Str 3347 z 5282 |
|
---|---|
gosian | Post #1 Ocena: 0 2020-12-06 21:22:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Mi przeszły bóle migrenowe po pierwszej ciąży. Potem się zdarzyły raz na kilka lat. Może to jest sposób na pozbycie się migreny, Wembley?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
VingaSandemo | Post #2 Ocena: 0 2020-12-06 22:00:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: Kraina Lodu |
Cytat: 2020-12-06 21:20:24, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2020-12-06 20:47:59, cris82 napisał(a): gwiazdka? ale serio : P o gwiazdorze to slyszalem ale gwiazdka? w sensie ze cos jak psycholog ipsycholozka czy jakie diabli? jakim cudem to byla gwiazdka niby : P "Gwiazdka" to była w Wigilię i dotyczyła prezentów świątecznych. Prezenty spod choinki (niektórzy piszą 'z pod choinki') otwierało się wtedy, kiedy zobaczyło się pierwszą gwiazdę na wigilijnym niebie. Kto przynosi prezenty swiateczne to zalezy od regionu Polski. Bedzie to Gwiazdor, Dzieciatko, Aniolek lub Gwiazdka a moze tez Dziadek Mroz? Gwiazdka to mala dziewczynka lub chlopczyk ubrany na bialo. Wedruje wraz z wigilijnymi kolednikami aby dostarczyc prezenty grzecznym dzieciom.Obyczj ten jest popularny na poludniu Polski. W moich rodzinnych stronach to 6 grudnia Mikolaj wklada prezenty do buta a w Wigilie Gwiazdor przynosi prezenty. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: VingaSandemo 06-12-2020 22:02 ] Bliskość jest w dzisiejszych czasach tak rzadka, że aż magiczna.
|
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2020-12-06 22:11:57 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
U nas prezenty otwierało się po kolacji, a pierwsza gwiazda sugerowała czas jej rozpoczęcia.
A tu poniżej znalazłam taką grafikę: ![]() [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 06-12-2020 22:30 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2020-12-07 13:38:24 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
... że zaczęłam szukać coś na temat tej tureckiej części Cypru i pierwsze co się dowiedziałam, to że bez testu na Covid się nie da!
![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Wembley27 | Post #5 Ocena: 0 2020-12-07 14:19:15 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja zawsze wiedziałam że prezenty kupuja rodzice
Albo inne ciocie czy wujowie Nigdy nie wierzyłam w sw.mikolaja |
|
|
Wembley27 | Post #6 Ocena: 0 2020-12-07 14:20:57 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-12-06 21:22:09, gosian napisał(a): Mi przeszły bóle migrenowe po pierwszej ciąży. Potem się zdarzyły raz na kilka lat. Może to jest sposób na pozbycie się migreny, Wembley? Nie da rady Za stara jestem bawić się w pampersy Jak byłam w ciąży wigule nie miałam bólów Pozniej jak okres powrócił to się zaczęło |
dominikana36 | Post #7 Ocena: 0 2020-12-07 15:00:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2020-12-07 13:38:24, ZlotaPerla1 napisał(a): ... że zaczęłam szukać coś na temat tej tureckiej części Cypru i pierwsze co się dowiedziałam, to że bez testu na Covid się nie da! ![]() ![]() Nie Perla, bez negatywnego testu nie wsiadziecie do samolotu. Test musi byc zrobiony najwczesniej 72h przed odlotem. A po powrocie z Cypru kwarantanna- albo 14 dni, albo znowu testy wtedy skrocona do tygodnia. Nie ma takiego kraju na ziemi, gdzie da sie z UK wyleciec bez testow/kwarantanny w zadna strone. To znaczy jak nie testy/kwarantanna tam, to kwarantanna tu . A bez testow wpuszcza z UK w tej chwili Turcja, Zanzibar, Meksyk, Kolumbia i chyba RPA (z miejsc turystycznych). Tylko, ze loty bezposrednie z UK to sa tylko do Turcji i Johannesburga, reszta z przesiadkami. W lutym w Turcji zimno I deszczowo I oczywiscie kwarantanna po powrocie. No i zwykle ubezpieczenie turystyczne dziala tylko w krajach, gdzie FCO nie odradza podrozy turystycznych, czyli w zadnym, kt wymienilam. Zobaczymy co sie zmieni po 15/12 w kwesti FCO ale testy to akurat z nami pozostana na dlugo, ten biznes dopiero sie zaczal. My chyba zostajemy w UK na swieta- mimo wielu pokus, nie bede dobrowolnie brala udzialu w testoswirusie a loty laczone w obecnych czasach sa dla ludzi o mocnych nerwach (czyli juz nie dla mnie). |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2020-12-07 15:09:57 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zanzibar nie brzmi zle w tych czasach. Ale mnie nic nie kusi, maska w samolocie zabija kazda opcje wyjazdu. Jakbym juz koniecznie chciala zostac masochista, to wybralabym zorze w Szwecji, jak nie zamkna kraju lub nie wprowadza kwarantanny.
Carpe diem.
|
Kanonier30 | Post #9 Ocena: 0 2020-12-07 15:31:52 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
@ Złota Perła... a skąd turecka część Cypru? To jest państwo bez statusu międzynarodowego w ogóle. Uznawane tylko przez Turcję. Ani Wielka Brytania, ani Rzeczpospolita nie mają stosunków dyplomatycznych z Republiką Cypru Północnego - wjazd chyba tylko przez Turcję... dość karkołomny pomysł i to nie tylko w czasie Covid 19...
|
dominikana36 | Post #10 Ocena: 0 2020-12-07 15:57:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2020-12-07 15:09:57, Richmond napisał(a): Zanzibar nie brzmi zle w tych czasach. Ale mnie nic nie kusi, maska w samolocie zabija kazda opcje wyjazdu. Jakbym juz koniecznie chciala zostac masochista, to wybralabym zorze w Szwecji, jak nie zamkna kraju lub nie wprowadza kwarantanny. Tez patrzylam na Zanzi wlasnie ale z UK bilety w jakis szalonych cenach w moich terminach, z Niemiec ok niby no ale trzeba tam na czas doleciec. Ubezpieczenie to problem tez, te kt ew pokryja ubezpieczenie zdrowotne "against FCO advise"nie pokrywaja atrakcji dodatkowych np w razie opoznienia/odwolania lotow,zamnkietych hoteli, pozytywnych testow itd Maska w czasie lotu nie jest zla- w samolotach zimno jak w psiarni, w takiej temp to i tak bym siedziala zawinieta po uszy razem z nosem. A 2 ostanie loty nie mialam maski wcale tylko take cos ala "komin" z jedwabiu, naciagniete albo i nie, bo jak pijesz albo jesz to nie musisz miec. Ja zorze ogladam tylko na ekranie i zdjeciach, bardzo mi sie podoba i te doswiadczenia mi wystarcza ![]() |