MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mam prawko - nie jezdze :-(((((((((

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2011-01-12 09:44:20 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

No to ja sie tez zglaszam. W Anglii panikuje gdy widze wysepki na nieznanej drodze, a ja jeszcze bezczelnie mam skrecic... Powtarzam sobie "na lewo, na lewo.." a i tak wzrok mi podaza nie tam gdzie powinien. Zrejterowalam. Samochod stoi pod domem, a ja autobusikiem...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ragazza

Post #2 Ocena: 0

2011-01-13 07:50:56 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Kolzanka-szklanka, nie zalamuj mnie. :-) Moj maz sie wkurzy jak kupi mi automata a ja nie bede jezdzic. Z reszta nie mam wyjscia, musze to zrobic dla mojego dziecka. Tak to sobie tlumacze. :-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-01-13 08:03:11 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-01-11 21:49:55, macadi napisał(a):

Niestety nie umiem wklejac linków ale BAAAArdzo serdecznie polecam zapoznanie się z powyższym w celu dowartościowania własnych umiejetnosci kierowania samochodem :-]:-]:-]

widziałem wielokrotnie te programy, to jest serial, jak dla mnie to jest inscenizowany kabaret, niemozliwe zeby miec tak plaski mozg 8-)
ale pośmiać się mozna :-]

Cytat:

2011-01-12 09:44:20, kolezanka_szklanka napisał(a):
No to ja sie tez zglaszam. W Anglii panikuje gdy widze wysepki na nieznanej drodze, a ja jeszcze bezczelnie mam skrecic... Powtarzam sobie "na lewo, na lewo.." a i tak wzrok mi podaza nie tam gdzie powinien. Zrejterowalam. Samochod stoi pod domem, a ja autobusikiem...

nie mart sie przez pierwsze kilka miesiecy jak jezdzilem rowerem i chodzilem to tez mialem z tym problem, rozum mowil w druga strone a przyzwyczajenie w druga, az mnie szyja bolala :))

a teraz mam odwrotnie, jak jade na kontynent to czasami mam zwiechy na skrzyzowaniu,zdarza sie ze patrze nie w te strone i chce ustepowac tez nie tym co trzeba, zdazylo mi sie jechac pod prad, Beacie tez :) oczywiscie na wiejskich drogach nie na autostradzie 8-):-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

macadi

Post #4 Ocena: 0

2011-01-13 09:40:34 (14 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Cytat:

2011-01-13 08:03:11, krakn napisał(a):
Cytat:

2011-01-11 21:49:55, macadi napisał(a):

Niestety nie umiem wklejac linków ale BAAAArdzo serdecznie polecam zapoznanie się z powyższym w celu dowartościowania własnych umiejetnosci kierowania samochodem :-]:-]:-]

widziałem wielokrotnie te programy, to jest serial, jak dla mnie to jest inscenizowany kabaret, niemozliwe zeby miec tak plaski mozg 8-)
ale pośmiać się mozna :-]

No nie wiem. Moze nie powinnam sie przyznawac ale ja na poczatku nauki jezdzilam podobnie :-], wszystko mi sie mylilo lacznie z pedalami:-]. Znam tez rózne ciekawe opowiesci ze szkoly nauki jazdy - w stresie wszystko jest mozliwe:-]

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2011-01-13 10:11:39 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Krakn - dzieki za dobre slowo... Moze jeszcze beda ze mnie ludzie...

Ja w Polsce ostatnio zrobilam inny numer. Przeszlam na pasach ulice na czerwonym swietle, o malo co nie wpadlam pod samochod, ktorego nie zauwazylam bo... patrzylam nie w te strone co trzeba... A wszystko przez to, ze wylaczylam myslenie marzac o niebieskich mugdalach... Koszmar.
A swoja droge: nie wiem jak jest w innych miastach, ale w moim wszyscy namietnie przechodza na czerwonym swietle (oczywiscie pod warunkiem, ze ulica pusta). Wiem, ze tak sie postepuje w Skandynawii. Musze spytac zaprzyjaznionego policjanta, jak to z tym jest.

Jezdzic uczyla mnie Malgosia Mandryk kupe lat temu (jeszcze nie myslala wtedy o "Babskiej szkole jazdy";). Opowiadala mi cuda o szanownych kursantkach i KURSANTACH. Ta z filmu nie jest taka najgorsza.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 13-01-2011 10:21 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2011-01-13 10:17:57 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ale gdzie u ciebe? tu w Uk czy tam w PL?
W UK możesz przechodzić na czerwonym ale bierzesz na siebie pełną odpowiedzialność za ew szkody.
W Polsce jest mandacik :)

niebieskie mugdały bywają szkodliwe :P :)

kiedyś jade z koleżanką, Beata z tyłu, te sobie plotkują i nagle Blondyna podnosi ręce i pokazuje Beacie jakie ma bransoletki nie patrząc gdzie jedzie!
gdybym nie krzyknął to skasowała by samochód, zatrzymała się tak blisko że nie dało się przejść miedzy zderzakami! i nie mam na mysli jej biustu na kierownicy :-]

Ale ona ciągle tłukła samochody, w pracy jeździła vanem, szef to ręce załamywał nie było miesiąca by w coś nie przywaliła :))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2011-01-13 10:47:09 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

tu: tj. w Anglii w Liverpoolu.

Natomiast w Polsce to ja mialam przesympatyczna sasiadke, ktora jest bardzo usluzna dziewczyna i bardzo przyjacielska. Bardzo czesto chciala mnie podwozic w rozne miejsca. Mnie juz w pewnym momencie zabraklo wymowek i nie wiedzialam co robic. Jezdzi dziewcze KOSZMARNIE. Calkiem podobnie do tej z filmiku. Kobieta ma prawie 40 lat. Ja sie tylko zawsze zastanawiam dlaczego jej maz kupuje samochody. No DLACZEGO??????

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2012-01-24 21:00:35 (13 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-01-11 08:09:17, ragazza napisał(a):
Mam taki problem, od jakichs siedmiu lat, ze mam prawo jazdy, ale boje sie jezdzic samochodem. Teraz mam zgryza, bo musze wrocic do pracy po macierzynskim, i wiem, ze bede musiala jezdzic, bo nie mam wyjscia. Nie bede miala jak dotrzec do pracy, odwiezcn dziecko do niani. Po prostu wiem, ze musze, ale jak o tym pomysle to rycze. :-o Czy ktos tak jeszcze mial, czy tylko ja?

Na kursie (w PL) nie mialam problemow, dobrze mi szlo, zdalam za drugim razem. Ale jak wsiadlam do naszego samochodu i zdalam sobie sprawe, ze nie bedzie kto mial w razie czego zahamowac, to spanikowalam, wysiadlam i juz wiecej nie wsiadlam. Poza tym ostatnio sprobowalam jechac, i nie potrafie zmieniac biegow lewa reka i trzymac kierownicy prawa. :-]

Moj maz kochany znalazl rozwiazanie idealne - powiedzial kotku nie martw sie kupimy automata, pojezdze troche z toba itp itd. Ale i tak mam stresa takiego, ze ..... .:-] Pytanie brzmi - co mam zrobic, zeby sie przemoc? :-]

No i jak po roku Twoja jazda wygląda? ;-)
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,