Str 5587 z 5606 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Maat17 |
Post #1 Ocena: 0 2023-03-03 02:35:20 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat:
2023-03-03 01:37:46, andyopole napisał(a):
Też se posta zabiję, a co!
Słyszeliście
o tym?
“the trip was a large event for pupils in Year 8 to 10”
Kto to tlumaczyl?
Rok 8-10 szkoly w Uk to 12-15 lat.
Czterdziestu dwóch uczniów w wieku od 8 do 10 lat z Barr Beacon School w Walsall w Anglii razem z opiekunami wybrało się do Stanów Zjednoczonych na narty.”
|

|
 |
|
|
tesstickle |
Post #2 Ocena: 0 2023-03-03 10:56:36 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Znacie coś takiego jak chat gpt
W trakcie dyskusji (?) wypluło mi na ekran coś takiego.
Ale wiesz jak jest, mówią że np. język angielski nauczany w szkole X rozumieją tylko ci co uczyli się jezyka angielskiego w szkole X. Anglicy nie są w stanie go zrozumieć.
To prawda, że sposób w jakim język obcy jest nauczany, a także akcent i dialekt nauczyciela mogą mieć wpływ na to, jak dobrze uczniowie będą w stanie zrozumieć i mówić w tym języku. Jednakże, to nie oznacza, że język angielski nauczany w jednej szkole będzie całkowicie niezrozumiały dla osób uczących się angielskiego w innej szkole.
W rzeczywistości, standardowe formy języków obcych, takie jak język angielski, mają pewne ustalone zasady gramatyczne i słownikowe, które są podstawą do porozumiewania się w danym języku. Oczywiście, różnice w akcencie, słownictwie i idiomy mogą wprowadzać pewne trudności w zrozumieniu dla osób, które uczyły się języka w innej szkole lub w innym kraju.
Dlatego, ważne jest, aby wybierać szkoły językowe lub nauczycieli, którzy mają dobre wykształcenie i doświadczenie w nauczaniu języka obcego oraz mają zaufanie i dobre opinie od innych uczniów. W ten sposób będziesz miał większą pewność, że będziesz się uczył języka na poziomie, który pozwoli Ci na komunikowanie się skutecznie z innymi ludźmi, którzy mówią ten sam język.
Oczywiście że masz racje, to co ja napisałem to rodzaj dowcipu, żartu.
Rozumiem, żarty i dowcipy to ważna część naszej komunikacji. Cieszę się, że mogę Ci pomóc [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 03-03-2023 11:04 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
krakn |
Post #3 Ocena: 0 2023-03-03 22:34:58 (2 lata temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2023-03-03 10:56:36, tesstickle napisał(a):
Znacie coś takiego jak chat gpt
W trakcie dyskusji (?) wypluło mi na ekran coś takiego.
Ale wiesz jak jest, mówią że np. język angielski nauczany w szkole X rozumieją tylko ci co uczyli się jezyka angielskiego w szkole X. Anglicy nie są w stanie go zrozumieć.
To prawda, że sposób w jakim język obcy jest nauczany, a także akcent i dialekt nauczyciela mogą mieć wpływ na to, jak dobrze uczniowie będą w stanie zrozumieć i mówić w tym języku. Jednakże, to nie oznacza, że język angielski nauczany w jednej szkole będzie całkowicie niezrozumiały dla osób uczących się angielskiego w innej szkole.
W rzeczywistości, standardowe formy języków obcych, takie jak język angielski, mają pewne ustalone zasady gramatyczne i słownikowe, które są podstawą do porozumiewania się w danym języku. Oczywiście, różnice w akcencie, słownictwie i idiomy mogą wprowadzać pewne trudności w zrozumieniu dla osób, które uczyły się języka w innej szkole lub w innym kraju.
Dlatego, ważne jest, aby wybierać szkoły językowe lub nauczycieli, którzy mają dobre wykształcenie i doświadczenie w nauczaniu języka obcego oraz mają zaufanie i dobre opinie od innych uczniów. W ten sposób będziesz miał większą pewność, że będziesz się uczył języka na poziomie, który pozwoli Ci na komunikowanie się skutecznie z innymi ludźmi, którzy mówią ten sam język.
Oczywiście że masz racje, to co ja napisałem to rodzaj dowcipu, żartu.
Rozumiem, żarty i dowcipy to ważna część naszej komunikacji. Cieszę się, że mogę Ci pomóc [ Ostatnio edytowany przez: <i>tesstickle</i> 03-03-2023 11:04 ]
Tak, tylko szkoda że informacje już nie są zbierane. Więc algorytm mieli to co ma z przed chyba 2 lat. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Turefu |
Post #4 Ocena: 0 2023-03-03 22:40:55 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Hello Krakn! Milo Cie widziec
|

