MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2672 z 5270 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2671 | 2672 | 2673 ... 5268 | 5269 | 5270 ] - Skocz do strony

Str 2672 z 5270

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2017-08-11 17:24:54 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2017-08-11 15:29:43, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Efkakonefka33 i Greta wyjasnily to w powyzszych postach.

Nie, nie wyjasnily. One nie znaja znaczenia tego slowa. Nie wiedza kiedy cos jest rasistowskie.

Mój borze mam nadzieje ze w normalnym zyciu EFKAKONEFKA33 nie sprawuje zadnego stanowiska wymagajácego podejmowania decyzji.

Pisze ona:

Poniewaz byl to jednak Tomalski ktorego posty czytalam nie raz i wiem jaki potrafi byc dosadny w wyrazaniu swoich opini na temat innych naraodowosci, mozna bylo sie domyslic co autor tym jednym niby niewinnym NIESAMOWITE. TAK TRZYMAC ! mial na mysli

Wiec na podstawie swoich wlasnych przepuszczen, wyobrazen, domyslen i fantazji zgadla co Tomalski mial na mysli i wyrzucila go z forum. Tak! Domyslila sie, co Tomalski myslal, co moze chcial powiedziec ale tego nie zrobil i dopowiedziala sobie co chciala tam widziec a niedopatrzyla sie.

To jest chyba taki internetowy standard, ze moderatorzy maja mentalnosc komisarzy ludowych oderwanych sila od pluga. Zdaje sie, ze MW jest podobnie. Nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach to plaga wspolczenej cywilizacji.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>AgentOrange</i> 11-08-2017 15:42 ]

Wczesniej napisalam

Cytat:
Wypowiedz Tomalskiego wczoraj wywolala nawet u mnie sytuacje gdy musialam przenalizowac i poddac w watpliwosci swoje przemyslenia i opinie.

Nadal ta kwestie podtrzymuje :-) Wypowiedz Tomalskiego , to w jaki sposob wyrazil swoje zdanie nadal wywoluje we mnie sprzeczne emocje.Napisalam o watpliwosciach bo jestem tylko czlowiekiem i staram sie analizowac swoje przemyslenia w opraciu chocby o to co mowia inni i jak inni postrzegaja swiat. Nie uwazam sie za Alfe i Omege i staram sie weryfikowac to w jaki sposob mysle w obliczu nowych argumentow

Dalej napisalam

Cytat:
I jak dla mnie to stwierdzenie juz nadaje poprzednim zdaniom zupelnie inny wydzwiek to raz. Dwa gdyby to napisal inny uzytkownik, ktory nie ma na koncie rasistowskich komentatrzy to byc moze poddalabym w watpliwosc rasistowki wydziwek tej wypowiedzi

Zaznaczylam ze JAK DLA MNIE bo kazdy z nas ma inna wrazliwosc , przez inny pryzmat postrzega swiat. I tak :

Cytat:
na podstawie swoich wlasnych przepuszczen, wyobrazen, domyslen i fantazji zgadla co Tomalski mial na mysli ..... Tak! Domyslila sie, co Tomalski myslal, co moze chcial powiedziec ale tego nie zrobil i dopowiedziala sobie co chciala tam widziec a niedopatrzyla sie.

Efkakonefka w tym momencie jako zwykly czlowiek znajac wczesniejsze wypowiedzi Tomalskiego odebrala ta wypowiedz jako taka ktora ma wydzwiek rasistowki. Byc moze Efka zalozyla blednie , moze domyslila sie , dopowiedziala bo rzeczywiscie w myslach Tomalskiego nie czyta .Jesli Tomalski w swOim sumieniu uwaza, ze nie mial w zamysle dyskryminacji rasowej to Efkakonefka go przeprasza za zle skonstruowanie swojej wypowiedzi

Natomiast

Cytat:
i wyrzucila go z forum

pozwol ze zacytuje Ciebie

Cytat:
Wiec na podstawie swoich wlasnych przepuszczen, wyobrazen, domyslen i fantazji zgadl ...Tak! Domyslil sie... dopowiedzial sobie co chcial tam widziec a niedopatrzyl

Tym razem Ty jestes mi winny przeprosiny :-) wiec jest 1:1 za moje czytanie w myslach Tomalskiego a Twoje czytanie ...nie wiem gdzie, ze to ja wyrzucilam Tomalskiego :-)

A o to

Cytat:
Mój borze mam nadzieje ze w normalnym zyciu EFKAKONEFKA33 nie sprawuje zadnego stanowiska wymagajácego podejmowania decyzji.

niech Cie glowa nie boli
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greta

