholu, ponieważ istnieje ryzyko, że kiedy zajdą w ciążę, zaszkodzą swojemu nienarodzonemu dziecku. Propozycja jest częścią projektu globalnego planu działań WHO ograniczającego picie alkoholu na lata 2022-2030." W takim razie bardzo cieszy mnie fakt, ze jesli WHO sie rozpedzi z zakazami i nakazami , jako, ze tak dobrze im idzie przez ostatnie poltora roku, to w 2030r bede juz po 50.
2021-06-17 16:09:27, dominikana36 napisał(a): "WHO: Kobiety od 18 do 50 lat nie powinny w ogóle pić alkoholu. Dlaczego?
Światowa Organizacja Zdrowia uważa, że kobiety w wieku rozrodczym nie powinny pić alkoholu, ponieważ istnieje ryzyko, że kiedy zajdą w ciążę, zaszkodzą swojemu nienarodzonemu dziecku.
Nie wiadomo WHO to wymysla, w ekitarnym klubie odpowiedzialnych za nic... Ja się dziwię, ze nie powstal jeszcze ruch na prawdę walczacy o prawa kobiet. Przecież stara prawda ludowa mowi, ze: mężczyzna jest głową rodziny,a kobieta jest szyją. Jest oczywiste, że szyją możecie kręcić i kiwać głową, ale możecie też uderzać nią o ścianę 😉
ale z jaka częścią się nie zgadzasz, to są ZALECENIA i nie powinno nikogo dziwić ze organizacja zajmująca się zdrowiem nie zaleca spożywania alkoholu, czy jak nie zalecają palenia tytoniu to tez problem
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Nie wiadomo WHO to wymysla, w ekitarnym klubie odpowiedzialnych za nic... Ja się dziwię, ze nie powstal jeszcze ruch na prawdę walczacy o prawa kobiet. Przecież stara prawda ludowa mowi, ze: mężczyzna jest głową rodziny,a kobieta jest szyją. Jest oczywiste, że szyją możecie kręcić i kiwać głową, ale możecie też uderzać nią o ścianę 😉
powstanie ale dopiero za 107 lat
tak mi się skojarzyło
Cytat:
Do łowiącego rybaka podpływa żaba:
- Przepraszam, panie rybaku, czy mogę usiąść na pana spławik i sobie z niego skoczyć??
-OK.
Za chwilę wypływa i te same pytanie. Rybak znowu się zgodził. Następnym razem wypływa:
-Panie rybaku, a czy mogę sobie usiąść obok pana?
-Możesz.
Po chwili nadpływa druga żaba z zapytaniem:
-Przepraszam, panie rybaku, czy mogę usiąść na pana spławik i sobie z niego skoczyć?
A pierwsza żaba:
-Spie*dalaj! Dobrze jej powiedziałam, panie rybaku?
2021-06-17 20:54:44, sqlserver napisał(a): ale z jaka częścią się nie zgadzasz, to są ZALECENIA i nie powinno nikogo dziwić ze organizacja zajmująca się zdrowiem nie zaleca spożywania alkoholu, czy jak nie zalecają palenia tytoniu to tez problem
chyba sie zapytawowywujesz dominikana36 ? aczkolwiek pod postem , z moim komentarzem wiec do konca pewny nie jestem ? nie wiem , moze patrze Scorsese'ZEZEM ?
(de NIRO )
sie wtrace ,choc dorosli rozmawiają Światowa Organizacja Zdrowia nie jest dla mnie autorytetem, nie ufam im.Tym bardziej teraz ,gdy sa masowe szczepienia i bierze udzial w rozgrywce Stany -Chiny.Jeśli tej organizacji by chodziło o zdrowie ludzi to by nie byli umoczeni w polityce , bo polityka zdrowa nie jest.
A wracając do ich zaleceń , jakie to zalecenia przestrzegjace przed piciem alkoholu w ciazy : nie przechodź na czerownym swietle ? Oczywiście,ze picie jest niedopuszczalne.Kase z koronaszopki niech przekierują w edukacje, uswiadomianie spoleczenstwa . Tylko po co ? głupi narod łatwy do sterowania.Nic nowego, komuna robiła to tania wódka.
przepraszam Cie ale przeczytałem to trzy razy i nie wiem co chciałeś przekazać, może rozbijaj wypowiedz na mniejsze kawałki, będzie łatwiej
2021-06-18 07:09:10, sqlserver napisał(a): przepraszam Cie ale przeczytałem to trzy razy i nie wiem co chciałeś przekazać, może rozbijaj wypowiedz na mniejsze kawałki, będzie łatwiej
Taksówkarz jako komentarz (z przymrożeniem oka) :Ty , mówisz do mnie ? w aspekcie mojego dylematu do kogo byl twoj komentarz w cytacie zawierajacym wypowiedzi, dwoch osob.
Idac dalej : komentarz ze Scena w rezyserii Martina Scorsese jako calosciowy zart ,widziany zezezm ( byl taki polski cykl kabaretowy bodaj Zaorskiego w latach komuny ,,Zezem,, .
A reszta jest krytyka WHO , moimi pogladami o tej organizacji a tym bardziej ich zaleceniami wszelakimi. Calos komntarza to swoisty happening , bo wole na moj sposob sobie mieszac w glowie ,niz pozwalac politykom.
2021-06-18 11:50:07, ZlotaPerla1 napisał(a): ... że grzanie zaraz załączę, bo mi łapki już okropnie zmarzły
No fakt, szału nima.
Ale bez przesady.
Okna pootwierane a desz wesoło sobie pada od wczoraj.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie