Str 2 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-11-02 16:29:58 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2010-11-02 17:54:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, a ja bym zrobił tak
ponieważ Tax rd to jest podatek za kozystanie z dróg tylko w Uk, i od polski po francje nikogo to nie interesuje, np w polsce jest on wliczony w paliwo, to pozostaje zrobienie przegladu, przeglad zrobisz w polsce, bo jest miedzynarodowa umowa że wszystkie punkty kontroli musza spełniać te same warunki w całej wspólnocie i tak np byly rejony gdzie niemcy jeździli do polski, ale również w niektórych miastach polacy robią MOT w niemczech, bo taniej. Tego nie będzie w komputerze wiec taxu nie kupisz ale na pewno nikt ci się nie przyczepi że nie masz ważnego przeglądu, nawet powinno się udać kupić na niego tutaj tax, zaraz po zjechaniu z promu. w ostateczności podjedziesz do jakiejś firmy i ci zrobią, w mniejszych miejscowościach nie ma takiego natłoku jak np w Londynie, w sobotę wyjechałem za M25 4Km i zrobili mi przegląd od reki, co po wewnętrznej stronie M25 jest nie możliwe. no czasami u hindusa się uda za extra opłata... Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
lubinek | Post #3 Ocena: 0 2010-11-02 18:51:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-10-2009 Skąd: Tonbridge |
Bez paniki nie bój się ,,psów''masz na to 7 dni żeby im przesłać na posterunek jak by cię złapali,tax kupisz online i jak chcesz i masz możliwość to wydrukuj.
|
autor65 | Post #4 Ocena: 0 2010-11-02 19:01:59 (15 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
a ja ...jak to ja jezdzilem bez Tax-u i Mot-u 6 miechow, odwiedzilem kraj rodzinny i wrocilem do domu na "wariata" i dopiero wtedy zapieli moja sliczna Lagune!!!! Pod chalupa! zadzwonilem, zaplacilem, przyjechali za godzinke i odpieli. Dopelnilem obowiazku i z papierkami poszedlem do oddzilau DVLA. Zwrocili mi na konto £160 a stoweczke zostawili sobie za fatyge! Nic z tego nie rozumie ale co tam. Po roku wezwanie do sadu i kara na poczet Councilu za wykroczenie. Zaplacilem w ratach okolo stowy ale potem czesc mi odeslali w czeku. Dalej nic nie rozumie ale robie Mocik i oplacam Taksik w terminie ...tyle sie nauczylem
![]() człowiek się zmienia za ...granicą
|
Post #5 Ocena: 0 2010-11-02 20:09:57 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
anneczka | Post #6 Ocena: 0 2010-11-03 11:09:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Dzięki wszystkim za pomoc która mnie nie ucieszyła zbytnio, nie chcę przeginać bo jestem BOIDUPA
![]() ![]() W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
clowni | Post #7 Ocena: 0 2010-11-03 13:48:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: Tam gdzie Hindus mowi dobranoc |
Ja czytałem na necie na stronie bodajze direct.gov.uk, ze przysluguje Ci prawo jesli pracujesz poza UK i naprawiasz samochod poza UK na jazde bez waznego Taxu od granicy do swojego miejsca zamieszkania w szczegolnych wypadkach, takich jak ten i policja nie moze Cie holowac z granicy. Nic Ci praktycznie nie moga zrobic.
Wazne jest zeby miec ubezpieczenie na samochod, wiem ze nie jest wazne bez MOT i TAX, ale polisa byla zawarta przed wygasnieciem tych obu rzeczy i dalej jest aktywna, liczy sie data zawarcia polisy. Taxu na stronie nie mozna kupic, jesli samochod nie istnieje w bazie VOSA, tzn. ma niewazny MOT lub nie ma go w bazie ubezpieczonych pojazdow. Takze zostaje przyjazd na kolach i zrobienie MOT i TAX w ciagu 7 dni od przyjazdu. Sam kiedys wracalem PL-UK bez MOT i TAX, zjezdzalem z promu i pytalem policjanta jak to jest, powiedzial, ze na granicy moga tylko robic rewizje samochodu i szukac 'niedozwolonych produktow'. "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|
Post #8 Ocena: 0 2010-11-03 14:31:02 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
mala24 | Post #9 Ocena: 0 2011-01-30 12:10:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
czy ten szczegolne opolicznosci dotycza tez np przywiezienia samochodu do miejsca zamieszkania po kupnie auta? kupilam auto i nie ma taxu w ogole to czy bez taxu moge przejechac ten kawalek czy laweta?jesli tak to ile mniej wiecej kosztuje tu w uk?tak mniej wiecej 80 mil w dwie strony.korzystal ktos?
|
Post #10 Ocena: 0 2011-01-30 13:53:37 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|