MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2795 z 5221 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2794 | 2795 | 2796 ... 5219 | 5220 | 5221 ] - Skocz do strony

Str 2795 z 5221

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2018-03-23 21:02:53 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Po paru godzinach czytania i przeszukiwania netu, zrobilam root Kindla Fire i zainstalowalam na nim zwyklego Androida. Wreszcie mam normalny system bez dziwacznych ograniczen systemowych i funkcjonalnych Amazona.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Melanija

Post #2 Ocena: 0

2018-03-24 00:02:16 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

A do czego jest ten cały Kindle? do czytania? to nie można czytać na telefonie?
Niestety Android to nie moja działka i raczej nigdy nie będzie ;-)
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2018-03-24 00:06:26 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Na telefonie czytac to sobie mogą małolaty. Ja czytam na tablecie a i tak patrzałki muszę założyć. Kindle ma te zalete ze bateria wystarcza na długo. Mnie wytrzymałość baterii w tablecie wystarcza bo i tak wcześniej usypiam.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2018-03-24 09:12:02 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-24 00:06:26, andyopole napisał(a):
Na telefonie czytac to sobie mogą małolaty. Ja czytam na tablecie a i tak patrzałki muszę założyć. Kindle ma te zalete ze bateria wystarcza na długo. Mnie wytrzymałość baterii w tablecie wystarcza bo i tak wcześniej usypiam.*YAHOO*

No właśnie. Do czytania na telefonie trzeba mieć sokoli wzrok. Meczy się na tym bardzo oczy. Na kindlu powiększam sobie litery do najbardziej komfortowego dla siebie rozmiaru.

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #5 Ocena: 0

2018-03-24 09:34:20 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Ale na telefonie też sobie powiększysz, a do tego jest nowa funkcja reader w safari (ios) pewnie android też ma coś takiego - każdą stronę możba skonwertować do wersji książkowej. A w nowych telefonach z pełnym ekranem to reż już inaczej.
Ja nie lubię książek elektronicznych, wolę tradycyjne. Miałam apkę kindle, ale to męka.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2018-03-24 09:55:22 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja uzywalam Kindla glownie do ogladania filmow w samolocie i innych srodkach transportu. Poza tym do okazjonalnego przegladania netu i przegladania zdjec, ktore zrobilam. To jest akurat Fire HDX 7 cali, ktory ma lepsze parametry niz obecnie sprzedawane 7 calowe tablety. A 7 cali jest idealne do torebki i do bocznej kieszeni spodni cargo. Firmy ograniczaja teraz parametry na najmniejszych urzadzeniach, by popchnac klienta do kupna wiekszego i drozszego.

Amazon bardzo ograniczal funkcjonalnosc sprzetu, do tego co uznali za stosowne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

darraj

Post #7 Ocena: 0

2018-03-24 10:01:11 (7 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-24 09:12:02, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2018-03-24 00:06:26, andyopole napisał(a):

No właśnie. Do czytania na telefonie trzeba mieć sokoli wzrok. Meczy się na tym bardzo oczy. Na kindlu powiększam sobie litery do najbardziej komfortowego dla siebie rozmiaru.

To ze mna jest cos nie tego,nastolatkiem juz nie pamietam kiedy bylem,moj wzrok mozna roznie okresilac,ale sokoli to on nie jest.
A jednak ebooki(legalne i te nie za bardzo)czytam korzystajac z aplikacji(cool reader i eReader Prestgio)na telefonie,litery mozna powiekszyc,dobrac tlo ,co kto lubi.

PRZYPOMNNE ze:

Obrazek
"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2018-03-24 10:16:19 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

W kwestii czytania na telefonie. Jest to sprawa indywidualna i każdy dostosowuje sobie do swoich potrzeb. Jeśli Wam ( Melanija I Darraj ) czytanie na telefonie odpowiada, to ja nie widzę przeszkód, żeby tak czytać.:-) Mnie po poważnej operacji oczu czytanie na małym ekranie meczy i powoduje poważne bole głowy. Kindle jest dla mnie idealny i będę się tej opcji trzymać, jako najbardziej odpowiedniej dla mnie. Ja nawet jak powiększę litery na telefonie, nie jestem usatysfakcjonowana. Wysiłek jaki wtedy wkładam w czytanie obciąża mój wzrok. Czytanie powinno być przyjemne, dlatego warto dobrać najbardziej odpowiednia opcje pod swoje wymagania i możliwości.

A teraz czas na rower, żeby przewietrzyć szare komórki *THUMBS UP*
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

darraj

Post #9 Ocena: 0

2018-03-24 10:48:01 (7 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-24 10:16:19, EFKAKONEFKA33 napisał(a):

A teraz czas na rower, żeby przewietrzyć szare komórki *THUMBS UP*

Moj pies i ja,spacer zaliczony,bloto splukane z naszych odwlokow,ciuchy w pralce,a my siedzimy i probujemy rozkminic taki oto dylemat:

Obrazek

Idze nam,ze tak powiem,srednio.Jak to mowia bracia Rosjanie,
без политиры вы не разбиериоз:-]
"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2018-03-24 11:11:02 (7 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Ja kocham mojego Kindla... No po prostu kocham :-) Mam nawet dwa. W razie gdyby jeden sie zepsuł, żebym od razu mogła przeskoczyć na drugi. To chyba taki nałóg :-)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Strona 2795 z 5221 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2794 | 2795 | 2796 ... 5219 | 5220 | 5221 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,