Też mówiłem to tfu.
A teraz własnoręcznie wrzucam na patelnię i jest jako dodatek/wypełniacz np.do zupy warzywnej.
Nie, nie mam zamiaru przechodzić na inną wiare żywieniową
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 3610 z 5267 |
|
---|---|
tesstickle | Post #1 Ocena: 0 2021-05-04 21:28:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Chciałbym tu wtrącić swoje 3 grosze.
Też mówiłem to tfu. A teraz własnoręcznie wrzucam na patelnię i jest jako dodatek/wypełniacz np.do zupy warzywnej. Nie, nie mam zamiaru przechodzić na inną wiare żywieniową ![]() ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2021-05-04 21:31:46 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
A mnie się jeszcze nie zdarzyło próbować tofu. Biorę się za nie, jak pies za jeża.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2021-05-04 21:50:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Ja próbowałem pod trzema postaciami. Nie przemówiło to do mnie do tego stopnia, że móżdżek wieprzowy uznawany przez niektórych jako rarytas, jest dla mnie wstrętny. Ale tofu przy tym to zupełnie inna liga.
Tymbardziej, że tofu to soja, a soja to GMO bo trudno w dzisiejszym świecie znaleźć inną. A mój organizm ma awersję na GMO. Na produkty nawet bez przywołania nazwy. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 04-05-2021 22:38 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2021-05-04 21:51:50 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2021-05-04 19:52:59, Gwontownik napisał(a): A znalazłaś? Warto dodać, że koszenila = E120, a to uzyskiwane naturalnie pomimo że wzór chemiczny. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 04-05-2021 19:58 ] Niestety na zadnego nie trafilam, chyba wszystkie siedza juz tylko w hodowlach. Chyba czesciej sie pojawia czerwien koszenilowa (E124?), sztuczny barwnik, wlasnie ze wzgledu na problemy produkcyjne i koszty w przypadku owadow. |
tesstickle | Post #5 Ocena: 0 2021-05-04 22:14:02 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-05-04 21:31:46, EFKAKONEFKA33 napisał(a): A mnie się jeszcze nie zdarzyło próbować tofu. Biorę się za nie, jak pies za jeża. Też się zbierałem, najpierw krojone w kostkę do sałatki. ![]() To nie jadalne. ![]() Ale mam wymówkę (przed samym sobą) w postaci zmiany systemu żywienia to obejrzałem to. No prościej się nie da. Generalnie tofu przejmuje smaki i zapachy od wszystkiego, więc czym go posmarujesz to jesz. Np. ostatnio, mam słoiczek oliwki z hot chili i bazylią (sam zrobiłem ![]() ![]() ![]() Ja jestem prosty to i potrawy są proste. Ryba? walnąć na patelnie lub grila (to ostatnio lubię) i już. Bez wydziwiania typu .. w sosie mandarynkowo imbirowym z dodatkiem rodzynek południowo pakistańskich a całość dopełnia krem kokosowy wyciskany przez dziewice na brzegu morza o brzasku księżyca ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 04-05-2021 22:17 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
|
|
Blamestorm | Post #6 Ocena: 0 2021-05-04 22:29:57 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Bez wydziwiania typu .. w sosie mandarynkowo imbirowym z dodatkiem rodzynek południowo pakistańskich a całość dopełnia krem kokosowy wyciskany przez dziewice na brzegu morza o brzasku księżyca ![]() Ufff, ale zrobilo sie wakacyjne. If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2021-05-04 22:34:18 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Tofu wylądowało w mojej paszczy, ale to była bardzo krótka podróż kulinarna, a może bardzo szybka
![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2021-05-05 17:37:23 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
chyba tęsknie za burza, taka polską, majową z piorunami wieczorem na ciemnym niebie i towarzyszącej ulewie takiej jak z wiadra ale tylko przez chwile, nie takie padanie jak tu bez sensu, bez początku i bez końca
... normalnie jak latarnik u Sienkiewicza się zadumałem w nostalgii moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2021-05-05 17:41:37 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Czytasz mi w myślach... Sprawdzałam pogodę w moim mieście, zapowiadają burze na następne dni.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
tesstickle | Post #10 Ocena: 0 2021-05-05 18:12:15 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-05-05 17:37:23, sqlserver napisał(a): chyba tęsknie za burza, taka polską, majową z piorunami wieczorem na ciemnym niebie i towarzyszącej ulewie takiej jak z wiadra ale tylko przez chwile, nie takie padanie jak tu bez sensu, bez początku i bez końca ... normalnie jak latarnik u Sienkiewicza się zadumałem w nostalgii Ostatni raz taką widziałem w zeszłym roku w Warszawie ![]() Stałem na balko nie i goopi się cieszyłem i robiłem zdjęcia ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|