Str 3412 z 5278 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ZlotaPerla1 |
Post #1 Ocena: 0 2021-01-24 20:42:01 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-01-24 20:30:04, gosian napisał(a):
Co się stało dzisiaj??? Ponoć w każdym supermarkecie padł system płacenia kartą. W bankomatach niektórych zabraklo pieniędzy. Gdybym wierzyła w teorie spiskowe, tobym pomyślała że ktoś trzeci miesza w systemie w jakimś celu
Byłam w Morrisonie, kolejki do wszystkich kas tyle ludzi, ja nigdy portfela nie noszę - zawsze płacę zegarkiem, normalnie zapłaciłam. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2021-01-24 20:44:19 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Mozna ustawic inaczej godziny otwarcia w tygodniu, mozna zrobic przynajmniej glowne oddzialy funkcjonujace w soboty.
Nie rozumiem, dlaczego bank musi byc otwarty miedzy 10-2, a nie moze przez 2 dni w godzinach 8-12, w inne dni 2-6?
Pomijam fakt, ze u mnie na wsi chyba wszystkie banki byly zamykane 'at dusk'.
Wszystkie prace bankow sa wykonywane tylko i wylacznie w placowkach?
Jesli nie, to pracownicy pracujacy z domu przejmuja wiekszosc wspomnianego przez Ciebie obciazenia?
Bo masowych zwolnien raczej nie bylo?
Irytujace, ze nie mozna otworzyc konta, bez konta nie ma pracy, nie ma dochodow i kolko sie zamyka.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #3 Ocena: 0 2021-01-24 20:55:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Te banki to oni pewnie juz zostawia w tych durnych godzinach otwarte nawet po lockdownach. Nie ma co sie pienic, nic to nie pomoze.
Dobrze, ze nie chcialo mi sie do sklepu wychodzic dzis, skoro takie cyrki tam odstawiali.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Richmond |
Post #4 Ocena: 0 2021-01-24 21:02:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Bylam dzisiaj w sklepie i wszystko działało. Zresztą miałam gotówkę oprócz karty, więc nie byłoby problemu. Może była awaria terminali albo połączenia do sieci. Carpe diem.
|

|
 |
|
gosian |
Post #5 Ocena: 0 2021-01-24 21:13:08 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ale we wszystkich supermarketach w mieście?
Kasy w bankomatach zabrakło, bo ludzie szturmem zaczęli wypłacacie to normalne...
Sweet, u mnie śniegu nie było Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
|
Turefu |
Post #6 Ocena: 0 2021-01-24 21:25:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Karjo1, miedzy innymi dlatego, ze w banku pracuja ludzie z rodzinami, majacy dzieci, obowiazki i zmiana godzin pracy laczy sie ze zmiana ustalen dnia tych osob. Ze wzgledu na procedury, musi byc okreslona liczba pracownikow w oddziale. Zeby bank byl otwarty 8-12, kasjerzy musza przyjechac przynajmniej pol godziny wczesniej, zeby przygotowac, do tego nalezy dodac czas dojazdu. Nagle pracownicy musieliby by sie do tego dostosowac, nie kazdy moze.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #7 Ocena: 0 2021-01-24 21:37:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Naprawde, na 8 czy 9 rano, jak wczesniej pracowano, nie da rady?
I raptem praktycznie wszystkie wieksze banki maja pracownikow, ktorzy sa w stanie pracowac w placowkach tylko i wylacznie pn-pt, (9.30)/10-2?
Wiem, czepiam sie, ale to kolejna nielogicznosc, ktora jest uciazliwa dla niejednego, a w rezultacie spowoduje utrate pracy dla wspomnianych ludzi z rodzinami.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2021-01-24 22:01:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Tu nie chodzi o pracownikow, tylko o to, ze najchetniej by zamkneli na dobre, ale jakies pozory tzreba zachowac. Jc zrobilo to samo, otwarc dla klietow 10-2. Przygotowuja sie, by wogole przejsc na digital, ale p[ki co jakies resztki udawania ze frntem do klineta wiec na te pare godzin sa otwarci. (dla porownania taki council u nas od poczaaku jest zamkniety i wszystko jest na telefon). Tak bedzie za 2- 3 lata, moze wczesniej, moze juz wogole nie wroca do poprzedniej wersji, tylko zostanie w wybranych placowkach ta 10- 2 a potem i to znikne. Bo taki jest plan. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
tomaszzet |
Post #9 Ocena: 0 2021-01-24 23:45:50 (5 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
..., że Ewa wychodząc na polowanie musiała zostawić sprzęt zalogowany do portalu i Niebieski pozamiatał deczko na MW Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|

|
 |
|
ZlotaPerla1 |
Post #10 Ocena: 0 2021-01-25 08:03:09 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-01-24 23:45:50, tomaszzet napisał(a):
..., że Ewa wychodząc na polowanie musiała zostawić sprzęt zalogowany do portalu i Niebieski pozamiatał deczko na MW
Efka, podeślij mi tu tego niebieskiego, każda dodatkowa (jedyna) para do sprzątania 😉 wielce szanowana ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Rudą już na relaks zapraszałam, ale ona się chyba wystarczająco w domu relaksuje
... że nie wygląda to za ciekawie, mój pojechał jakoś do pracy przez zaspy zamarznięte -4 jeszcze teraz jest.
Council pracuje z domu, więc odśnieżarki IM są do niczego nie potrzebne, a ludzie mają siedzieć w domach więc  załatwione.
... a ja mam łyse opony ...  (bo jeszcze trochę) ... na jutro mam wymianę, ale dziś do pracy jakoś muszę się doturlać, hmmm paliwa też tak jakoś nie za wiele.
 [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 25-01-2021 08:04 ] Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|