Str 3394 z 5282 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
cris82 |
Post #1 Ocena: 0 2021-01-14 11:15:54 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat:
2021-01-14 01:54:05, andyopole napisał(a):
pisz w "chcialem powiedziec ze"
wiem ze za nim nie przepadasz ale napisz tez co sadzisz o ostatnich 4latach z trumpem czy faktycznie amerykanie zarabiali wiecej? postaraj sie b6c obiektywny
Podatki, owszem, obniżył, po zmianie miałem około $50 więcej na rękę after tax na payslipie za dwa tygodnie czyli około $100 miesięcznie. Jednocześnie obcieto wiele odliczeń od dochodu. Ja, drobny żuczek mam jedynie odliczenia związane z posiadanym domem. Przed "obniżką" podatków miałem ok. $4500 zwrotu podatku po złożeniu rocznego rozliczenia. Po podatkowej reformie Trumpa dostaje jedynie ok. $1600. Tak więc bujda, powtarzana również na tym forum. Owszem, nieco obniżył podatki dla korporacji ale tego zwykły zjadacz chleba nie odczuł.
Obiecał deregulacje przepisów, cieszyliśmy się w firmie bo to biurokratyczny i kosztowny problem. Na obietnicach się skończyło.
Reforma ubezpieczeń zdrowotnych, zlikwidował Obama Care ktora wcale nie była dobra ale jakaś była. Miliony mieszkańców zostały bez żadnego ubezpieczenia. Nic w zamian!
Podniósł cła na wiele towarów z Chin czy innych krajów. W efekcie tego wzrosły ceny a nie sądzę żeby z tego powodu coś z tych rzeczy zaczęto produkować w USA. Wręcz przeciwnie, wielu producentów przeniosło produkcję poza USA żeby nie płacić, wprowadzonych na zasadzie wzajemności cel w innych krajach.
Idiotyczny pomysł z murem na granicy z Meksykiem. Nielegalnej imigracji wcale to nie powstrzymało.
Co tam jeszcze chcecie wiedzieć?
jak tam pogoda u was
z tytulu posiadania domu miales jakies odliczenia? w tych amerykach to juz wam sie w d. poprzewracalo naprawde
to ile kosztuje cie opieka medyczna? twoja firme? jakie rachunki przyszlo ci zaplacic? cos wspinales
dostawaliscie jakies czeki gotowkowe -covidowe?ile?
co ten nowy "stymulus " oznacza dla zwyklego zuczka czeki? ile?
podobno w stanach jest tak zle ze bardziej oplaca sie byc na bezrobotnym bo kasa podobna co na etacie prawda to ? ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: cris82 14-01-2021 11:18 ]
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #2 Ocena: 0 2021-01-14 12:06:00 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Kolejny dzień biegania po lekarzach i robienia badań, a końca nie widac. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
Richmond |
Post #3 Ocena: 0 2021-01-14 12:23:22 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Dobrze, ze ktos chce Cie przyjac chociaz. Carpe diem.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #4 Ocena: 0 2021-01-14 12:26:12 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Pierwszy w sumie raz w mojej "karierze" na Wyspach, wreszcie ktos potraktował mnie poważnie, wieć korzystam. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #5 Ocena: 0 2021-01-14 12:29:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat:
2021-01-14 11:15:54, cris82 napisał(a):
.. w tych amerykach to juz wam sie w d. poprzewracalo ..
Na kanwie.
Na pewnym forum (motoryzacyjnym) strasznie drą łacha z gości którzy twierdzą że sa "amerykaninem" lub są "z ameryki"
A jak się dowiedzą że USA nie jest największym krajem to się awanturują. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) (ci "amerykanie"  [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 14-01-2021 12:32 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
|
kksiezniczka |
Post #6 Ocena: 0 2021-01-14 12:41:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat:
2021-01-14 12:26:12, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Pierwszy w sumie raz w mojej "karierze" na Wyspach, wreszcie ktos potraktował mnie poważnie, wieć korzystam.
Dużo zdrówka Ewa  ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
cris82 |
Post #7 Ocena: 0 2021-01-14 15:59:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ze przyjeli do pracy naszego rodaka i dzisiaj mi opoeiadal jak pracowal w rzezni w Polsce mowil ze przez 2 lata kielbasy nie jadl...
takie byly praktyki ze wszystkie mieso ktore spadlo z tasmy i po ktorym lazili w kaloszach cala zmiane szef kazal wrzucac do pojemnika z miesem z ktorego robili pozniej kielbase zeby sie nie marnowalo
: )
s
musialem spytac o parowki niby wszyscy wiemy z czego sa robione ale jeszcze nigdy nie mialem okazji pogadac z insajderem : )
wszystko sie zgadza kosci skory penisy flaki
|

|
 |
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2021-01-14 19:02:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Smacznego:D  Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2021-01-14 19:10:49 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-01-14 19:02:13, galadriel napisał(a):
Smacznego:D
Obawiam się ze warzywa i owoce sprzedawane w sieciówkach to odpowiednik takich wędlin, zreszta o tych sprzedawanych jako ekologiczne mam jeszcze gorsze zdanie
Ogólnie mam uczulenie na słowo eco moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2021-01-14 22:19:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Tak czy inaczej w polskich sklepach zaczelo brakowac polskich jablek. I pani ze sklepu mowi, ze nie bedzie. Moze kierowcy ciezarowek stwierdzili, ze im sie nie chce tak dlugo w tych kolejkach itd. Szkoda, bo zupelnie inaczej smakowaly i jakos mialam nadzieje, ze nie sa gmo, tylko wlasnie eco czy co tam. Jak kiedys kupilam amerykanskie jabkla, to byly be smaku. Wygladaly pieknie, chyba na tym to gmo polega. No, a teraz ponoc wszystko bedziemy mieli nei z unii ze standardem jakosci, tylko z trzeciego swiata albo z gmo. Smacznego; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|