Str 3395 z 5282 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2021-01-14 22:24:46 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Często polskie jablka maja w Poundland I w M&S.
Ada
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2021-01-14 22:30:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
W Poundland maja jablka?
A te z MS to takie wygladajace na normalne, duze i soczyste? Bo o ten gatunek mi chodzi, smakujacy jak prawdziwe jablka; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2021-01-14 22:36:48 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Fenomen kupowania jabłek, ogórków czy ziemniaków w polskim sklepie zawsze mnie zastanawiał
Rozumiem kaszę, śledzie czy kiełbasę jak nie ma w lokalnym supermarkecie. Jak znam nasza narodowa zaradność a tym bardziej innych nacji prowadzących polskie sklepy to jest duża szansa ze to te same jabłka co z ASDA czy Morrison moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2021-01-14 22:37:25 (5 lat temu) |
O, a jeszcze czy tez stosujecie ta metode mycia owocow w wodzie z bicarbonate soda zeby wyplukac z pestycydow? I ile to trzeba tak w tej wodzie trzymac, 15 minut czy cala noc, bo slyszalam rozne opinie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2021-01-14 22:38:31 (5 lat temu) |
@sq... nie te same. Smakuja inaczej. Warzywa tez to swoja droga. Miesa nie jem to nie wiem.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
|
|
ZlotaPerla1 | Post #6 Ocena: 0 2021-01-14 22:41:46 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Gal, ja kupuję tzw: British Apple - są w sprzedaży w Tesco i w Lidlu - dokładnie tak się nazywają, co tydzień czy dwa est inny gatunek jabłek, bardzo smaczne, nie to co te gale srale
![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2021-01-14 22:43:40 (5 lat temu) |
moge sprawdzic, ale cos nie ufam jesli jablko jest zielone ze bedzie slodkie i miekkie.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2021-01-14 22:49:38 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2021-01-14 22:37:25, galadriel napisał(a): O, a jeszcze czy tez stosujecie ta metode mycia owocow w wodzie z bicarbonate soda zeby wyplukac z pestycydow? I ile to trzeba tak w tej wodzie trzymac, 15 minut czy cala noc, bo slyszalam rozne opinie. Ja czasami myje jabłka płynem do naczyń, żeby spłukać ewentualny wosk. Co do importu, to zawsze były jabłka z Ameryki Pld, Nowej Zelandii, itp. Staram się kupowac British, ale czasami nie wyglądają za dobrze i biorę inne. Natchnęliscie mnie do poszukania polskiego sklepu kolo pracy. Są nawet dwa na mapie, o dziwo przejeżdżam często obok jednego i nigdy go nie zauważyłam. Ma złe recenzje, wiec spróbuję Mleczka nieco dalej. Ale psuje mi to planowaną trase sklepową po pracy. Carpe diem.
|
sqlserver | Post #9 Ocena: 0 2021-01-14 22:51:30 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-01-14 22:38:31, galadriel napisał(a): @sq... nie te same. Smakuja inaczej. Warzywa tez to swoja droga. Miesa nie jem to nie wiem. Moze dlatego ze dłużej w chłodni leżały żeby tu dojechać, nie siedzę w logistyce i może się mylę ale komu opłaca się przywozić marchewkę z Polski i rozprowadzać ja jako drobnicę do wielu punktów sprzedaży Jakiś Janusz albo Usman babrze azdowską marchewkę w błocie i pakuje do drewnianej skrzynki i ma 150% zysku A jak ci w zębach skrzypi to i lepiej smakuje ![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2021-01-14 23:00:34 (5 lat temu) |
Nie wiem. W Pl ostatnio widzialam jakies marchewki czy ziemniaki wyrzucali na ulice to diabli wiedza co im sie oplaca i komu sprzedawac.
No, ale teraz sie im juz chyba nie oplaca, bo ie ma. Przynajmniej jablek: / Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|