MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opowieśi o duchach

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AvonGosia

Post #1 Ocena: 0

2010-12-24 23:35:36 (14 lat temu)

AvonGosia

Kobieta

Z nami od: 26-08-2010

Szukam, szukam i doszukać się nie mogę.. czy jesy na forum temat o duchach?
Macie tak, że mówicie sobie, że nie wierzycie w duchy a jednak słysząc te opowiastki czujecie dreszcze?
Ja niestety wierze w duchy i boję sie ich cholernie, choć nigdy nie miałam osobistych doświadczeń. Zato znajomi tak. W Polsce słyszałam może ze 4-5 opowioastek. Tutaj zaraz po przyjeździe jak lawina-błąkające się po świecie biedne dusze...
dreszcze przechodzą przez kręgosłup, stoi gęsia skórka, łzy w oczach... a jednak uwielbiam słuchać takie historie.

Nie pytam Was czy wierzycie lub też nie.
Chętnie poczytam o Waszych przygodach z duchami ;-) Piszcie co macie 8-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Staticette

Post #2 Ocena: 0

2010-12-25 00:04:56 (14 lat temu)

Staticette

Kobieta

Z nami od: 07-02-2009

Juz za duzo widzialam i slyszalam aby w nich nie wierzyc, chociaz nie boje sie. W pracy widzialam jak czlowiek sobie przechodzil przez pokoj. To mnie zaskoczylo ale strachu nie mialam. :-]
W domu u rodzicow od poczatku wiedzialam ze cos jest nie tak. Mialam 2 drzwi w pokoju swoim (jeden na ganek, drugi da innego pokoju). Raz wczesnej nocy ktos walil w drzwi, nie delikatnie, tylko jak by w panice. To mnie dosyc wystraszylo! Tylko jest jedne wejscie do tego pokoju to nikt tam sobie nie zartowal. :-]
Inny raz slyszalam jak rodzice wrocili do domu, mamy drewniana podloge wszedzie to wszystko glosno slychac jak sie chodzi, i slyszalam jak sobie ktos tam rozmawial itd. Poszlam okolo godzine pozniej do nich i okazalo sie ze oni wogole jeszcze do domu nie przysli.
Sporo innych dziwnych rzeczy widzialam i slyszalam, ale ilez mozna pisac! :-]
leukemia . pl

Do góry stronyOffline

Strona WWW

4ary

Post #3 Ocena: +1

2010-12-25 00:11:09 (14 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Ja jakos nie pamietam w tej chwili swoich przygod z duchami ale zawsze przypomina mi sie opowiadanie mojego ojca.
Mial chyba kolo 20 wtedy i wracal poznym wieczorem z jakiejs zabawy .Bylo zimno i wial jesienny wiaterek od morza. Postanowil skrocic sobie droge przechodzac brukowana uliczka kolo cmetarza. Stala tam tylko jedna latarnia przy cmetarnej bramie. Kiedy skrecil w uliczke postawil wyzej kolnierz i przyspieszyl kroku. Mial juz prawie polowe drogi za soba i wlasciwie juz sie rozluznil. I wtedy uslyszal z przeciwka dziwne stukanie, ktore wyraznie zblizalo sie w jego strone. Po chwili w slabym swietle latarni pojawila sie postac w bieli ktora wyraznie zmierzala w jego kierunku. Slychac bylo dziwne narastajace stukanie a wiatr rozwiewal i targal biala postacia na wszystkie strony. Przystanal zdretwialy i podniosl wyzej kolnierz. Czul jak wlosy zjezyly mu sie na calym ciele. Co robic ? Uciekac? Postac byla coraz blizej . Jakby przyspieszyla na jego widok. Ruszyl szybkim krokiem kierujac sie na przeciwlegla strone ulicy. Postanowil szybko minac postac a potem uciec jak najdalej. Kiedy zblizali sie czul podswiadomie ,ze postac mu nie odpusci.Zaszyl sie glebiej w swoim plaszczu, przyspieszyl kroku nie patrzac w tamta strone. Stukanie przerodzilo sie juz prawie w dudnienie. Uciec byle szybciej. Kiedy sie mijali i juz mial ruszyc biegiem poczul ,ze cos go gwaltownie lapie za plaszcz. Wiedzial ,ze to juz koniec .Ze nie uda sie uciec.I wtedy postac przemowila zachrypnietym glosem :
" Panie gdzie tak pedzisz? Gdzie tu jest najblizszy telefon? K..rwa, pier...na karetka nam sie zepsula za rogiem.A tu taka piz...wa dzisiaj" .Sanitariusz w bialym kitlu i drewnianych korach wpatrzony blagalnym wzrokiem oczekiwal odpowiedzi.:)
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