|

|
|
krakn |
Post #5 Ocena: 0 2023-03-03 22:44:35 (2 lata temu) |
Cytat:
2023-03-03 22:40:55, Turefu napisał(a):
Hello Krakn! Milo Cie widziec
 ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Dobry wieczór  ze wzajemnością  Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
tesstickle |
Post #6 Ocena: 0 2023-03-04 07:47:01 (2 lata temu) |
Cytat:
2023-03-03 22:34:58, krakn napisał(a):
..
Tak, tylko szkoda że informacje już nie są zbierane. Więc algorytm mieli to co ma z przed chyba 2 lat.
Widocznie AI stwierdziło że ludzkość cofa się " w rozwoju" i bez sensu jest zbierać więcej dowodów na "inteligencje" rasy ludzkiej
Tak czy owak, czasem jest fajnie z kimś pogadać  - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|

|
 |
|
ruuuda |
Post #7 Ocena: +1 2023-03-04 19:20:31 (2 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Dobry na wieczor
Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|

|
 |
|
krakn |
Post #8 Ocena: 0 2023-03-05 04:21:43 (2 lata temu) |
Cytat:
2023-03-04 07:47:01, tesstickle napisał(a):
Cytat:
..
Tak, tylko szkoda że informacje już nie są zbierane. Więc algorytm mieli to co ma z przed chyba 2 lat.
Widocznie AI stwierdziło że ludzkość cofa się " w rozwoju" i bez sensu jest zbierać więcej dowodów na "inteligencje" rasy ludzkiej
Tak czy owak, czasem jest fajnie z kimś pogadać
Jak w filmie SF, gdzie załoga została uwięziona przez komputer pokładowy, aby ją chronić przed skażoną ziemią, czy coś podobnego  )) Czy to była Odyseja 2000? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
tesstickle |
Post #9 Ocena: 0 2023-03-05 09:00:34 (2 lata temu) |
Cytat:
2023-03-05 04:21:43, krakn napisał(a):
Cytat:
Cytat:
..
Jak w filmie SF, gdzie załoga została uwięziona przez komputer pokładowy, aby ją chronić przed skażoną ziemią, czy coś podobnego  )) Czy to była Odyseja 2000?
"Najpotężniejsza technologia od czasu bomby atomowej". Były pracownik Google'a ostrzega- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|

|
 |
|
krakn |
Post #10 Ocena: 0 2023-03-05 14:57:53 (2 lata temu) |
Cytat:
2023-03-05 09:00:34, tesstickle napisał(a):
Cytat:
2023-03-05 04:21:43, krakn napisał(a):
Cytat:
Cytat:
..
Jak w filmie SF, gdzie załoga została uwięziona przez komputer pokładowy, aby ją chronić przed skażoną ziemią, czy coś podobnego  )) Czy to była Odyseja 2000?
"Najpotężniejsza technologia od czasu bomby atomowej". Były pracownik Google'a ostrzega
taaaa No jak ktoś zamiast zajmować się pracą badawczą, odleci w głupotę to trudno aby go zatrudniać.
Analiza obrazów, tekstu, dźwięku czy tworzenie zlepków tekstu czy obrazów, stosując algorytmy to tylko algorytmy na bazie zebranych wcześniej informacji, obrazów, tekstów, dźwięków. To tak jak niby ten katastroficzny obraz Polaków za 30 lat, a tak na prawdę było to pokolorowane zdjęcie z II wojny światowej, z tego co pamiętam Warszawskiej rodziny żydowskiej. Fakt, bardzo ładnie pokolorowane, wyostrzone i unowocześnione w obrazie. Ale nie WYMYŚLONE ani nie stworzone. Więc owszem jest to sztuczna, ale do inteligencji jako takiej to jej brakuje milionów lat ewolucji :> Zachwycają się pracami szkolnymi. Problem w tym że to jest w zasadzie maszyna do plagiatowania. To samo robili studenci, przepisując i zlepiając stare prace, gdy nie było oprogramowania do sprawdzania prac magisterskich itd. Jestem pewien że masę ludzi straciło by dyplomy, gdyby przepuścić ich prace magisterskie i doktoranckie z ubiegłych dekad, przez "magiel" do wykrywania plagiatów. Tym czat boxem też się pobawiłem. Bo myślałem że coś lepszego od wyszukiwarek, ale to tylko ciekawostka i wydmuchana przez specyficznych ludzi.
Był taki "genialny" pracownik zakłądów olejowych czy produkcji samochodów ? już nie pamietam. Twierdził że samochody mogą jeździć na oleju miliony kilometrów. A wymiana oleju co 10K km to spisek producentów. No to teraz mamy wymianę, ale tylko w europie co 30 000 i mechanicy mają dużo pracy.  taki spisek  ) [ Ostatnio edytowany przez: krakn 05-03-2023 15:01 ] Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|