Str 3400 z 5279 |
|
---|---|
Gwontownik | Post #1 Ocena: 0 2021-01-15 22:20:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Takie pieczone w całości to renety najlepsze.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2021-01-15 22:23:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
180-200° i tak na oko aż będzie miękkie i złoty kolor złapie.. Myślę że z 20 minut starczy na mniejsze jabłka. Warto pionowo naciąć lekko jabłka żeby nie popękały.
Przy okazji jutrzejszego obiadu wrzucę kilka jabłek do piekarnika, bo apetyt mnie naszedł na nie... ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
gosian | Post #3 Ocena: 0 2021-01-15 22:28:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat: 2021-01-15 22:20:17, Gwontownik napisał(a): Takie pieczone w całości to renety najlepsze. Szczerze powiem że na gatunkach jabłek się nie znam. Odróżnię tylko gala, Pink lady i Lobo. Do pieczenia biorę te co mam pod ręką.Nigdy nie zastanawiałam się czy się nadawaja czy nie? I zawsze wychodzi dobrze. Na pewno w smaku jest różnica,ale ja i inni konsumenci nigdy nie narzekamy ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
dominikana36 | Post #4 Ocena: +1 2021-01-15 22:32:54 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ja rozkrajam na pol, posypuje odrobina cukru trzcinowego bo za bardzo nie lubie cynamonu, wycinam gnizdka, do wydrazen nakladam troche dzemu malinowego, bije piane z bialek na wierzch i zapiekam 15-20 min.
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2021-01-15 22:35:43 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Wow, ale macie fajne pomysly: )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
gosian | Post #6 Ocena: 0 2021-01-15 22:42:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Dominikana ten przepis jest super. Tylko zamiast cukru użyje cynamon, bo lubię.. Może jutro to spróbuję.. Taki szybki deser na ciepło ... I do tego lody
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Misia13 | Post #7 Ocena: 0 2021-01-15 22:48:39 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Jablka z polskiego sklepu lubie, ale dlugo nie poleza, gnija mi od srodka po 4 dniach. Nie kupuje z Lidla, nie wiem czemu... jakies takie “stare” w srodku. Kupuje w wiekszych workach 1-2 kg. Lubie surowe.... pieke tylko wtedy, jak sa jakies kwasne I nie w moim smaku. Przekroic na pol I cynamon albo miod.
[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 15-01-2021 22:56 ] |
dominikana36 | Post #8 Ocena: 0 2021-01-15 22:59:04 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
I znowu zglodnialam..jutro pieke jablka
|
gosian | Post #9 Ocena: 0 2021-01-15 23:16:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ja też
![]() Do tych białek dodajesz cukier? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Wembley27 | Post #10 Ocena: 0 2021-01-16 06:54:29 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
U nas w Londynie tez zaczął dzis padać śnieg
|