Str 2881 z 5272 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
fugazi |
Post #1 Ocena: 0 2018-09-10 22:26:24 (7 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
...że zaserwowałem żoneczce niespodziankę, śweżutki sonio winogronowy , samo zdrowie ręcznie wyciśnięte z osobistych upraw. Mniam...
Taki mój debiut i chyba ostatnia kulinarna/kuchenna aktywność . Odkryłem , że zdecydowanie lepiej sprawdzam się w konsumpcji.
Najbardziej zniechęcające było półgodzinne ogarnianie chlewiku i szorowanie do krwi , fioletowych rąk (o plamach na koszuli nie wspomnę).
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2018-09-10 22:28:37 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Efekt usprawiedliwia wszystko  .
Pieknie wyglada w kieliszkach.
|

|
 |
|
andyopole |
Post #3 Ocena: 0 2018-09-11 00:42:40 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2018-09-10 22:26:24, fugazi napisał(a):
...że zaserwowałem żoneczce niespodziankę, śweżutki sonio winogronowy , samo zdrowie ręcznie wyciśnięte z osobistych upraw. Mniam...
Taki mój debiut i chyba ostatnia kulinarna/kuchenna aktywność . Odkryłem , że zdecydowanie lepiej sprawdzam się w konsumpcji.
Najbardziej zniechęcające było półgodzinne ogarnianie chlewiku i szorowanie do krwi , fioletowych rąk (o plamach na koszuli nie wspomnę).
Przyjales bardzo pracochłonną metodę.
Ja bym zrobił tak:
Wsypał winogrona do wiadra starając się aby było jak najmniej zielonych łodyg, tanina w nich zawarta jest cierpka a w dużej ilości wręcz gorzka. Nastepnie drewnianym kolkiem zmiazdzylbym to co w wiadrze. Miazgę wrzucilbym do czystego, plociennego worka albo starej poszewki na poduszkę. Wycisnąć sok na maksa, nawet przyciskajac kawałek deski i wiadrem z wodą.
Gotowe.
Zwykle jednorazowe rękawice powinny być w każdym domu. To a pro pos brudnych rąk, ktore w Twojej sytuacji wystarczyło zmyć kwaskiem cytrynowym lub octem. Bez darcia do krwi.
Ale widzę że lubisz się narobić....
|

|

|
|
zosiasamosia |
Post #4 Ocena: 0 2018-09-11 07:02:10 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-09-10 22:26:24, fugazi napisał(a):
Dla mnie bomba, plus za dekoracje 👍
Co do sprzątania...
Wciąż powtarzam, że nie sztuką jest stworzyć w 30 minut coś pysznego. Sztuką jest namówić te malusie krasnale, żeby właśnie tobie chciały zrobić zakupy, przygotować i odmierzyć wszystkie produkty, a w końcu posprzątać po.
|

|
 |
|
KatyCider |
Post #5 Ocena: 0 2018-09-11 07:27:51 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-09-10 22:00:17, karjo1 napisał(a):
Nie ma co usuwac i zakladac nowego konta.
Wszak przecie nie pojawilo sie nic, czym bys sie nie chciala podzielic  .
Co tam jacys hipotetyczni nowi ludzie czy zmiany w pracy.
Nie, nie wiedzialam ze byc moze pisze o moim kilkuletnim partnerze jakby z nazwiska, nie zdawalam sobie sprawy ze awatar jest rozpoznawalny. Oczywiscie kwestia wolno zmieniajacych sie zdjec ktore tygodniami pojawiaja sie na przemian z poprzednim jest ok bo forum nadal chce sie dzielic
|

|
 |
|
|
Fisolka |
Post #6 Ocena: 0 2018-09-11 09:46:54 (7 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2010 Skąd: Londyn |
Chcialam opowiedziec,ze moj cudowny wakacyjny/pozytywny duch sie chyba zagubil w tej Grecji!
...moj maz zlamal "stope" chodzac sobie w morzu a kontrakt z Greckimi lekarzem pozostawil mnie z mocno mieszanymi uczuciami....potem popsula sie nasza nowa walizka a w hotelowwj windzie odcielo prad jak zjezdzalismy z walizkami do recepcji....az sie boje myslec co jeszcze mnie czekam!?
Oczywiscie poza calm cyrkiem z 'fit to fly certificate', ktory bezwzglednie musze miec dla meza zeby mogl wejsc na poklad samolotu, ubezpieczycielem, ktory moze odmowic nam powrotu/lotu dzis jesli nie bedzie "extra space" dla jego obolalej stopy.
Troche za duzo tych atrakcji jak na zakonczenie wakacji!
[ Ostatnio edytowany przez: Fisolka 11-09-2018 10:01 ] ,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k
|

|

|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2018-09-11 14:24:48 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-09-11 09:46:54, Fisolka napisał(a):
Troche za duzo tych atrakcji jak na zakonczenie wakacji!
Zdrowia dla męża. Często tak jest, że wszystko się dzieje naraz.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
ZlotaPerla |
Post #8 Ocena: 0 2018-09-11 14:38:09 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Fisolka, to wygląda jakby ktoś na was WU-DU laleczkę ćwiczył  Oby wszystko skończyło się dobrze, a zostaną jak zwykle wspomnienia z wakacji
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #9 Ocena: 0 2018-09-11 16:59:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Fisolka, zdrowia i cierpliwosci Wam obojgu.
Jak to sie mowi, i najdluzsza zmija mija.
Katy, forum samo nie dzieli sie prywatnymi informacjami, to zwykly byt wirtualny.
Zyje tylko tym, czym ludzie z wlasnej woli, swiadomie wrzucaja. I nie jest to wiedza dla wybrancow.
Udanego surfowania nie tylko po MW  .
|

|
 |
|
Richmond |
Post #10 Ocena: 0 2018-09-11 17:40:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Czy ktos nie chcialby rozpakowac sie za mnie? Mam szok pourlopowy i po zalatwieniu paru niezbednych spraw nic mi sie nie chce. A jeszcze mam rzeczy w samochodzie, ktore po prostu tam zostawilam wczoraj wieczorem. Carpe diem.
|

|
 |
|