MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gniazdo pszczolek pod dachem... ;/

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2010-09-12 13:40:32 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Nie moge znalezc tego tematu ( a wydaje mi sie, ze gdzies juz o tym bylo ) - caly czas wlatuja mi pszczoly do jednej z sypialni. Dzisiaj wyczailam czemu - skubane zrobily sobie gniazdo gdzies na poddaszu ( musi byc niezle ukryte, bo jak mi ostatnio gosc poddasze ocieplal, to nic nie zauwazyl, a pytalam ). Wlatuja w szczeline miedzy koncowka muru, a poczatkiem dachu - nad samym oknem sypialni. Nie mialabym strachu, gdyby nie to, ze jak pozadla mi mlodego, to... nawet nie chce myslec co by moglo byc :-?. A okna raczej nie moge nie otwierac, bo sie ugotowac mozna...
To sprawa landlorda, czy moja?
Na poczatku mialam tu gniazdo os, pozadlily mi cala rodzine tak, ze maz mamy wyladowal na pogotowiu - landlord placil wtedy za wybicie ich i usuniecie gniazda. Nie pytajcie jaka mial mine, jak musial wylozyc 85 Ł :-].
Wiem jednak, ze pszczoly ( i wszystkie pochodne bee ) sa tutaj pod ochrona i dopoki nie sa agresywne, nie mozna ich zabijac ( i niszczyc gniazd ) :-?. No i mam niezly stres...
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2010-09-12 17:31:02 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Nikt nie wie, czy moge je legalnie "usunac" i czy to ja mam za to placic? Bo znajac mojego landlorda ( zlotowa ), zaraz mnie bedzie wkrecal, ze to moj biznes ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2010-09-12 17:32:55 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jego dom, jego interes. Pszczoly moze tez ktos "wylapac", jak landlord znajdzie chetnego pszczelarza.
Ada

Do góry stronyOffline

Sebek1980

Post #4 Ocena: 0

2010-09-12 19:21:32 (15 lat temu)

Sebek1980

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2010

U mnie, Test Valley BC, z tego co wiem, to jezeli sa to pszczoly to mozna to zglosic do council'u i oni sie zajmuja przeniesieniem ich, ale to musisz dokladnie sprawdzic.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,