Str 2921 z 5244 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2018-12-24 22:46:14 (6 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Ada twohe argumenty są śmieszne . Człowiek zapier...całe życie , kształci się , stawia nowe cele , i co ? Albo go nie stać w ogóle na kredyt albo idzie na spirale kredytowa na 40 lat .. a ten procent mieszkańców dla biedniejszych , nie idzie dla sprzątaczek , ale dxieciorobow za które płacą podatnicy . I takue elementy wprowadzają się na osiedle , żyjące jak pijawki x pieniędzy podatników , z piątka dzieci , a obok nich sąsiad , pracujący z żoną po 10-12h dziennie i kredytem na 40 lat więc skończ pierd.. bo aż niedobrze się robi
|
Wielim | Post #2 Ocena: 0 2018-12-24 22:49:14 (6 lat temu) |
Pracowałem na Tower Hamlets przez 11 lat . W councilu . Ten procent dostawały osoby zazwyczaj a raczej zawsze z conajmniej dwójką dzieci , żaden z rodziców nie wiedział co to praca . I zawsze to człowieka wkur.. choć nie dotyczyło bezpośrednio , ale nowe mieszkanie kosztowało 500k , małżeństwo bez dzieci albo z jednym dzieckiem , pracujące do nocy , a tu za darmo rodzina z dziećmi , nikt nigdy nie pracował.
|
4ary | Post #3 Ocena: 0 2018-12-24 23:30:50 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Zycie to nie je bajka jak pisał poeta więc na sprawiedliwy podział łupów w dzisiejszym społeczeństwie nie ma co liczyć. Kolega chyba prezentu od mikołaja nie dostał, że tak nerwowo reaguje
![]() Wesołych Świąt ! To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
Wielim | Post #4 Ocena: 0 2018-12-24 23:31:18 (6 lat temu) |
Mało tego , miałem kolegę z pracy , budynek na Commercial Street , 2 bedroom flat milion funtów , jego siostra dostała 3 pokojowy apartament tylko dlatego że była właściwej religii i miała 3 dzieci ... Gdzie tu sprawiedliwość ??? Ada ,obrońco uciśnionych odpowiedz
Dostałem prezent od Mikołaja , na swoje życie nie narzekam , ale wszystko co mam , zawdzięczam sobie . Teraz chwila w przeszłość , jedenaście lat w councilu Tower Hamlets , śmieciarka przyjezdza o 7 rano , protesty ludzi z socjalnych domów które kosztuja ponad milion funtów , bo pan domu wstaje o 11 by iść do William Hilla. Ludzie obudźcie się , ja to widziałem na oczy , wiem o co chodzi . A anonimowa osoba pisze że jestem zestresowany , nie , zainwestowałem w siebie, mam pieniądze , nawet nie wiem co z nimi robić , ale ja je uczciwie zarobiłem . I wiem jak wygląda sytuacja w domach socjalnych , dlaczego np ja mam to sponsorować ? Wyobraź sobie sytuację , domy za 500- ,milion funtów , ludzie rano wstają by iść do pracy a wśród nich patologia , socjal, ludzie którzy nie wiedzą co to praca , wychodzą z domu o 11 z morda do kierowcy śmieciarki bo nie mogą spać ... A sąsiad obok wziął kredyt na 30 lat ... Wstaje o 7 , idzie do pracy , bierze nadgodziny , wraca o 20-22 . Ada i co ty na to |
SweetLiar | Post #5 Ocena: 0 2018-12-24 23:41:28 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2018-12-24 22:23:43, cris82 napisał(a): O godzinie 17 przyszla na swiat moja coreczka padam na twarz ale czuje niesamowita radosc : ) wesolych swiat wszystkim raz jeszcze! Gratulacje, zwłaszcza że wynika z powyższego jakbyś co najmniej ją urodził ![]() Jeszcze raz gratulacje!!! Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2018-12-24 23:52:16 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Crisu. Gratulacje
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Twinkle | Post #7 Ocena: 0 2018-12-25 00:01:56 (6 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Haha faktycznie rodzi kobieta ale facet bierze czynny udzial a wiadomo jakimi twardzielami sa faceci...wystarczy porownac jak grype znosze ja a jak moj maz🙂🙂Gratulacje ogromne coreczki🙂
A co do tematu dotyczacego domow to dziwnie przydzielaja je...my i cala nasza strona ulicy mamy domy na kredyt,na przeciwko sa domy spoldzielni wynajmowane chyba przez council i tak,jedni nie pracuja inni pracuja oboje i wiedzie im sie super.Ci co nie pracowali w ogole w dosyc szybkim tempie zostali eksmitowani za nieplacenie,domy nowe budowane pare lat temu,obok znajduja sie rowniez domy z najwyzszej polki wszystkie obok siebie ale zauwazylam ze z tych wynajmowanych przez council zostaly w wiekszosci rodziny gdzie pracuje przynajmniej jeden z partnerow. Ale pamietam to zdziwienie kiedy do nowiuskiego domku wprowadzili sie ludzie gdzie zaden nie pracowal.. Ale w sumie to nie moja sprawa,mam swoj dom,place,mam co jesc,w co sie ubrac,na kredyt co miesiac mam wiec niech inni zyja swoim zyciem,kazdy kieruje swoim zyciem jak uwaza,dopoki jest spokoj na osiedlu,zgoda miedzy sasiadami to jestem happy ![]() lake...
|
Wielim | Post #8 Ocena: 0 2018-12-25 00:03:23 (6 lat temu) |
Criss gratulacje, dużo zdrówka dla dziecka i cierpliwości dla rodziców
|
Wielim | Post #9 Ocena: 0 2018-12-25 00:14:05 (6 lat temu) |
Ada coś Ci jeszcze napisze . Kilka , trzy lata temu , żona w ciąży ciągle pracująca do 8 miesiąca , ja w dwóch pracach , w tym jednej rozwożąc jedzenie na skuterze w deszczu i wietrze. Wieczne choroby , przypomnij mi bym ku.. pracował na socjal . Rozwizilem jedzenie do patologi za które płacił council. Ja w deszczu na motorku 125 CC by zarobić na rodzinę a kuuu... Jedzenie z councilu , niektóre bo nie halam musiałem się wracać cały mokry . I Ty masz coś do powiedzenia !
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2018-12-25 00:33:32 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cris, gratuluję. Świetną datę sobie wybrała
![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|