CzarnaPoziomka

Post #4 Ocena: 0

2010-12-25 00:13:53 (14 lat temu)

CzarnaPoziomka

Kobieta

Z nami od: 25-11-2010

Mi duch łóżko zaścielił :)
Kilka dni w szoku chodziłam i zastanawiałam się czy to nie mój mąż żarty sobie robi :)
"...I była zgroza nagłych cisz. I była próżnia w całym niebie! A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebie?"

Do góry stronyOffline

agnieszka83r

Post #5 Ocena: 0

2010-12-25 01:26:32 (14 lat temu)

agnieszka83r

Kobieta

Z nami od: 13-11-2010

Jak miałam 13 lat zmarł mój Dziadek, był dla mnie bardzo wazny, wychowywał mnie. Strasznie to przezywałam. Pracował w zakładzie naprawy autokarów, jego robocze ubrania pachniały smarami do samochodów ( lubiłam ten zapach )
Jakis czas, niedługi, po Jego śmmierci siedziałam na łożku i płakałam za nim. Ukradłam Babci papierosa i chciałm z tego całego żalu do świata zapalić. Wtedy bardzo intensywnie poczułam zapach smarów, było to ok 15, zawsze o tej godzinie Dziadek wracał z pracy. Był wtedy przy mnie. Jestem tego pewna.
Teraz mam 27 lat i pamiętam to jakby to było wczoraj..

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2010-12-25 09:37:47 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-12-25 00:11:09, 4ary napisał(a):
.Sanitariusz w bialym kitlu i drewnianych korach wpatrzony blagalnym wzrokiem oczekiwal odpowiedzi.:)

:-]
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-12-25 11:19:22 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ja widziałem jednego ducha, po prostu dusza człowiek, do rany przyłożyć i leżeć jak się patrzy.
Gorzej z żywymi to istne diabły, czorty.
tego sie bać trzeba, żywego i materialnego :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

staryznajomy

Post #8 Ocena: 0

2010-12-25 11:27:05 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

byłem kiedyś blisko jednak tamten spiri(y)t miał tylko około 80%.:-]:-]
fakt że podano mi go podstępnie(myślałem że jest już rozrobiony) mógł jednak spowodować że wyzionę ducha:-Y
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

midian25

Post #9 Ocena: 0

2010-12-25 11:44:51 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Przygód jako takich nie mam,ale oglądam co sobotę na discovery ID program The Haunted.
Naprawdę niezłe tam historie pokazują o nawiedzonych domach, czasem aż się boję iść spać,ale jakoś nie mogę nie oglądac.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-12-25 12:45:13 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

midian25, też kilka razy zacząłem oglądać ten program, to chyba serial, ale długo nie wytrzymałem, bo mnie nudzi, śmieszy.
bardziej niż IX cześć teksańskiej masakry piłą mechaniczną

Równie dobrze mogli by zrobić taki "niesamowity" ""dokument""* o łapaniu "zajaczka" puszczanego z lusterka

" użyte z pełną premedytacją i w stosownej ilości do wartości zawartości :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,