MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Klub Kubusia Puchatka czyli ludzi o małym rozumku

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

Str 18 z 43

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

forumuser

Post #1 Ocena: 0

2010-10-24 15:46:32 (15 lat temu)

forumuser

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

Polacy podczas urlopu w ojczyźnie opowiadają jak to w Ukieju jest zajefajnie :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Malahai1983

Post #2 Ocena: 0

2010-10-24 16:05:09 (15 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

Forumuser

A co, maja przyjechac swoim nowym Passatem '99 pod dom do PL i powiedziec wszystkim, ze zapierdalali na niego na linii produkcyjnie czy na nockach w jakims zzakichanym magazynie, ewentualnie wykladajac towar na polki w Tesco. Lepiej kupic sobie przyciemniane okulary w funciaki, przyjechac do PL i zgrywac wazniaka, ktoremu wszystko w UK daja za darmo - panstwo dalo mieszkanie, doplaca mu do niego, ma dodatek na dzieci, dla pracujacych itd. itd. A w pracy to on sie tylko opier* i szefa robi w ***** ... Taka jest niestety rzeczywistosc :-/

A jak ktos mi tam mowi, ze tutaj musi byc tak pieknie i kolorowo to mowie mu
a) zeby walnal swoja pusta glowa w sciane
b) patrz punkt a
c) zeby przestal czytac glupoty na internecie, ruszyl sie z domu i sam gdzies pojechal i cos zobaczyl, sprobowal sam popracowac za granica.

Znam ludzi, ktorzy sciemniaja gdzie sie da i jak sie da, ciagna od Panstwa duuuzo pieniedzy, do tego pracuja i robia nadgodziny i nie maja zle, nie powiem. Ale to jest tak - jak ktos byl prostakiem w Polsce to w Wielkiej Brytanii Panem nie zostanie, nadal bedzie prostakiem.
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2010-10-24 17:23:55 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #4 Ocena: 0

2010-10-24 17:51:00 (15 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2010-10-24 17:23:55, pusher napisał(a):
Cytat:

2010-10-24 15:46:32, forumuser napisał(a):
Polacy podczas urlopu w ojczyźnie opowiadają jak to w Ukieju jest zajefajnie :-)

gdzie tak fajnie jest, bo ja jakoś .... niedowidzę, może ślepy jestem? daj znać, to się przeprowadzę.
jeden z moich znajomych(tutaj picker) w PL opowiada że pracę ma biurową.fakt nosi w pracy długopis:-].zajechał passatem nie chwaląc się że tu leci na drugi koniec miasta do lidla bo tam chleb o pika tańszy.
gdybym go w Polsce posłuchał mogłoby mnie coś trafić:-]:-]:-]
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2010-10-24 18:38:16 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2010-10-24 15:46:32, forumuser napisał(a):

he he he to ja mam odwrotnie:
na wakacjach w kraju zawsze marudze i sie uzalam nad soba, ze jeszcze tu w Anglii musze siedziec, podczas gdy wszyscy znajomi juz dawno wrocili, mieszkaja w pieknych, cieplych domach, zapomnieli co to angielski grzyb i wilgoc, itd...
ale bedzie dobrze- byle do kwietnia! :)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

forumuser

Post #6 Ocena: 0

2010-10-24 18:45:41 (15 lat temu)

forumuser

Mężczyzna

robisz to pewnie świadomie by Ci nie zazdrościli :-)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2010-10-24 18:52:07 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2010-10-24 18:45:41, forumuser napisał(a):
robisz to pewnie świadomie by Ci nie zazdrościli :-)

nie maja czego mi zazdroscic he he
oni juz maja to wszystko, na co ja tu musze jeszcze troche tyrac;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2010-10-24 18:58:42 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Ja tak rzadko jezdze ,ze jak juz sie laskawie wybiore nie mam nawet czasu sie chwalic ;-)bo jestem pod presja czasu i biegam ...zawsze to jakies wyjscie ,na naszej klasie nigdy konta nie mialam i nie bede miala wiec zdjec na tle najnowszego samochodu sasiada teznie mam gdzie wkleic ;-)
na fb akceptuje tylko tych lub zapraszam ktorych rzeczywscie chce miec w gronie swoich znajomych wiec pseudo pryjaciele i szpiedzy z zamiarem inwgilacji i podglactwa nie sa mile widzani
zreszta mnie nigdy nie bawily takie zabawy bo ja zawsze opinie innch mialam w glebokim poszanowaniu ,przyjechalam tu dla siebie by lepiej mi sie zylo ,nigdy nie mialam parcia na przylowiowe szklo i nie ma znaczenia dla mnie stan mojego czy czyjegos posiadania jak dlugo mam dach nad glowa i co jesc i moge realizowac swoje skromne marzenia reszta mnie nie interesuje
Obnoszenie sie napisami na bluzkach i wyciaganie metki z majtek by zaszpanowac nigdy mnie nie podniecalo ,zreszta nienawidze chlamu co moga miec wszysy ,zdarza mi sie zajrzec do charity shop by znlezc cos orginalnego czego wiem ze nikt nie bedzie mial i sie tego nie wstydze
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-10-24 19:12:24 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

forumuser

Post #10 Ocena: 0

2010-10-24 19:27:36 (15 lat temu)

forumuser

Mężczyzna

Cytat:

2010-10-24 19:12:24, BarbieGirl napisał(a):
Malahai1983 jakos tak sie z Toba do konca zgodzic nie moge.
Sa tez tu ludzie co naprawde im sie powodzi. ;-)

o to tacy to są już w ogóle wyklęci dorobkiewicze :-)

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,