Str 2884 z 5273 |
|
---|---|
MotherPoland | Post #1 Ocena: 0 2018-09-23 03:32:49 (7 lat temu) |
Z nami od: 12-09-2018 Skąd: Leicester |
Chciałam powiedzieć że tęsknię za Polska jej zielenią i szarością, drogami które dobrze znam i moim małym miasteczkiem w którym wszyscy się znaja, gdzie można doświadczyć ciszy i hałasu jeśli się go szuka .. chciałam powiedzieć że brakuje mi naszego pięknego polskiego jezyka, a najbardziej brakuje mi tutaj w Anglii Polaków którym tego wszystkiego również brak ..
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2018-09-24 20:50:19 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Chciałam powiedzieć, że robi się coraz zimniej i trzeba będzie chyba uruchomić ogrzewanie. Co prawda za oknem słonecznie dziś było cały dzień i na najbliższe dni zapowiadają również słonce ale temperatury już niskie.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2018-09-25 08:52:29 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
no zimno mega to fakt
a ja mialem dzisiaj wlamanie 2.5 roku cisza a teraz jak chce opylic chate taki numer mialem isc do pracy na 5 jak zadzwonil budzik o 4.30 jak to czesto u mnie bywa przestawilem go na 5.30 a jak zadzwonil o 5.30 i juz chcialem go przestawic na 6 dziewczyna zaczela mnie opierdzielac ze codziennie robie to samo hehe wstalem zeby nie bylo umylem zabki lece na dol patrze a tam swiatlo sie pali w ogrodzie szed otwarty rzeczy wywalone a gosc przy plocie przerzuca jeden z moich rowerow ktore w szedzie byly spiete lancuchem zeby bylo ciekawiej nigdy nie trzymam klucza w drzwiach i pierwsze co mi przyszlo do glowy to walnac w szybe i sie wydrzec a on heja z rowerem ale przeskoczyl tylko ma ograd sasiada dalej byly jeszcze dwa ogrodzenia wybieglem z domu lece na okolo sasiade i wydzieram sie na pol osiedla a koles w nogi wy... sie jeszcze o kraweznik jak tak lecialem ogolnie jak zobaczylem ze ucoeka bez roweru to nie spieszylo mi sie za nim wcale srubokretem( wykrecil zawiasy) i mialem to na uwadze zadzwonilem ma policje rozmowa taka beznamietna jakbym ktos zabil komara na mojej posesji pytam sie babki czy moge zabrac swoj rower od sasiada czy moze jakies odciski czy cos : P mowi zeby zabrac koles spierdzielal i zostawil swoj rower mam go u siebie policja ma go zabrac mam kamcie ktora dziala jak jedziemy na wczasy ostatnio nie byla wlaczona bo jakas trawe na 2 metry ozdobna posadzilismy w donicach ktora tanczyla na wietrze i aktywowala alarm.. dzisiaj wytne to dziafostwo : ) mam tez kupiony ale nie zamontowany taki mini alarm do szeda ktory robi duzo halasu no i sruby porzadne na jakiegos nietypowego bita do zawiasow wkrece dzisiaj odrazu mi sie przypomniala ta glosna historia sprzed paru miesiecy gdzie wlasciciel domu zabil wlamywacza jego rodzina zaczela wieszac kwiaty na jego ogrodzeniu w zalobie a wlasciciel wszystkie je pozrywal i zrobili z niego diabla wcielonego w normalnym swiecie powinno sie takie scierwa eliminowac ze swiata a tutaj banda idiotow go oplakiwala...rece opadaja Opinia moderatora: Post wykropkowany z wulgaryzmu. Konefka |
ZlotaPerla | Post #4 Ocena: 0 2018-09-25 09:08:06 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
cris, masz już jakiś domek na oku?
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2018-09-25 09:17:12 (7 lat temu) |
na rok pojde na wynajem i na spokojnie bede szukac ale okolice juz wybralem ekstra miejsce zero patologii 10minut z buta od mojej pracy delikatnie poza miastem
darlem sie ostro kilu sasiadow w oknach normalnie lepiej niz alarm moj sokoli wzrok zanotowal nawet sasiadke byla ubrana tylko w zaslone od okna : P |
|
|
Marta2509 | Post #6 Ocena: 0 2018-09-25 09:52:20 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
Cytat: 2018-09-24 20:50:19, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Chciałam powiedzieć, że robi się coraz zimniej i trzeba będzie chyba uruchomić ogrzewanie. Co prawda za oknem słonecznie dziś było cały dzień i na najbliższe dni zapowiadają również słonce ale temperatury już niskie. U mnie ogrzewanie leci juz od soboty wieczor. |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2018-09-25 10:14:00 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cris82 dobrze, ze zlapales ich na goracym uczynku, przynajmniej rowery uratowane. I dobrze, ze to tylko szopa, a nie dom.
Ja wlaczylam ogrzewanie w niedziele, bo w nocy juz sa niskie temp i nie chce, zeby chata wyziebila sie. Grzeje na razie tylko w salonie i biurze domowym. Carpe diem.
|
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2018-09-25 10:21:30 (7 lat temu) |
rozmawialem z jedym anglikiem z pracy mieszka w takiej okolicy ze mieli jedno morderstwo 30lat temu a ostatnio byla afera na cale miasteczko bo ktos namalowal graffiti ; )
jak ja szukalem roznych opinii o dobrych okolicach w leicrster na necie rowniez to zazyczaj wpisy zaczynaly sie od " good area in leicester?lol" i duzo w tym prawdy ale jest kilka dobrych okolicy dzisiaj ide ogladac jedna chate a w czwartek inna na tym samym osiedlu babka z agencji nawet obiecala mi ze bede pierwszy na liscie do obejrzenia jak ja zaczalem naciskac ze nawet w ciemna ja wezme jutro jesli to ta ze zdjecia ; )) pogadala z menagerem i jestem pierwszy w kolejce zobaczymy jak to bedzie |
andypolo | Post #9 Ocena: 0 2018-09-25 11:49:56 (7 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Chciałem powiedzieć, że wczoraj wróciłem z Corfu i już chcę tam wracać. Co z tego, że tu słońce na niebie kidy zimno.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2018-09-25 12:55:22 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-25 09:52:20, Marta2509 napisał(a): U mnie ogrzewanie leci juz od soboty wieczor. Ja chyba tez już odpalę. Wczorajszy wieczór spędziłam w objęciach z termoforem i pod kocem. ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|