MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Klub Kubusia Puchatka czyli ludzi o małym rozumku

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 34 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

Str 34 z 43

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

staryznajomy

Post #1 Ocena: 0

2018-10-27 12:20:50 (7 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2018-10-27 12:02:17, darraj napisał(a):
No ba,chyba kazdy zna taką osobę,jak nie osobiście to ze słyszenia.
Ostatnio w pewnym temacie na MW też zapachniało cebulą.Szczerze mówiąc,wole żeby moje podatki trafiały do takich Edyt,a nie tu:

Obrazek

Ale co ja tam wiem.
i tu się prawie zgodzę. wolę by kasa poszła do "Ziuty" która straciła nogę i musi wydać na życie to co Edyta wyciągnęłą.
dobra.
przesadziłem z wyobraźnią...:-T[

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 27-10-2018 12:21 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2018-10-27 14:24:02 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2018-10-27 12:20:50, staryznajomy napisał(a):
Cytat:

2018-10-27 12:02:17, darraj napisał(a):
No ba,chyba kazdy zna taką osobę,jak nie osobiście to ze słyszenia.
Ostatnio w pewnym temacie na MW też zapachniało cebulą.Szczerze mówiąc,wole żeby moje podatki trafiały do takich Edyt,a nie tu:

Obrazek

Ale co ja tam wiem.
i tu się prawie zgodzę. wolę by kasa poszła do "Ziuty" która straciła nogę i musi wydać na życie to co Edyta wyciągnęłą.
dobra.
przesadziłem z wyobraźnią...:-T

Ja na szczęście nie znam takich osób, ale to pewnie dlatego, że mieszkam na takim zadupiu, że w zasadzie nikogo nie znam. Mnie krew zalewa jak czytam o takich Edytkach.

Nie podoba mi się, że moje podatki idą na takie leserowate, ściemnijące Edytki. Jest tyle prawdziwych potrzebujących, że życzyłabym sobie, żeby ta kasa tam szła. W przypadku jednak prawdziwych potrzebujących nie raz spotkałam się z bezdusznością systemu i tym, że im się nie należy. Tym bez nogi ( Hallelujah ) nawet zdaniem urzędów mogą odrosnąć amputowane kończyny, bo przyznają świadczenia tylko na czas określony, bo przecież będą zdatni do pracy. Czasem to ręce opadają, nie wspomnę o innych częściach ciała, jak się czyta o takich Edytkowych przypadkach.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

darraj

Post #3 Ocena: 0

2018-10-27 14:43:30 (7 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Cytat:
Czasem to ręce opadają, nie wspomnę o innych częściach ciała, jak się czyta o takich Edytkowych przypadkach

Cytat:
Jak to w obcym polskojęzycznych mediach szkalują Polskę i Polaków . Na głównej stronie najpopularniejszego serwisu , jakby wielka przestępczyni która wyłudziła 20k fntow dopisane wielkimi literami że to aż 100k złotych , w trzy lata . Nikt nie wspomni że połowa Angielek tak robi i chyba każdy przybysz spoza Europy . I że te 20k funtów to nawet w UK na rok życia nie starczy jak się
normalnie mieszka . Ale zrobiono z Polaków beneficiary I najgorsze zło

Obrazek

"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #4 Ocena: 0

2018-10-27 14:47:22 (7 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Ewa jestem pewien, że jak wyjdziesz z domu (tam pod górkę i potem w lewo) - to takich naciągaczy znajdziesz wielu.
i wcale nie mówię, że będą to nasi rodacy.
co do uwielbienia tych osób mam podobnie jak Ty
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2018-10-27 14:55:27 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2018-10-27 14:43:30, darraj napisał(a):
Cytat:
Czasem to ręce opadają, nie wspomnę o innych częściach ciała, jak się czyta o takich Edytkowych przypadkach

Cytat:
Nikt nie wspomni że połowa Angielek tak robi i chyba każdy przybysz spoza Europy . I że te 20k funtów to nawet w UK na rok życia nie starczy jak się
normalnie mieszka . Ale zrobiono z Polaków beneficiary I najgorsze zło

Dla mnie nie ma znaczenia czy wspomniana Edytka jest Polką. Rownie dobrze mogłaby być Angielka, czy pochodzić z skądinąd. Nie ma dla mnie znaczenia w takich przypadkach narodowość a skłonność do " jak obejść system, żeby mi się należało "
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #6 Ocena: 0

2018-10-27 15:08:40 (7 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

nie mogę wciąż zrozumieć czemu część ludzi segreguje innych w/g narodowości, poglądów, czy koloru skóry, pomijając podział na ludzi i "ludzkowyglądających".
ja mam prościej: małpa to małpa...nawet jak założy gacie na kuper

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 27-10-2018 15:09 ]

Do góry stronyOffline

darraj

Post #7 Ocena: 0

2018-10-27 15:23:48 (7 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Cytat:
Jest Biegun Południowy i jest chyba jeszcze Biegun Wschodni i Zachodni, choć ludzie nie lubią o nich mówić.

Alan Alexander Milne

[ Ostatnio edytowany przez: darraj 27-10-2018 15:25 ]

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #8 Ocena: 0

2018-10-27 15:28:31 (7 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2018-10-27 15:23:48, darraj napisał(a):
Cytat:
Jest Biegun Południowy i jest chyba jeszcze Biegun Wschodni i Zachodni, choć ludzie nie lubią o nich mówić.

Alan Alexander Milne

[ Ostatnio edytowany przez: <i>darraj</i> 27-10-2018 15:25 ]

:-]
przecież to proste. o tym Wschodnim i Zachodnim ludzie nie chcą gadać - bo jeszcze nikt ich nie zdobył*ROFL*

Do góry stronyOffline

darraj

Post #9 Ocena: 0

2018-10-27 15:34:39 (7 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Cytat:
Jestem tu gdzie stoję, ale jeśli się ruszę, to mogę się zgubić.

Alan Alexander Milne

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #10 Ocena: 0

2018-10-27 15:49:31 (7 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

wolę te:

"Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić."

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej tam Prosiaczka nie było."

Do góry stronyOffline

Strona 34 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,