MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3422 z 5277 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3421 | 3422 | 3423 ... 5275 | 5276 | 5277 ] - Skocz do strony

Str 3422 z 5277

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2021-01-26 20:39:46 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bo nauczyciele, w tym zwiazkowcy dostali podwyzki covidowe.
Smiesznie, bo tylko oni, reszta pracownikow szkolnych juz nie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2021-01-26 20:42:23 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

jak to zamrozil pensje?

dobra to olac to...najwyzej sie zadowolne marna odprawa w razie w : P

nawet ostatnio byla taka glupia sytuacja ze przyszedl mnie przekierowac do"lodowki" dopiero pozniej zajarzylem ze to byla dosc istotna sprawa a przez nieporozumienie pomyslalem ze mi zajecia szuka na sile i zaczalem robic miny cmokac i wzdychac przy nim zeby mu dac do zrozumienia ze mi dziala na nerwy

tak na mnie dziala wizja pracy tam ze szukam tylko pretekstu zeby im powiedziec ze sa jeb#%#mi zulami ktorzy oszczedzaja na ogrzewaniu...

a pechcial ze wtedy byl konkretny mroz mowie do anglikow ze nie powinnismy pracowac w takich warunkach chodzmy do domu to jeszcze jutro cos wymysla to w odpowiedzi slysze ze tutaj tak zawsze w zime... masakra : /
a sam to sobie moge... hehe smiesznie to wyglada bo chodze ubrany w 3 polary i z takim grzejnikiem przenosnym zawsze
masakrycznie nie lubie zimna na nartach spoko ale nie w pracy

wiedza o tym i przenieslu mnie na ta hale co wczesniej bylem tsm sobie siedze w rozpietej bluzie fajnie i cieplo ale prz3z ten pierdzielony covid nie ma tylu zamowien co zawsze
pewnie jutro znowu happy news bedzie z rana ze zostane oddelegowany do zamrazarki
...
pie...ny wirus wykonczy mnie psychicznie
: P

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2021-01-26 20:50:19 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2021-01-26 20:39:46, karjo1 napisał(a):
Bo nauczyciele, w tym zwiazkowcy dostali podwyzki covidowe.
Smiesznie, bo tylko oni, reszta pracownikow szkolnych juz nie.

Tylko, ze tu nie chodzi tylko o nauczycieli ale o cala budzetowke. Sluzby medyczne tez cos dostaly. I nawet nie chodzi o urzednikow panstwowych ale policja, straz pozarna itd..i nie chodzi tez o te podwyzki tylko o fakt, ze UNISON nie protestowal. Ponadto w tej chwili ich pozycja jest jasna: rzad powinien wszystko zamnknac i placic zamknietemu spoleczenstwu bo mamy COVID. No i wszystkich poszczepic natychmiast. Pomijajac juz utopijnosc tych postulatow, to jesli taki twor ma reprezentowac moje prawa pracownicze to ja jednak dziekuje za ich uslugi.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2021-01-26 20:54:32 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

To stary dziad i myskle ze Marksa i Engelsa to on zna na paamiec; )

Ja tam sie zapisze. Kiedys mialam cyrki w jedej pracy, co parwda obylo sie wtedy bez zadnej pomocy, ale na wszelki wypadek lepiej sobie jakies plecy zalatwic..

POza tym z czystej radosci, ze w teh pracy mam taka opcje. W popzrednich zapomnij. Taki system niewolniczy, masz pracowac nie dyskutowac.

Dlatego lubia emirantow. Najlepiej takich co potrzebuja wize, zeby nie podskakiwali. A nei tam zwiqazki jakies, sie praw zachciewa:-8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 26-01-2021 20:58 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2021-01-26 21:27:15 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

No jak ci nie szkoda 200f na rok..mi juz szkoda, poza tym nie placilam im za debilne maile i broszurki tylko za zajecie sie sprawami pracownikow- no to tu polegli kompletnie w ciagu ostatniego roku.
Co do emigrantow to zwiazki tez ich lubia bardzo- wiadomo, mniej pewnie sie czuja to i chetniej placa miesieczne myto i szukaja nawet pozornego wsparcia...no i UNISON propagande rekrytacyjna tez piekna ma, nijak to sie odnosi do rzeczywistosci niestety. Takie sa moje odczucia, zreszta sama zobaczysz.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2021-01-27 00:38:58 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2021-01-26 21:27:15, dominikana36 napisał(a):
No jak ci nie szkoda 200f na rok..mi juz szkoda, poza tym nie placilam im za debilne maile i broszurki tylko za zajecie sie sprawami pracownikow- no to tu polegli kompletnie w ciagu ostatniego roku.
Co do emigrantow to zwiazki tez ich lubia bardzo- wiadomo, mniej pewnie sie czuja to i chetniej placa miesieczne myto i szukaja nawet pozornego wsparcia...no i UNISON propagande rekrytacyjna tez piekna ma, nijak to sie odnosi do rzeczywistosci niestety. Takie sa moje odczucia, zreszta sama zobaczysz.

Tobie sie podejście nie podoba, no Ty nie wierzysz w covid, a związek nie działa dla ciebie tylko. Akurat w moim nowym biurze z okazji restrykcji i dla ochrony pracowników wreszcie naprawili system wentylacji i ogrzewania, bo związki wywarły wplyw na tych co sie ociągali wczesniej. Ja do związków nie należę, ale dzięki związkom mamy normalne warunki, rowniez dla tych co nie wierzą w koronowirusa.

Covidiots nie stronia od pomocy związków jak im pasuje...

Opinia moderatora: Ada, rozumiem, że temat wirusa gorący, ale proszę żebyś stonowała swoje odpowiedzi do uzytkowników. Konefka

Ada

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: +1

2021-01-27 08:49:12 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-01-27 00:38:58, Adacymru napisał(a):

Covidiots nie stronia od pomocy związków jak im pasuje...

Brawo pani moderator. Moze jeszcze kilka inwektyw? Tak dla poprawy pani samopoczucia.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2021-01-27 08:58:53 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To te zwiazki zawodowe sa bardzo przydatne. Swiat musial stanac, zeby oni podjeli dzialania i zmusili pracodawca do naprawy wentylacji i ogrzewania. A wczesniej, ani pracodawca, ani zwiazki nie byly zainteresowane i ludzie zarazali sie nawzajem roznoszac wirusy.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #9 Ocena: 0

2021-01-27 09:02:53 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

A za co nauczyciele dostali podwyżkę?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2021-01-27 09:05:49 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

... mnie wczoraj pani z pierwszej zmiany zostawiła office cały wysmrodzony dezynfektorem w koncentracie o zapachu róży i czegoś (znalazłam butelkę - spryskać, zostawić na 5 min. i wytrzeć! mokrą szmatą, ona spryskała wszystko od wykładzin po meble) - ja do końca zmiany nie mogłam tego wywietrzyć i było mi bardzo niedobrze + bóle głowy.
Spać nie mogłam tez całą noc i bóle głowy nadal - chyba się zatrułam :-[ jak dziś to się powtórzy (zgłoszone było) to zamykam zmianę - trudno, niestety nie mogą beze mnie pracować.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 3422 z 5277 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3421 | 3422 | 3423 ... 5275 | 5276 | 5277 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,