MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bez MOT i Road Tax do anglii.....

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-01-30 14:41:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mala24

Post #2 Ocena: 0

2011-01-30 15:32:32 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

dokladnie chodzi mi o tax a nie mot bo mot ma tylko auto stoi 40 mil ode mnie i nie ma taxu i nie jest ubezpieczone.i mysle jak go sciagnac.jest opcja ze kupie insurance i jak mi przysla papiery to kupie tax ale to potrwa chyba dlatego zastanawiam sie czy jest opcja go sciagnac najpierw a dopiero potem zalatwiac papiery.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-01-30 16:15:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-01-30 19:02:43 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-01-30 15:32:32, mala24 napisał(a):
dokladnie chodzi mi o tax a nie mot bo mot ma tylko auto stoi 40 mil ode mnie i nie ma taxu i nie jest ubezpieczone.i mysle jak go sciagnac.jest opcja ze kupie insurance i jak mi przysla papiery to kupie tax ale to potrwa chyba dlatego zastanawiam sie czy jest opcja go sciagnac najpierw a dopiero potem zalatwiac papiery.
no to żaden problem, jak masz MOT, to ubezpieczenie kupisz prze net lub telefon, TAX przez net, niby nie wolno jeździć bez kółeczka za szybą, ale jak w systemie będzie że masz wszystko to nawet jak będzie jechał pojazd z kamerą to mu nie zapiszczy.
Tylko nie szalej z radosci :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

polock

Post #5 Ocena: 0

2011-01-30 19:46:49 (14 lat temu)

polock

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2008

Cytat:

2011-01-30 19:02:43, krakn napisał(a):
Cytat:

2011-01-30 15:32:32, mala24 napisał(a):
no to żaden problem, jak masz MOT, to ubezpieczenie kupisz prze net lub telefon, TAX przez net, niby nie wolno jeździć bez kółeczka za szybą, ale jak w systemie będzie że masz wszystko to nawet jak będzie jechał pojazd z kamerą to mu nie zapiszczy.
Tylko nie szalej z radosci :>

Tax? za pierwszym razem chyba nadal mie mozna wykupic przez net?!
tylko odnowic na kolejny okres mozna gdy ci przysylaja numer referencyjny poczta...
tax przez net odpada
السلام عليكم

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2011-01-30 21:59:54 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

a tego nie wiedziałem, bo faktycznie do tej pory zawsze kupowałem ubezpieczanie przez net, drukowałem email i szedłem z tym na pocztę po tax, sądziłem ze i za pierwszym razem też można.

masz racje
ax with a Registration Certificate or New Keeper Supplement – in person or by post
You can tax in person at any Post OfficeŸ branch that issues tax discs.
You will need to take:
Registration Certificate or New Keeper Supplement
insurance certificate or cover note – must be valid when the tax disc comes into force
valid MOT certificate - if the car or motorcycle is over three years old - must be valid when the tax disc comes into force
the payment for vehicle tax (not needed if your vehicle is exempt from paying vehicle tax)
You can also tax at a DVLA local office or by post to selected Post OfficeŸ branches.
You will need:
Registration Certificate or New Keeper Supplement
a completed V10 'Vehicle licence application'
insurance certificate or cover note – must be valid when the tax disc comes into force
valid MOT certificate - if the car or motorcycle is over three years old - must be valid when the tax disc comes into force
the payment for vehicle tax (not needed if your vehicle is exempt from paying vehicle tax)
The New Keeper Supplement can only be used for taxing at the Post Office for two months from the date you bought your vehicle. However, the DVLA Local Office will accept it for taxing up to thirteen months from your purchase date. If it’s out of date, you’ll need to apply for a Registration Certificate in your name – please see Taxing without a Registration Certificate or New Keeper Supplement’ below.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,