MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2771 z 5272 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2770 | 2771 | 2772 ... 5270 | 5271 | 5272 ] - Skocz do strony

Str 2771 z 5272

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zosiasamosia

Post #1 Ocena: 0

2018-01-26 09:45:59 (8 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2018-01-25 18:11:58, Richmond napisał(a):
Samochody, ktore maja funkcje hold czy auto hold tez swieca na czerwono, nawet jak nie trzyma sie nogi na hamulcu, bo samochod "trzyma" za kierowce.

Zreszta, przy jezdzie automatem albo trzymasz noge na hamulcu albo zmieniasz na N, ja nigdy nie zmieniam na N.

Dalej, mamy start/stop, ktore znowu zmusza do trzymania nogi na hamulcu, bo inaczej silnik sie wlacza.

Nie znam się na tych wszystkich nowinkach technologicznych, ale jeżeli ktoś projektuje samochody tak że uprzykrzają one życie innym użytkownikom drogi, to coś tu nie gra.

SUVy że światłami za wysoko, choćby.

Do napisania pierwszego postu o światłach stopu skłonił mnie właśnie przepiękny Jaguar, nowiuteńki.
Kiedy zwalniał przed światłami, przypomniały mi się czasy młodości i kolorofony, tylko te były bardzo jaskrawe.
Kiedy stał w korku, nie widziałam nic, tylko ten czerwony blask, zastawiałam sięczy mam okulary 😎 w schowku... 😜

Wcześniej te światła mnie irytowały, przeszkadzały, ale brudne auta, słabsze żarówki, sprawiały, że było to znośne.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2018-01-26 10:29:22 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

moze to poczatki ocd? : D
mnie np wkurzaja swiatla z naprzeciwka ale nigdy by mi nie przeszlo przez glowe ze ktos ich uzywa z uporem maniaka hehe

reczny to sie uzywa jak sie stoi na gorce np nigdy by mi nie przyszlo do glowy zeby zaciagac reczny na swiatlach : ) uzywanie hamulca to zdrowy rozsadek a co moze irytowac i mnie np irytuje to nie uzywanie migaczy brak sygnalizowania skretu...
na zadoopiach sam tego nie robie ale w miescie jest to wkurzajace

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #3 Ocena: 0

2018-01-26 11:01:14 (8 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2018-01-26 10:29:22, cris82 napisał(a):
moze to poczatki ocd? : D
mnie np wkurzaja swiatla z naprzeciwka ale nigdy by mi nie przeszlo przez glowe ze ktos ich uzywa z uporem maniaka hehe

reczny to sie uzywa jak sie stoi na gorce np nigdy by mi nie przyszlo do glowy zeby zaciagac reczny na swiatlach : ) uzywanie hamulca to zdrowy rozsadek a co moze irytowac i mnie np irytuje to nie uzywanie migaczy brak sygnalizowania skretu...
na zadoopiach sam tego nie robie ale w miescie jest to wkurzajace

Czepiasz się i jesteś złośliwy, nie musisz mnie obrażać, no chyba, że to jedyny sposób w jaki potrafisz się wypowiadać.

Nigdzie nie napisałam, żeby zaciągać ręczny na światłach.
Chociaż gdybym stała na długiej zmianie świateł, pod górę, użyłabym ręcznego. O każdej porze dnia, dla wygody. Wieczorem również z korzyścią dla uzytkowników drogi za mną.

Piszę tylko o tym co mnie irytuje. O braku wyobraźni u niektórych kierowców. Kiedy idę w nocy z latarką to też nie świecę ludziom po oczach...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2018-01-26 11:22:23 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

przesadzasz :P zlosliwy moze troche ale na pewno cie nie obrazilem niby czym : )
czyli co ty robisz zeby na swiatlach nie razic nikogo "stopem" po oczach?
bo chyba nie mowimy o sytuacji w ktorej ktos maniakalnie hamuje w czasie jazdy np zwalniajac przed innym pojazdem?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2018-01-26 13:27:49 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2018-01-26 09:45:59, zosiasamosia napisał(a):
Nie znam się na tych wszystkich nowinkach technologicznych, ale jeżeli ktoś projektuje samochody tak że uprzykrzają one życie innym użytkownikom drogi, to coś tu nie gra.

SUVy że światłami za wysoko, choćby.

Do napisania pierwszego postu o światłach stopu skłonił mnie właśnie przepiękny Jaguar, nowiuteńki.
Kiedy zwalniał przed światłami, przypomniały mi się czasy młodości i kolorofony, tylko te były bardzo jaskrawe.
Kiedy stał w korku, nie widziałam nic, tylko ten czerwony blask, zastawiałam sięczy mam okulary 😎 w schowku... 😜

Wcześniej te światła mnie irytowały, przeszkadzały, ale brudne auta, słabsze żarówki, sprawiały, że było to znośne.

To przyblizylam Ci jak to dziala. Nigdy nie pomyslalam, ze trzymajac noge na hamulcu albo majac hold, ktos robi komus na zlosc.

Nie chce Cie martwic, ale jest teraz moda na cale, dlugie pasy stopow na tyle, np w Renault takie sa, Audi wprowadza w nowych modelach, itd.

Reklamacje niestety do producentow, teraz sa swiatla ledowe, laserowe, itp. Mnie np irytuja nowe swiatla w Nissanie QQ, ale co zrobic jak jedzie za mna? Zreszta w bardziej plaskich samochodach swiatla tez dostosowuja sie ciagle do drogi, co oznacza, ze ja widze nieustannie miganie w lusterku wstecznym. Ciesze sie, ze mam ciemna tylna szybe, bo to minimalizuje troche te efekty.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2018-01-26 13:36:18 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

zamknac oczy urwac lusterka ewentualnie dac sie wyprzedzic ale ostrzegam tylne swiatla w qq tez pozostawiaja wiele do zyczenia : P

a moze to poczatki ocd? : @

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2018-01-26 13:49:11 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie mam pojecia jak wygladaja tylne swiatla w QQ.

Jestem pewna, ze moje swiatla tez oslepiaja innych, przynajmniej ciezarowki na autostradzie, bo czasami mi migaja. A teoretycznie swiatla powinny same regulowac sie, wlaczac i wylaczac. Nigdy nie zdarzylo mi sie, zeby taki sam model jechal za mna, wiec nie mam pojecia jak to wyglada z punktu widzenia kierowcy przede mna.

Najgorzej bylo, jak jezdzilam sportowym klasykiem, bardzo niskie auto, zadnego przyciemnienia luserek czy szyb i kazdy SUV mnie oslepial.

Dobra, czasa na mnie, 5 rano, trzeba sie przespac troche. Pomarzlam sobie na -33C + wiatr, wiec pewnie odczuwalne -35C jak nie wiecej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #8 Ocena: 0

2018-01-26 20:10:47 (8 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

..., że poszłabym na koncert Katatonii.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2018-01-27 00:04:35 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Zamiast w clubie czy w pubie, to my w pracy. To tanczymy w pracy na nocnej Zmianie. Fajna praca;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2018-01-27 12:15:14 (8 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

... u mnie na północy widać już pierwsze oznaki wiosny.
Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 2771 z 5272 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2770 | 2771 | 2772 ... 5270 | 5271 | 5272 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,