Str 3422 z 5277 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2021-01-26 20:39:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Bo nauczyciele, w tym zwiazkowcy dostali podwyzki covidowe.
Smiesznie, bo tylko oni, reszta pracownikow szkolnych juz nie. |
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2021-01-26 20:42:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
jak to zamrozil pensje?
dobra to olac to...najwyzej sie zadowolne marna odprawa w razie w : P nawet ostatnio byla taka glupia sytuacja ze przyszedl mnie przekierowac do"lodowki" dopiero pozniej zajarzylem ze to byla dosc istotna sprawa a przez nieporozumienie pomyslalem ze mi zajecia szuka na sile i zaczalem robic miny cmokac i wzdychac przy nim zeby mu dac do zrozumienia ze mi dziala na nerwy tak na mnie dziala wizja pracy tam ze szukam tylko pretekstu zeby im powiedziec ze sa jeb#%#mi zulami ktorzy oszczedzaja na ogrzewaniu... a pechcial ze wtedy byl konkretny mroz mowie do anglikow ze nie powinnismy pracowac w takich warunkach chodzmy do domu to jeszcze jutro cos wymysla to w odpowiedzi slysze ze tutaj tak zawsze w zime... masakra : / a sam to sobie moge... hehe smiesznie to wyglada bo chodze ubrany w 3 polary i z takim grzejnikiem przenosnym zawsze masakrycznie nie lubie zimna na nartach spoko ale nie w pracy wiedza o tym i przenieslu mnie na ta hale co wczesniej bylem tsm sobie siedze w rozpietej bluzie fajnie i cieplo ale prz3z ten pierdzielony covid nie ma tylu zamowien co zawsze pewnie jutro znowu happy news bedzie z rana ze zostane oddelegowany do zamrazarki ... pie...ny wirus wykonczy mnie psychicznie : P |
dominikana36 | Post #3 Ocena: 0 2021-01-26 20:50:19 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2021-01-26 20:39:46, karjo1 napisał(a): Bo nauczyciele, w tym zwiazkowcy dostali podwyzki covidowe. Smiesznie, bo tylko oni, reszta pracownikow szkolnych juz nie. Tylko, ze tu nie chodzi tylko o nauczycieli ale o cala budzetowke. Sluzby medyczne tez cos dostaly. I nawet nie chodzi o urzednikow panstwowych ale policja, straz pozarna itd..i nie chodzi tez o te podwyzki tylko o fakt, ze UNISON nie protestowal. Ponadto w tej chwili ich pozycja jest jasna: rzad powinien wszystko zamnknac i placic zamknietemu spoleczenstwu bo mamy COVID. No i wszystkich poszczepic natychmiast. Pomijajac juz utopijnosc tych postulatow, to jesli taki twor ma reprezentowac moje prawa pracownicze to ja jednak dziekuje za ich uslugi. |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2021-01-26 20:54:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
To stary dziad i myskle ze Marksa i Engelsa to on zna na paamiec; )
Ja tam sie zapisze. Kiedys mialam cyrki w jedej pracy, co parwda obylo sie wtedy bez zadnej pomocy, ale na wszelki wypadek lepiej sobie jakies plecy zalatwic.. POza tym z czystej radosci, ze w teh pracy mam taka opcje. W popzrednich zapomnij. Taki system niewolniczy, masz pracowac nie dyskutowac. Dlatego lubia emirantow. Najlepiej takich co potrzebuja wize, zeby nie podskakiwali. A nei tam zwiqazki jakies, sie praw zachciewa ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 26-01-2021 20:58 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2021-01-26 21:27:15 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
No jak ci nie szkoda 200f na rok..mi juz szkoda, poza tym nie placilam im za debilne maile i broszurki tylko za zajecie sie sprawami pracownikow- no to tu polegli kompletnie w ciagu ostatniego roku.
Co do emigrantow to zwiazki tez ich lubia bardzo- wiadomo, mniej pewnie sie czuja to i chetniej placa miesieczne myto i szukaja nawet pozornego wsparcia...no i UNISON propagande rekrytacyjna tez piekna ma, nijak to sie odnosi do rzeczywistosci niestety. Takie sa moje odczucia, zreszta sama zobaczysz. |
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2021-01-27 00:38:58 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-01-26 21:27:15, dominikana36 napisał(a): No jak ci nie szkoda 200f na rok..mi juz szkoda, poza tym nie placilam im za debilne maile i broszurki tylko za zajecie sie sprawami pracownikow- no to tu polegli kompletnie w ciagu ostatniego roku. Co do emigrantow to zwiazki tez ich lubia bardzo- wiadomo, mniej pewnie sie czuja to i chetniej placa miesieczne myto i szukaja nawet pozornego wsparcia...no i UNISON propagande rekrytacyjna tez piekna ma, nijak to sie odnosi do rzeczywistosci niestety. Takie sa moje odczucia, zreszta sama zobaczysz. Tobie sie podejście nie podoba, no Ty nie wierzysz w covid, a związek nie działa dla ciebie tylko. Akurat w moim nowym biurze z okazji restrykcji i dla ochrony pracowników wreszcie naprawili system wentylacji i ogrzewania, bo związki wywarły wplyw na tych co sie ociągali wczesniej. Ja do związków nie należę, ale dzięki związkom mamy normalne warunki, rowniez dla tych co nie wierzą w koronowirusa. Covidiots nie stronia od pomocy związków jak im pasuje... Opinia moderatora: Ada, rozumiem, że temat wirusa gorący, ale proszę żebyś stonowała swoje odpowiedzi do uzytkowników. Konefka
Ada
|
Gwontownik | Post #7 Ocena: +1 2021-01-27 08:49:12 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2021-01-27 00:38:58, Adacymru napisał(a): Covidiots nie stronia od pomocy związków jak im pasuje... Brawo pani moderator. Moze jeszcze kilka inwektyw? Tak dla poprawy pani samopoczucia. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2021-01-27 08:58:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To te zwiazki zawodowe sa bardzo przydatne. Swiat musial stanac, zeby oni podjeli dzialania i zmusili pracodawca do naprawy wentylacji i ogrzewania. A wczesniej, ani pracodawca, ani zwiazki nie byly zainteresowane i ludzie zarazali sie nawzajem roznoszac wirusy.
Carpe diem.
|
gosian | Post #9 Ocena: 0 2021-01-27 09:02:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A za co nauczyciele dostali podwyżkę?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
ZlotaPerla1 | Post #10 Ocena: 0 2021-01-27 09:05:49 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
... mnie wczoraj pani z pierwszej zmiany zostawiła office cały wysmrodzony dezynfektorem w koncentracie o zapachu róży i czegoś (znalazłam butelkę - spryskać, zostawić na 5 min. i wytrzeć! mokrą szmatą, ona spryskała wszystko od wykładzin po meble) - ja do końca zmiany nie mogłam tego wywietrzyć i było mi bardzo niedobrze + bóle głowy.
Spać nie mogłam tez całą noc i bóle głowy nadal - chyba się zatrułam ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|