MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3413 z 5278 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3412 | 3413 | 3414 ... 5276 | 5277 | 5278 ] - Skocz do strony

Str 3413 z 5278

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Turefu

Post #1 Ocena: 0

2021-01-25 08:25:56 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Akurat dla mnie to zasadnicza roznica otwierac o 9.30, jak moj oddzial, a o 8.00. To interesujace. "Po co sa banki", "ja nie bylam w banku od wiekow", "teraz wszystko jest online", "chca wszystko pozamykac", a jak przyjdzie taki lockdown, to nagle sie okazuje, ze to jest problem, ograniczone godziny otwarcia banku. Klientow jest naprawde duzo. Niby nalezy przychodzic tylko po essential , ale trudno sie dziwic wlascicielowy take away, ze wplacenie utargu to dla niego essential. Nagle sporo ludzi kupuje domy. Mialam trzy takie transakcje w piatek. No i jak ktos jest w stanie przekonac pania Brown, lat 84, ktora codziennie przychodzi do oddzialu wyciagnac 25 funtow na zakupy i stanowczo odmawia karty, zeby wyciagnela kase raz w tygodniu, to bede wdzieczna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2021-01-25 08:34:55 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

U mnie w lloydsach jest zawsze tlok, w centrum i w mniejszym oddziale. Gotowke mozna tylko wplacic w placowce, bojak Karjo pisze, depo- maty tylko tam sa. A tak btw jak to jest z tymi bankami online i credit unions, z zakladaniem kont online, bo ponoc wlasnie latwiej o to ludziom bez stalego adresu itd?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2021-01-25 09:02:40 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Zalozenie konta online nie rozni sie zasadniczo od zalozenia w oddziale, ale ciagle trzeba przyjsc do banku I podac swoj dokument tozsamosci I dowod adresu. To jest bardzo wazny dokument. Nie wiem, czy jakikolwiek bank pozwoli na otwarcie konta bez jakiegos potwierdzenia. Takich dowodow adresu jest mnostwo.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2021-01-25 09:24:27 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

... że jak się leży w łóżku z rana, to czas tak zapierdziela, że człowiek się nie obejrzy, a tu już południe - a jak by ten sam czas przełożyć na warunki pracy, to są wieki nieziemskie ... kaplica, amen!
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

gosian

Post #5 Ocena: 0

2021-01-25 09:28:46 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Normalnie dla tego śniegu to chyba sie przeprowadzę w wasze rejony. U mnie nic.. Mróz w nocy to i owszem jest, ale śniegu mimo zapowiadań że będzie, nie było..
Złota, ja to do pracy nawet godzinę mogłabym jechać byle miec taki śnieg(zazwyczaj zajmuje mi to 10 minut)
*SORRY*
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #6 Ocena: 0

2021-01-25 09:54:30 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Obrazek
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2021-01-25 10:14:33 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2021-01-25 09:02:40, Turefu napisał(a):
Zalozenie konta online nie rozni sie zasadniczo od zalozenia w oddziale, ale ciagle trzeba przyjsc do banku I podac swoj dokument tozsamosci I dowod adresu. To jest bardzo wazny dokument. Nie wiem, czy jakikolwiek bank pozwoli na otwarcie konta bez jakiegos potwierdzenia. Takich dowodow adresu jest mnostwo.

Oczywiscie, ze mozna otworzyc konto osobiste online, bez zadnego potwierdzania ID w oddziale. Wystarczy miec odpowiednia historie kredytowa i bank potwierdza wszystkie dane na tej podstawie. Zreszta, jest coraz wiecej bankow bez fizycznych oddzialow.

Ostatni raz bylam w banku otwierac konto w oddziale w 2005 i 2006r. Wszystkie inne konta otworzylam online/pocztowo. First Direct napisal kiedys, ze mam przyslac kopie dokumentow poswiadczona przez prawnika, wiec olalam ich. I w Lloyds bylam zamknac konto biznesowe osobiscie, bo mialam oddzial obok pracy i latwiej bylo pojsc niz dodzwonic sie do nich. Musialam isc jeszcze raz po miesiacu, bo zgubili dane, gdzie maja przelac srodki po zamknieciu konta.

Wyglada na to, ze teraz banki cofnely sie w rozwoju, bo nie chca w ogole otwierac kont biznesowych albo chca spotkan face to face, ktore potem anuluja z powodu Covida.

A po co ludzie ida do oddzialu jak kupuja dom? Nie wierza w zlecenie przelewu lub CHAPS przez telefon?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #8 Ocena: 0

2021-01-25 10:22:29 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Po śniegu ledwo ślad został, chyba jest zimno bo ludzie jakoś tak poubierani:-] dziwnie.

btw. Dziwi mnie podejście pracowników banków do klientów, przecież jeśli wszystko będzie online to Oni stracą pracę. Tak mi się wydaje.

Kiedyś były (i chyba nadal są) protesty przeciw robotyzacji w fabrykach, bo ludzie tracą miejsca pracy.

Jak wpłacam gotówkę to zawsze stoję w kolejce do okienka.

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2021-01-25 10:27:27 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"Dziwi mnie podejście pracowników banków do klientów, przecież jeśli wszystko będzie online to Oni stracą pracę. Tak mi się wydaje."

to zabrzmialo tak jakby szeregowi pracownicy mieli na to jakis wplyw : ))

u mnie o dziwo napadalo i utrzymuje sie wszystko jest ladnie bialo mrozno i przyjemnie dla oka

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #10 Ocena: 0

2021-01-25 10:37:41 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

szzpitale są bardziej narażeni na covid niz pracownicy banku. (to moze szpitala niech beda czynne od 9 do 2)
Jak tak dalej pójdzie to gospodarka dostanie niezle po d...
Dawne czasy nigdy juz nie przyjda ...ludzie i tak już beda nieufni.A na chodniku beda omijać dużym łukiem

Do góry stronyOffline

Strona 3413 z 5278 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3412 | 3413 | 3414 ... 5276 | 5277 | 5278 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,