Str 3644 z 5264 |
|
---|---|
niebieskieucho | Post #1 Ocena: 0 2021-05-23 20:57:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Ofiara pewnego pomyslu odradza
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
SweetLiar | Post #2 Ocena: 0 2021-05-23 22:20:54 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Jeśli chodzi o Włochy to jest to tak specyficzna mentalność, że ja się tam w niczym nie czuję komfortowo i bezpiecznie.
Kontrolerzy podobno grozili załodze zestrzeleniem tego samolotu. Jutro zbierają się w Europie tęgie głowy i będą radzić co z tym dalej zrobić. Pewnie będą kolejne sankcje, ale Łukaszenka na pewno sobie to ryzyko wkalkulował w koszty. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
niebieskieucho | Post #3 Ocena: 0 2021-05-24 13:15:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Niedzielskiemu pali sie pod ogonem. Jest zestrachany i przydzielili mu ochrone.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2021-05-24 13:29:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2021-05-23 22:20:54, SweetLiar napisał(a): Jeśli chodzi o Włochy to jest to tak specyficzna mentalność, że ja się tam w niczym nie czuję komfortowo i bezpiecznie. Ja czulam sie bezpieczenie we wloskim transporcie. Kolejka linowa kabinowa jechalam w Lecco nad jeziorem Como. Poza tym roznymi krzeslkami i kolejkami torowymi. Nie zapowiada sie, zeby wyjazd do Wloch grozil nam w tym roku. Carpe diem.
|
tesstickle | Post #5 Ocena: 0 2021-05-24 13:36:30 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2021-05-24 13:15:51, niebieskieucho napisał(a): Niedzielskiemu pali sie pod ogonem. Jest zestrachany i przydzielili mu ochrone. Pojawiły się głosy, że to on sam zorganizował tę grupę. Żeby dostać ochronę. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2021-05-24 20:52:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
szykowalem dzisiaj bagietki czosnkowe na kolacje i tnac je na kawalki troche zostalo mi na palcu tej masy
i jakos tak odruchowo zlizalem to jak kot swoin szorstkim jezykiem prosto z palutka : P boze jakie to bylo obrzydliwe w smaku... gorzkie takie ze woda nie pomogla musaslem isc zeby umyc bo mi sie niedobrze zrobilo...zawsze myslalem ze to jakies ala "maselko" z czosnkiem cos na podobe a to moglby robic za rywala dla cyjanku normalnie trucizna a upieczone bardzo pyszne cos jak skrobia i ziemniaki albo tutejsze babeczki jak nie wiesz jak to robia to zjesz i nie taka zla |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2021-05-24 21:07:59 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zawsze możesz zrobić własne masło czosnkowe. Mój mąż robi, tylko potem śmierdzi w kuchni i lodówce.
Carpe diem.
|
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2021-05-24 21:11:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
zona czasami tak robi i do tego chleb w thermomixie 😎
|
sqlserver | Post #9 Ocena: +1 2021-05-24 21:47:35 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-05-23 18:10:48, andypolo napisał(a): To są jaja! "W niedzielę na lotnisku w Mińsku miało miejsce awaryjne lądowanie samolotu Ryanair, wymuszone przez białoruskie służby. Maszyna realizowała kurs z Aten do Wilna. Na pokładzie samolotu znajdował się znany białoruski opozycjonista Raman Pratasiewicz, który został zatrzymany po lądowaniu. Informację o awaryjnym lądowaniu samolotu w Mińsku podał serwis onliner.by. Maszyna miała przerwać lot z Aten do Wilna rzekomo z powodu informacji o bombie na pokładzie. Okazało się jednak, że żadnej bomby w samolocie nie było." Zatrzymany i aresztowany przez białoruskie służby na mińskim lotnisku Raman Pratasiewicz jest byłym aktywistą politycznym, obecnie opozycyjnym dziennikarzem i założycielem oraz prowadzącym niezależny kanał w Telegramie Nexta_EN. Jest on znienawidzony przez Łukaszenkę. W Białorusi grizi mu nawet kara śmierci. Zmuszony do lądowania samolot RyanAira był eskortowany przez białoruski MIG przy tej okazji z samolotem ryanair chciałem przypomnieć , że w 2013 roku Austria, Francja i Portugalia podobnie zmusiły do lądowania samolot boliwijski - i to nie jakiś cywilny, tanich linii, ale należący do prezydenta Boliwii, a do tego z samym prezydentem na pokładzie. Wszystko dlatego, że dostali od USA polecenie zatrzymania tego samolotu, gdyż istniało podejrzenie że leci w nim Edward Snowden. powód zatrzymania jest tez trochę inny Protasiewicz walczył w Donbasie w ramach neonazistowskiego batalionu Azow, a grozi mu co najwyżej 15 lat kolonii karnej. ![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
Wembley27 | Post #10 Ocena: 0 2021-05-25 19:15:23 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Jesteśmy w akademi piłkarskiej....zaczynają się małe kroczki do profesjonalnego grania w pilke nożna
|