MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3035 z 5264 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3034 | 3035 | 3036 ... 5262 | 5263 | 5264 ] - Skocz do strony

Str 3035 z 5264

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2019-09-25 20:20:17 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-09-25 18:50:02, Adacymru napisał(a):
Ty też nie zrozumiałaś, że w art piszą że umiłował i tam setki uchodźców...

Być może. Wyglądało na to, że odpowiadasz na wypowiedź

Cytat:

Ciekawe dlaczego Merkelowa tam uchodzcow nie zasiedlila, skoro tyle miejsc do zamieszkania jest. No, thanks: /

Tak to odebrałam. Tymczasem nie wiem, o którym fragmencie artykułu mówisz, kto umiłował? Czy jest to literówka?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Emeryt56

Post #2 Ocena: 0

2019-09-25 21:15:21 (6 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2019-09-25 18:50:02, Adacymru napisał(a):
umiłował i

Należy czytać : usiłowali

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2019-09-25 21:21:28 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Przyłączył mi się słownik w telefonie, nie zauważyłam literówk, a przy okazji humoru dodała wypowiedź. Nie chodzi w projekcie tylko o zasiedlenia, ale o głębsze rozeznanie jakie zmiany potrzebne są, żeby miasto do życia przywrócić. W pewnym rejonie Włoch chyba nawet doplacali do życia, zeb6 zachęcić do zakładania biznesu.
Ada

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2019-09-25 21:24:37 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

w niemczech podobno ceny mieszkan sa w przyzwoitych dla kupujacych cenach ale jakos nie moglbym tam mieszkac chyba jestem strasznie uprzedzony do tego kraju mialem okazje spedzic troche czasu w belgii holandii i czechach rowniez i anglia jest numerem 1 czuje sie tu jak ryba w wodzie
jakies newsy typu zabili/zaginal Polak nie robia na mnie wiekszego wrazenia bo zawsze uwazalem ze ten kraj dzieli sie na ludzi porzadnych i patologie takie rzeczy czytalo sie juz w 2006 ta niechec byla tu chwile po naszym wejsciu do unii
te nastroje musialyby sie naprawde pogorszyc zebym pomyslal o wyjezdzie do innego kraju jak kupowalem pierwszy dom to mialem inne podejscie splacic jak najszybciej kredyt za tani dom w nieciekawej dzielnicy ale po 2.5 roku tam uswiadomilem sobie ze za stary juz jestem na takie atrakcje a w momencie kiedy bylo juz pewne ze na swiat przyjdzie nasza coreczka decyzja o wyprowadzce byla ekspresowa
teraz place 2x wiekszy rent ale nie zaluje spokoj cisza...cisza i spokoj cos pieknego ostatnio sie kilka razy zlapalem na myslach ze jest zajebiscie i moze warto byloby tu zostac na stale hehe wiem jak to brzmi z moich ust : P ale naprawde ta nowa dzielnica to inny swiat zamiast angielskich patoli w dresach z piwem w reku i wszechobecnym zapachem gandzi plus dzwieku policyjnych syren 2x w tygodniu jest widok spacerujacych par z pieskami i malymi dziecmi wszyscy mili i usmiechnieci normalnie ameryka lat 50 : P

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #5 Ocena: 0

2019-09-25 22:15:28 (6 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Naprawdę są takie spokojne i "czyste" dzielnice w Leicester?

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2019-09-25 22:33:30 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Jesli chodzi o Włochy to chyba kilkanaście włoskich miasteczek oferowało sprzedaż nieruchomości za €1. Okazało się, że ewentualny, ale często i konieczny remont każdej takiej nieruchomości wyniósłby od kilku do kilkudziesięciu tysięcy euro. I co dalej? Dla emerytów może byłoby to fajne wyjście, ale wllodarze miasteczek mieli raczej w pierwotnym zamiarze zaludnienie tych miejsc młodymi w miarę ludźmi, rodzinami z dziećmi, a ci co poczną tam że sobą? Trzeba jeszcze z czegoś żyć, sam dach nad głowa to za mało, nawet jeśli wyremontowany bez kredytów. Jaki biznes tam otworzyć, jakie towary, usługi sprzedawać i komu skoro wszyscy z tamtąd pouciekali, a z przyjezdnych to tylko kilkoro gołodupców co za €1 chatę kupili?

@Chris nie jesteś uprzedzony. Tak jak piszesz wszędzie jest patologia i porządni ludzi. Żeby jednak mieszkać gdzieś i czuć się tam dobrze to trzeba przede wszystkim znać język. I o ile angielski wystarczy komuś do pracy w takich Niemczech, o tyle po skończonej pracy toczy się dalsze życie: zakupy, odbiór dziecka że szkoły, pogawędka z sąsiadem. A jak się mieszka w Niemczech to trzeba znać niemiecki, podobnie jak w Anglii trzeba znać angielski, inaczej człowiek czuje się jak podczłowiek. Dlatego ja w Niemczech nie czuje się najlepiej, mimo że większość Niemców to porządni ludzie i przypadkowo spotkany w autobusie Niemiec nie jest społeczną amebą, z która można pogadać najwyżej o premier league.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2019-09-25 23:14:54 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja bym mogła mieszkać w Niemczech, ale na pewno nie w Zgorzelcu/Goerlitz. Ktores z małych miasteczek niedaleko Monachium byloby ok. Fajnie bylo widziec Alpy z okna biura czy w drodze z pracy, mimo ze byly 100km dalej. Podobało mi się gdzie bylam na krotkim kontrakcie i mialam maly szok po powrocie z niemieckiej wsi do Londynu.

Nie mniej, nie przeprowadzam sie nigdzie, bo nie chce mi sie.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2019-09-25 23:22:32 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

No właśnie, w wielkim skrócie, życie to nie tylko fajne widoczki...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2019-09-26 06:00:27 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

andypolo hehe wiem ze ciezko w to uwierzyc zwlaszcza w centrum obserwujac przekroj lokalnej spolecznosci ale tak nawet tutaj mamy takie miejsca tzw perelki : P

wiadomo statystycznie zawsze cos sie dzieje mozesz byc w dzielnicy z domami za milion a zlodziej na pewno nie bedzie mial kompleksow zeby wejsc i cos pozyczyc : )

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2019-09-27 14:36:17 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Zrobił mi się Armagedon pogodowy za oknem. Dobrze, że nie muszę nigdzie teraz wychodzić, bo byłoby ciężko.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Strona 3035 z 5264 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3034 | 3035 | 3036 ... 5262 | 5263 | 5264 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,