MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3395 z 5282 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3394 | 3395 | 3396 ... 5280 | 5281 | 5282 ] - Skocz do strony

Str 3395 z 5282

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2021-01-14 22:24:46 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Często polskie jablka maja w Poundland I w M&S.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2021-01-14 22:30:17 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

W Poundland maja jablka?

A te z MS to takie wygladajace na normalne, duze i soczyste? Bo o ten gatunek mi chodzi, smakujacy jak prawdziwe jablka; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-01-14 22:36:48 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Fenomen kupowania jabłek, ogórków czy ziemniaków w polskim sklepie zawsze mnie zastanawiał
Rozumiem kaszę, śledzie czy kiełbasę jak nie ma w lokalnym supermarkecie. Jak znam nasza narodowa zaradność a tym bardziej innych nacji prowadzących polskie sklepy to jest duża szansa ze to te same jabłka co z ASDA czy Morrison
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2021-01-14 22:37:25 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

O, a jeszcze czy tez stosujecie ta metode mycia owocow w wodzie z bicarbonate soda zeby wyplukac z pestycydow? I ile to trzeba tak w tej wodzie trzymac, 15 minut czy cala noc, bo slyszalam rozne opinie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2021-01-14 22:38:31 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

@sq... nie te same. Smakuja inaczej. Warzywa tez to swoja droga. Miesa nie jem to nie wiem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #6 Ocena: 0

2021-01-14 22:41:46 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Gal, ja kupuję tzw: British Apple - są w sprzedaży w Tesco i w Lidlu - dokładnie tak się nazywają, co tydzień czy dwa est inny gatunek jabłek, bardzo smaczne, nie to co te gale srale ;-) te BA są w takich małych paczkach na kartoniku po x4szt. Ostatnio były Mutsu - zielone bardzo słodkie, pyszne, a teraz są jakieś inne, wyglądają jak new sezon.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-01-14 22:43:40 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

moge sprawdzic, ale cos nie ufam jesli jablko jest zielone ze bedzie slodkie i miekkie.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2021-01-14 22:49:38 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2021-01-14 22:37:25, galadriel napisał(a):
O, a jeszcze czy tez stosujecie ta metode mycia owocow w wodzie z bicarbonate soda zeby wyplukac z pestycydow? I ile to trzeba tak w tej wodzie trzymac, 15 minut czy cala noc, bo slyszalam rozne opinie.

Ja czasami myje jabłka płynem do naczyń, żeby spłukać ewentualny wosk. Co do importu, to zawsze były jabłka z Ameryki Pld, Nowej Zelandii, itp. Staram się kupowac British, ale czasami nie wyglądają za dobrze i biorę inne.

Natchnęliscie mnie do poszukania polskiego sklepu kolo pracy. Są nawet dwa na mapie, o dziwo przejeżdżam często obok jednego i nigdy go nie zauważyłam. Ma złe recenzje, wiec spróbuję Mleczka nieco dalej. Ale psuje mi to planowaną trase sklepową po pracy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-01-14 22:51:30 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-01-14 22:38:31, galadriel napisał(a):
@sq... nie te same. Smakuja inaczej. Warzywa tez to swoja droga. Miesa nie jem to nie wiem.

Moze dlatego ze dłużej w chłodni leżały żeby tu dojechać, nie siedzę w logistyce i może się mylę ale komu opłaca się przywozić marchewkę z Polski i rozprowadzać ja jako drobnicę do wielu punktów sprzedaży
Jakiś Janusz albo Usman babrze azdowską marchewkę w błocie i pakuje do drewnianej skrzynki i ma 150% zysku
A jak ci w zębach skrzypi to i lepiej smakuje :-]
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2021-01-14 23:00:34 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Nie wiem. W Pl ostatnio widzialam jakies marchewki czy ziemniaki wyrzucali na ulice to diabli wiedza co im sie oplaca i komu sprzedawac.

No, ale teraz sie im juz chyba nie oplaca, bo ie ma. Przynajmniej jablek: /

Do góry stronyOffline

Strona 3395 z 5282 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3394 | 3395 | 3396 ... 5280 | 5281 | 5282 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,