U mnie przygotowan swiatecznych nie ma. Trzeba bedzie tylko upewnic sie, ze jest jedzenie w lodowce, na czas zamkniecia sklepow, ale to tylko jeden dzien.
Str 2920 z 5243 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2018-12-21 12:15:08 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Dzien jak kazdy w tym tygodniu. Chociaz dzisiaj moj project manager nawet nie udawal, ze jest cos do zrobienia i odwolal poranne spotkanie. Nastepny tydzien bedzie taki sam.
U mnie przygotowan swiatecznych nie ma. Trzeba bedzie tylko upewnic sie, ze jest jedzenie w lodowce, na czas zamkniecia sklepow, ale to tylko jeden dzien. Carpe diem.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2018-12-21 12:24:53 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-12-21 12:15:08, Richmond napisał(a): Dzien jak kazdy w tym tygodniu. Chociaz dzisiaj moj project manager nawet nie udawal, ze jest cos do zrobienia i odwolal poranne spotkanie. Nastepny tydzien bedzie taki sam. U mnie przygotowan swiatecznych nie ma. Trzeba bedzie tylko upewnic sie, ze jest jedzenie w lodowce, na czas zamkniecia sklepow, ale to tylko jeden dzien. Każdy żyje swoim zyciem i wybiera swoją ścieżkę. Mnie, fakt, że ktoś nie obchodzi świat nie szokuje. Ja nie jestem religijna ale lubię ten świateczny czas ze względu na to, że wszystko zwalnia, jakby zatrzymuje sie trochę w miejscu. W tym czasie trochę się wyłaczam od zewnętrznego swiata i lubie zaszyc sie w ksiazka na kanapie i udawac, że nic poza mna i tą książką nie istnieje. Lubie ta atmosfere i odswietnosc tych kilku dni. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2018-12-22 07:59:05 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Sobotnie, przedświateczne dzień dobry. Czujecie te emocje z dzisiejszymi zakupami?
![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2018-12-22 08:33:17 (6 lat temu) |
Podobno w sklepach jest juz sajgon. Maz był rano. Lokalny Morrisons czynny dzisiaj i jutro od 6.00 do polnocy.
Jade na spacer na klify, tam powinno byc w miare normalnie, bo wszyscy robia dzisiaj zakupy ![]() Carpe diem.
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2018-12-22 15:20:54 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
smigalem dzisiaj troche na rowerze po okolicy i trafilem na dosc spore nowe osiedle domkow jednorodzinnych nieopodal miejsca w ktorym obecnie mieszkam i musze powiedziec ze jak normalnie mam odruch wymiotny na angielskie domy i wszechobecna cegle...zeby bylo ciekawiej w pl postrzegalem ja jako material luksusowy ; )) to tym razem bylem pod mega wrazeniem i zakochalem sie w tym budownictwie niby prosta masowa developerka ale z dbaloscia o szczegoly widac ze ktos z glowa na karku projektowal to miejsce
i odrazu naszla mnie tez mysl o tej ustawie ktora podobno tu funkcjonuje ze jakis procent z tych nowo wybudowanych domow idzie dla nierobow angielskich jako domy councilowskie... toz to musi byc jak wygrana na loterii jednoczesnie najwiekszy pech w zyciu dla ich sasiadow ; )) mysle ze w rzeczywistosci te piekne domki sa sprzedawane a dla angielskiej dziczy buduje sie jedna wielka stodole z flatami bo ciezko mi uwierzyc w to ze takie perelki moglyby trafiac do takich osob |
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2018-12-22 15:32:36 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
To, ze czesc jest po nizszej ciebie, nie znaczy ze sa dla bezrobotnych cris. Moga rowniez byc dla pracujacych ale np nie zarabiajacych kokosow. Pewnie powiesz, ze moga sie uczyc I zarabiac wiecej, ale ktos szpitalu np musi sprzatac I do ludzie tez gdzies musza mieszkac. Zanim popatrzysz ze swojej szklanej wiezy na ludzi mniej zamoznych I zaserwujesz obrazliwe generalizowanie, w tym swiatecznym nastroju pomysl czasem.
Ada
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2018-12-22 15:41:08 (6 lat temu) |
ja jestem mniej zamozny hehe piszesz o mnie wlasnie wiec wyluzuj bo nigdzie nie pisalem o ludziach ktorzy ciezko pracuja za niska place i czegos chca sie w zyciu dorobic
pisze o zasilkowiczach ktorzy jada na garbie pracujacych obywateli to sa osby ktore maja prawo tam zamieszkasz pewnie na pdstawie tej ustawy po prostu jestem ciekaw czy to tak dziala w rzeczywistosci ; ) ada peace and love : P zawsze mnie to bardzo dziwilo ze ludzie ktorzy chca sie wyrwac z gownianego osiedla wypruwaja sobie czasami flaki zeby zamieszkac w lepszym miejscu a tam sie okazuje ze petologia dostala klucze na preferencyjnych warunkach ... a ustawa ta oczywiscie napisana przez ludzi ktorzy mieszkaja w luksusowych domach ktore sa poza zasiegiem patologii jak rowniez kalasy sredniej cos jak politycy unijni wszyscy jednym glosem chca pomagac imigrantom z afryki instalowac ich w europie ale cud by sie stal gdyby chociaz 1% tych politykow przyjal kogos pod swoj luksusowy dach.. [ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-12-2018 15:49 ] |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2018-12-23 14:53:39 (6 lat temu) |
Na pewno jakis procent musi byc affordable, ale to nie znaczy, ze musza byc na wynajem. Moga byc tylko shared ownership. Z reguły lokale w najgorszej części osiedla lub z gorszym wykonczeniem sa przeznaczone na ten cel.
A czasami tak jest, ze deweloper buduje osobne budynki w ramach afforadable housing, odseparowane od tych luksusowych. Carpe diem.
|
Kleszcz | Post #9 Ocena: 0 2018-12-24 22:20:09 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-11-2014 Skąd: ? |
...ze zycze najlepszego naszej admince. Niech ci bozia za twoje wielkie serce w dzieciach wynagrodzi
...a wiec kup sobie glupcze medalik na szyje, i nic ci sie nie stanie, i tramwaj nie zabije...
|
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2018-12-24 22:23:43 (6 lat temu) |
O godzinie 17 przyszla na swiat moja coreczka padam na twarz ale czuje niesamowita radosc : ) wesolych swiat wszystkim raz jeszcze!
|