Str 5580 z 5606 |
|
---|---|
andypolo | Post #1 Ocena: 0 2022-10-20 14:16:25 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
To się w głowie nie mieści jak dziś technologia jest już zaawansowana. Jak można oszukać widza.
Patrzę teraz przez okno. Leje jak z cebra. Rzeka wody płynie ulicą, a ja nie jestem pewny czy to rzeczywistość czy też trik komputerowy. |
Wembley75 | Post #2 Ocena: 0 2022-10-20 14:42:53 (3 lata temu) |
Z nami od: 26-12-2021 Skąd: Wembley |
Cytat: 2022-10-20 14:16:25, andypolo napisał(a): To się w głowie nie mieści jak dziś technologia jest już zaawansowana. Jak można oszukać widza. Patrzę teraz przez okno. Leje jak z cebra. Rzeka wody płynie ulicą, a ja nie jestem pewny czy to rzeczywistość czy też trik komputerowy. A ja sobie myślę że w taka pogodę mój syn będzie grac w piłkę nożną na zewnątrz |
tesstickle | Post #3 Ocena: 0 2022-11-04 10:21:53 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
77-letni grzybiarz zgubił się lesie, spędził tam pięć dni bez jedzenia i picia. Służby odnalazły wyziębionego mężczyznę w zaroślach. Trafił do szpitala w stanie stabilnym. Teraz policja informuje o śmierci 77-latka.
Nie ogarniam ![]() Czyli że pobyt w szpitalu mu zaszkodził!? ![]() Oficer prasowy zaznaczył, że funkcjonariusze nie ustalili, co było przyczyną śmierci i czy ma to związek z zaginięciem. *************** 68-letniej grzybiarki z Torunia (woj. kujawsko-pomorskie) poszukiwano od kilku dni. W niedzielę kobietę odnalazł w lesie spacerowicz. Zaginiona była przytomna, ale mocno wyziębiona. Trafiła do szpitala. Lekarzom nie udało się jej uratować. ********** strach iść do szpitala ![]() Jakoś mi się tak przypomniało. Kilka lat temu moja sąsiadka, kobieta około 50ki. Pełna energii, wszędzie latała i załatwiała wszystko. poszła do szpitala na badania. 3 dni później szpital poinformował że zmarła. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 04-11-2022 10:30 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2022-11-04 12:43:33 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Mnie się bardziej nasuwa, że strach iść do lasu… Nie wyobrażam sobie też, żeby mój blisko 80 letni tata nie miał kontaktu telefonicznego z rodziną przez kilka dni i nikogo nie zaniepokoiło jego milczenie.
Jakie badania miała mieć ta sąsiadka, może było już za późno? Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ZlotaPerla2 | Post #5 Ocena: 0 2022-11-08 12:06:46 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat: 2022-11-04 10:21:53, tesstickle napisał(a): 77-letni grzybiarz zgubił się lesie, spędził tam pięć dni bez jedzenia i picia. Służby odnalazły wyziębionego mężczyznę w zaroślach. Trafił do szpitala w stanie stabilnym. Teraz policja informuje o śmierci 77-latka. Nie ogarniam ![]() Czyli że pobyt w szpitalu mu zaszkodził!? ![]() Oficer prasowy zaznaczył, że funkcjonariusze nie ustalili, co było przyczyną śmierci i czy ma to związek z zaginięciem. *************** 68-letniej grzybiarki z Torunia (woj. kujawsko-pomorskie) poszukiwano od kilku dni. W niedzielę kobietę odnalazł w lesie spacerowicz. Zaginiona była przytomna, ale mocno wyziębiona. Trafiła do szpitala. Lekarzom nie udało się jej uratować. ********** strach iść do szpitala ![]() Jakoś mi się tak przypomniało. Kilka lat temu moja sąsiadka, kobieta około 50ki. Pełna energii, wszędzie latała i załatwiała wszystko. poszła do szpitala na badania. 3 dni później szpital poinformował że zmarła. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>tesstickle</i> 04-11-2022 10:30 ] Właśnie słucham Polskie Radio 3 wiadomości - szpitale alarmują, że osoby przyjmowane na oddziały są niedożywione i powinni zacząć "selekcję" i badania przed na stan odżywienia pacjenta ... - czyli to jest pewnie powód tych wszystkich zagadkowych śmierci - śmierć głodowa to chyba koszmar ... ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
|
|
tesstickle | Post #6 Ocena: 0 2022-11-10 08:08:46 (3 lata temu) |
https://tvn24.pl/biznes/moto/szczecin-oplaty-za-parkowanie-w-centrum-kolejne-miasto-wprowadza-e-kontrole-6214049
Pojazd ze specjalnymi kamerami krąży po płatnej strefie i skanuje tablice rejestracyjne. Jedzie po konkretnej trasie i po kilku minutach pokonuje ją jeszcze raz. Chodzi o to, by uniknąć sytuacji, że ktoś poszedł kupić bilet i w tym samym czasie doszło do kontroli. System zdalnie sprawdza, czy kierowca zapłacił za postój. - Za tym pojazdem z kamerami podąża drugie auto, w którym jest nasz pracownik z drukarką i w tym samym czasie drukujemy tak zwane wezwanie do zapłaty dodatkowej - tłumaczy Jachim. Czyli dwa samochody i czterech/czworo ludzi. I nie sądzę żeby prędkość poruszania się obu pojazdów była porażającą. ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
jolantina | Post #7 Ocena: 0 2022-11-10 13:14:25 (3 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Generalnie po Szczecinie, ze wzgledu na ilosc rozgrzebanych ulic gna sie z predkoscia zolwia
Diabla oszukac nie grzech
|
tesstickle | Post #8 Ocena: 0 2022-11-10 14:49:28 (3 lata temu) |
Raczej mało śmiesznie o emerytach.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
Maat17 | Post #9 Ocena: 0 2022-11-11 03:32:29 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat:
Hmm. Pracowalam kiedys z ……, ktora miala 82 lata. |
tesstickle | Post #10 Ocena: 0 2022-11-24 10:57:38 (3 lata temu) |
Unleaded petrol 149.9 / premium Diesel 174.9/ premium unleaded petrol 159.9. Membership required@ Costco Manchester
Go Petrol stations (Northern Ireland) petrol 1.319p & diesel 1.559p until 7pm [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 24-11-2022 11:00 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|