Post #2 Ocena: 0

2017-08-11 17:34:39 (8 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

Ja nie czytam wszystkich tematow na forum wiec nie moge sie odniesc do tego ze na forum padaja inne mniej lub bardziej rasistowskie komentarze
Weszłam na ten temat i ton wypowiedzi według mnie byl negatywny i mial wydźwięk rasistowski dlatego sie w nim wypowiedziałam
Dlaczego uwazam ze jest rasistowski wyjaśniłam
Podałam nawet przykład ze gdyby jakis anglik skometowal cokolwiek i dodal ze bylo super bo w koncu nie widzial tam zadnych polakow to nie jeden z nas poczulby sie obrażony
Tak jak kolorowi emigranci w polsce są nie mile widziani tak tutaj w UK My Polacy jesteśmy dla nich takim samym emigrantem ktorego maja dosyć
Kiedy czytam w Internecie ze chcą kontrolować swoją emigrację bo mają dosyć emigrantów z Europy ze ich miasta są zalane polskimi sklepami itp to czuje w nich rasizm i nienawiść do nas.
Ta sama nienawiść wyczuwam w poście rafalskiego.
Nie każdy czarny emigrant jest uchodzca z Syrii.niektore kobiety na forum mają dzieci z czarnymi partnerami i ich dzieci są kolorowe czy myślicie że milo jest im czytać takie teksty ze ich dzieci są niemile widziane w polsce bo nie są białe
Ten post mial zly wydźwięk przynajmniej ja to tak odebrałam

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2017-08-11 17:54:05 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Rozmowa 2 anglikow
John:w naszaj wiosce nie ma zadnego Polaka dajesz wiare!?
Andy: TAK TRZYMAC!

No faktycznie po zastanowieniu stwierdzam ze to nie sa oznaki czy nawet wydzwiek ale czysta probka najgorszego rasizmu ; o

A tak poza tym bana tutaj mozna dostac za rasizm czy wydzwiek w czyjejs ocenie ? ; )

Do góry stronyOffline

greta

Post #4 Ocena: 0

2017-08-11 18:30:15 (8 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

Ok ty uwazasz ze to jest w porządku ja natomiast widzę to w innym świetle. I nie jestem w tym odosobniona co widać po reakcji innych użytkowników którzy rowniez tak samo jak ja odebrali ta wypowiedź. Mamy do tego prawo

Do góry stronyOffline

WybitnieWrednyW

Post #5 Ocena: 0

2017-08-11 19:06:49 (8 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

I wy mówicie że to jest normalne?!?!?!:-o

Nawet komenty i łapki wyłączyli pod tym filmem.

Nawet nie mogę napisać co o tym myślę bo zaraz moherowe komando mnie do lochu zamknie przez swoją opacznie rozumianą poprawność polityczną.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2017-08-11 19:10:17 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2017-08-11 18:30:15, greta napisał(a):
Mamy do tego prawo

Jasne, że tak. Ale ktoś inny ma prawo uważać, że Polska jest fajna bo nie jest zbyt zróżnicowana etnicznie i powinna tak trzymać. Dawanie bana za takie zdanie uważam za lekkie przegięcie

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2017-08-11 21:32:44 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

A tak z podobnej beczki... niewiele, jeśli nie wcale, widziałam podobnych tutaj banów nt chociażby polskich czy innych Cyganów. A bywałych dużo dalej idące rasistowskie posty. Czemu to nikogo z moderacji nie zabolało, żeby dawać bana?

Bo: mało kto z was ma za szwagra czy chrześniaka Cygana lub Chińczyka, ale część ma czarnoskórego. I to was boli. Najbardziej urażeni czują się ci co mają jasny odcień skóry, czyż nie? Większość znajomych mi czarnoskórych zapytałaby zwyczajnie Tomalskiego dlaczego jego zdaniem jest jak mówi, zamiast się obrażać. Ale widocznie łatwiej się obrażać. Jak się ma białą skórę

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 11-08-2017 21:34 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

boszka8

Post #8 Ocena: 0

2017-08-11 22:09:49 (8 lat temu)

boszka8

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Chciałam powiedzieć że byłam nad morzem i moje oczy odpoczęły od ciemnych kolorów .

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #9 Ocena: 0

2017-08-11 23:41:20 (8 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2017-08-11 22:09:49, boszka8 napisał(a):
Chciałam powiedzieć że byłam nad morzem i moje oczy odpoczęły od ciemnych kolorów .

*THUMBS UP*
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

WybitnieWrednyW

Post #10 Ocena: 0

2017-08-12 06:36:30 (8 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Tak to mniej więcej wygląda.:-8

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 2672 z 5270 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2671 | 2672 | 2673 ... 5268 | 5269 | 5270 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,