po co marnowac zycie na nadgodziny znajdz sobie jakiegos anglika zeby to spadlo na niego
ty moglabys w tym czasie relaksowac sie w domu gotujac pyszne obiadki
ja ostatnio powiedzialem zonie ze wrzucam na luz koniec z nadgodzinami chce zmniejszac ilosc godzin w pracy mam 38lat ile mozna tyrac...
nie chce tak zyc
Ja się nie czuję na leżaku wmogrodzie jak na wakacjach, chyba to normalne - zakupy, obiad, później praca - jakie wakacje? 😎 a że opalenizny przybywa … nic na to nie poradzę 😎
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
(...) ty moglabys w tym czasie relaksowac sie w domu gotujac pyszne obiadki(...)
Nie każda kobieta po pracy relaksuje się gotując pyszne obiadki. Chyba nawet nie znam takiej Jakbym w ogóle nie chodziła do pracy to owszem byłby to relaks i przyjemność. Teraz jest to obowiązek. Jeszcze zależy jaka liczna jest ta rodzina.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
2021-06-08 12:56:16, Richmond napisał(a): Przynioslam kamerke z samochodu, zeby zgrac film z fajnej drogi z zeszlego weekendu. Podlaczam do kompa, a tam ostatni filmik ze stycznia. A ja dzielnie wlaczalam kamerke przez ostatnie pare miesiecy myslac, ze wszystko sie nagrywa.
Cos sie sypnelo z karta SD i nie da sie sformatowac, a dane sie nie kasuja. Dlatego tez kamerka nie nadpisywala starych nagran. Wlasnie czyszcze ja Data Shredderem.
Ale po co ryzykowac, ze znow ci sie nie zapisze? Przeciez watpliwa karta sd moze miec uszkodzone sektory (chyba, ze ja sprawdzilas jakims dobrym softem i nie ma uszkodzonych sektorow?) Bo tak to przy nastepnym zapisie... nie bedzie zapisu w tych miejscach, ale do czasu, bo kolejne klastry sie sypna. Do smieci z karta, wazniejsze dane.
Jaki program uzylas zeby sprawdzic kondycje karty? Ja polecam, aplikację h2testw dla systemu Windows.A do testu wydajnosci karty Crystal Disk Mark.
Co za piekne uczucie, kiedy wszystko juz zrobione co bylo do zrobienia, i mozna kompletnie nie robic nic, tudziez czytac na przyklad albo nawet i jest czas sobie popisac: )
A, albo to kwestia pogody, wiadomom nie chce sie jesc jak jest goraco, albo tego, ze mozg jak pracuje na wysokich obrotach to jednak potrzebuje weglowodanow. Jak mmialam do napisania 6 esei (essejow? ) po tysiac slow kazdy, to musialam miec pod reka pelno slodyczy (na obudzenie) czekolad, owocow, warzywa wode z cytryna i ogorkiem, makarony i ziemniaki. Codziennie. I tak przez 6 dni, 1 esej dziennie.
Jak skonczylam i wszystko juz bylo napisane i skonczone to nagle przestalam byc glodna i wrocilam do swojego trybu salata, owoc, woda, i ogolnie jedzenie na ostatnim miejscy w kategorii koniecznosci. Chyba, ze nie chodzi o paliwo dla mozgu, tylko o upaly, gdzie wystarczy kwasne mleko i mlode ziemniaki z koperkiem i jajko sadzone i jest spokoj na caly dzien.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
2021-06-08 21:20:21, galadriel napisał(a): Co za piekne uczucie, kiedy wszystko juz zrobione co bylo do zrobienia, i mozna kompletnie nie robic nic, tudziez czytac na przyklad albo nawet i jest czas sobie popisac: )
A, albo to kwestia pogody, wiadomom nie chce sie jesc jak jest goraco, albo tego, ze mozg jak pracuje na wysokich obrotach to jednak potrzebuje weglowodanow. Jak mmialam do napisania 6 esei (essejow? ) po tysiac slow kazdy, to musialam miec pod reka pelno slodyczy (na obudzenie) czekolad, owocow, warzywa wode z cytryna i ogorkiem, makarony i ziemniaki. Codziennie. I tak przez 6 dni, 1 esej dziennie.
Jak skonczylam i wszystko juz bylo napisane i skonczone to nagle przestalam byc glodna i wrocilam do swojego trybu salata, owoc, woda, i ogolnie jedzenie na ostatnim miejscy w kategorii koniecznosci. Chyba, ze nie chodzi o paliwo dla mozgu, tylko o upaly, gdzie wystarczy kwasne mleko i mlode ziemniaki z koperkiem i jajko sadzone i jest spokoj na caly dzien.
Niech bedzie, ze z magii. Z calego materialu przerobionego w tym roku ( semestrze). Ninejszym do pazdziernika nie chce o tym slyszec; )