Str 4 z 4 |
|
---|---|
kolezanka_szkla | Post #1 Ocena: 0 2011-01-12 09:44:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
No to ja sie tez zglaszam. W Anglii panikuje gdy widze wysepki na nieznanej drodze, a ja jeszcze bezczelnie mam skrecic... Powtarzam sobie "na lewo, na lewo.." a i tak wzrok mi podaza nie tam gdzie powinien. Zrejterowalam. Samochod stoi pod domem, a ja autobusikiem...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
ragazza | Post #2 Ocena: 0 2011-01-13 07:50:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
Kolzanka-szklanka, nie zalamuj mnie.
![]() ![]() |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-01-13 08:03:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-01-11 21:49:55, macadi napisał(a): Niestety nie umiem wklejac linków ale BAAAArdzo serdecznie polecam zapoznanie się z powyższym w celu dowartościowania własnych umiejetnosci kierowania samochodem ![]() ![]() ![]() widziałem wielokrotnie te programy, to jest serial, jak dla mnie to jest inscenizowany kabaret, niemozliwe zeby miec tak plaski mozg ![]() ale pośmiać się mozna ![]() Cytat: 2011-01-12 09:44:20, kolezanka_szklanka napisał(a): No to ja sie tez zglaszam. W Anglii panikuje gdy widze wysepki na nieznanej drodze, a ja jeszcze bezczelnie mam skrecic... Powtarzam sobie "na lewo, na lewo.." a i tak wzrok mi podaza nie tam gdzie powinien. Zrejterowalam. Samochod stoi pod domem, a ja autobusikiem... nie mart sie przez pierwsze kilka miesiecy jak jezdzilem rowerem i chodzilem to tez mialem z tym problem, rozum mowil w druga strone a przyzwyczajenie w druga, az mnie szyja bolala ![]() a teraz mam odwrotnie, jak jade na kontynent to czasami mam zwiechy na skrzyzowaniu,zdarza sie ze patrze nie w te strone i chce ustepowac tez nie tym co trzeba, zdazylo mi sie jechac pod prad, Beacie tez ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
macadi | Post #4 Ocena: 0 2011-01-13 09:40:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Cytat: 2011-01-13 08:03:11, krakn napisał(a): Cytat: 2011-01-11 21:49:55, macadi napisał(a): Niestety nie umiem wklejac linków ale BAAAArdzo serdecznie polecam zapoznanie się z powyższym w celu dowartościowania własnych umiejetnosci kierowania samochodem ![]() ![]() ![]() widziałem wielokrotnie te programy, to jest serial, jak dla mnie to jest inscenizowany kabaret, niemozliwe zeby miec tak plaski mozg ![]() ale pośmiać się mozna ![]() No nie wiem. Moze nie powinnam sie przyznawac ale ja na poczatku nauki jezdzilam podobnie ![]() ![]() ![]() |
kolezanka_szkla | Post #5 Ocena: 0 2011-01-13 10:11:39 (14 lat temu) |
Krakn - dzieki za dobre slowo... Moze jeszcze beda ze mnie ludzie...
Ja w Polsce ostatnio zrobilam inny numer. Przeszlam na pasach ulice na czerwonym swietle, o malo co nie wpadlam pod samochod, ktorego nie zauwazylam bo... patrzylam nie w te strone co trzeba... A wszystko przez to, ze wylaczylam myslenie marzac o niebieskich mugdalach... Koszmar. A swoja droge: nie wiem jak jest w innych miastach, ale w moim wszyscy namietnie przechodza na czerwonym swietle (oczywiscie pod warunkiem, ze ulica pusta). Wiem, ze tak sie postepuje w Skandynawii. Musze spytac zaprzyjaznionego policjanta, jak to z tym jest. Jezdzic uczyla mnie Malgosia Mandryk kupe lat temu (jeszcze nie myslala wtedy o "Babskiej szkole jazdy" ![]() [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 13-01-2011 10:21 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2011-01-13 10:17:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ale gdzie u ciebe? tu w Uk czy tam w PL?
W UK możesz przechodzić na czerwonym ale bierzesz na siebie pełną odpowiedzialność za ew szkody. W Polsce jest mandacik ![]() niebieskie mugdały bywają szkodliwe ![]() ![]() kiedyś jade z koleżanką, Beata z tyłu, te sobie plotkują i nagle Blondyna podnosi ręce i pokazuje Beacie jakie ma bransoletki nie patrząc gdzie jedzie! gdybym nie krzyknął to skasowała by samochód, zatrzymała się tak blisko że nie dało się przejść miedzy zderzakami! i nie mam na mysli jej biustu na kierownicy ![]() Ale ona ciągle tłukła samochody, w pracy jeździła vanem, szef to ręce załamywał nie było miesiąca by w coś nie przywaliła ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
kolezanka_szkla | Post #7 Ocena: 0 2011-01-13 10:47:09 (14 lat temu) |
tu: tj. w Anglii w Liverpoolu.
Natomiast w Polsce to ja mialam przesympatyczna sasiadke, ktora jest bardzo usluzna dziewczyna i bardzo przyjacielska. Bardzo czesto chciala mnie podwozic w rozne miejsca. Mnie juz w pewnym momencie zabraklo wymowek i nie wiedzialam co robic. Jezdzi dziewcze KOSZMARNIE. Calkiem podobnie do tej z filmiku. Kobieta ma prawie 40 lat. Ja sie tylko zawsze zastanawiam dlaczego jej maz kupuje samochody. No DLACZEGO?????? "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
tomaszzet | Post #8 Ocena: 0 2012-01-24 21:00:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2011-01-11 08:09:17, ragazza napisał(a): Mam taki problem, od jakichs siedmiu lat, ze mam prawo jazdy, ale boje sie jezdzic samochodem. Teraz mam zgryza, bo musze wrocic do pracy po macierzynskim, i wiem, ze bede musiala jezdzic, bo nie mam wyjscia. Nie bede miala jak dotrzec do pracy, odwiezcn dziecko do niani. Po prostu wiem, ze musze, ale jak o tym pomysle to rycze. ![]() Na kursie (w PL) nie mialam problemow, dobrze mi szlo, zdalam za drugim razem. Ale jak wsiadlam do naszego samochodu i zdalam sobie sprawe, ze nie bedzie kto mial w razie czego zahamowac, to spanikowalam, wysiadlam i juz wiecej nie wsiadlam. Poza tym ostatnio sprobowalam jechac, i nie potrafie zmieniac biegow lewa reka i trzymac kierownicy prawa. ![]() Moj maz kochany znalazl rozwiazanie idealne - powiedzial kotku nie martw sie kupimy automata, pojezdze troche z toba itp itd. Ale i tak mam stresa takiego, ze ..... . ![]() ![]() No i jak po roku Twoja jazda wygląda? ![]() Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|