MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2010-08-29 20:08:34 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

W Dedykacjach Amelka66 wkleila te wspomnienia

Filmik strasznie mi sie spodobal i non stop teraz mam w glowie moje dziecinstwo, nastoletnie lata, prawdziwa wolnosc, brak telefonow komorkowych i picie wody sodowej z sokiem ze szklanki :-).
Ja bym mogla wymienic wszystko to, co zostalo wymienione w filmiku - dokladnie tak bylo :-W:-W:-W :-D:-D:-D
Strasznie fajne te wspomnienia sa :-).
Moze rzeczywiscie podyskutowalibysmy sobie, co "zabralismy" naszym dzieciom dzisiaj? Jak bardzo inaczej je traktujemy niz my bylismy traktowani przez naszych Rodzicow? I ile moglismy my, a ile moga teraz one? ;-)
Moze wielu z nas przesadza z NIE - brudzenie sie, bawienie sie robalami, wlazenie na drzewa, itd... nie wiem , to tylko przyklady.

My "przezylismy" ;-)- a nasze dzieci jak smakuja teraz zycie? ;-)
Temat dla "porzadnych wapniakow" :p ;-).

Edit: Pamietam, mialam moze 6-7 lat. Kolezanka z bramy obok ( z ktora oczywiscie nie wolno mi sie bylo kumplowac, bo "miala wszy" :-] ), miala urodziny. Moja mama wtedy pracowala w cukierni. Przynosila codziennie paczki, na ktore inne dzieci patrzyly w sklepie jak na Bog wie co - ja juz mialam ich dosc. Zabralam po kryjomu z domu 4 paczki. U kolezanki na urodzinach bylo nas chyba z 15cioro jak nie lepiej - jej mama podzielila te 4 paczki pomiedzy wszystkich - nie pytajcie z jakim smakiem i radoscia wszyscy je zajadali :-]. Do dzisiaj pamietam... :-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 29-08-2010 20:20 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2010-08-29 20:30:48 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #3 Ocena: 0

2010-08-29 20:38:11 (15 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

to ja sie wypowiem jako corka takich ,,wapniakow`` ,ale i juz matka.....czego ja nie mialam a mieli moi rodzice: jeansy Levisy albo Wranglery ze stanow i to jedna sztuka na cale miasto, spodnice ,,bananowy``...wyczekiwine prezenty od rodzicowe z Pewexu za dolary i wtedy to doceniali,bo to nie bylo byle co i nie codziennie....filmy jakich malo,w ktorych mniej krwawej akcji a wiecej sympatycznych dialogow i humoru...dancingi..ach te loki i litry lakieru do wlosow loton (chyba ten-zwykla szklana nieduza butelka,plastikowy chyba zielony spryskiwacz),piekne kolorowe kreacje z bufiastymi rekawami.....plyty vinyle-co za muza....swietne dobranocki.....w ich zegarkach jakos wolniej plynal czas,czlowiek nie pedzil za nowym BMW czy najnowsza kolekcja Chanel....tylko za syrenka ,fiatem no a potem za polonezem...jeden telefon na cala ulice-jak to integrowalo spoleczenstwo sasiedzkie....ja nie mialam juz wiekszosci z tego,jedynie kocyk z Pewexu i orginalna lalke Barbi, bajki juz w pelni kolorow,mocniejsze akcje w filmach,telefon w kazdym domu,pojawienie sie plyt CD i dobrodziejstwa AGD....potem pierwszy komp gdzie mozna bylo grac w jedna gre ,ale i tak fajnie bylo,no i te pierwsze komorki wielkosci plecaka;)...moje dzieci...moje dzieci moga miec juz wszystko,wszystko jest dostepne,zycie kreci sie kolo kasy,dyskotek z piwem i wulgaryzmami,gry pelne krwi,samochody,quady,ciuchy,najnowsze modele telefonow...co za tym idzie? zatracilismy sie w tym swiecie pelnym najnowszych technologi i pogoni za kasa...a gdzie gra w kapsle do pozna,w klasy,wiszenie na trzepaku patrzac w niebo?....mimo tego,ze ja i moje dzieci mamy to wszystko,co najnowsze,to wiem,ze dziecinstwo nie jest juz tak barwne,wesole i rozwijajace...takie spojrzenie mam ja,jako kobieta 25-letnia ,ktora przypomina sobie moich dziadkow a potem rodzicow a teraz z przerazeniem spogladajaca na czasy,w ktorych dorastaja moje dzieci:-P
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

amelka66

Post #4 Ocena: 0

2010-08-29 20:43:51 (15 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

tak, moje dziecinstwo moze nie bylo tak bogate i wyluzowane jak moich dzieci ale ;-)no wlasnie to ale: luz jakiego moje dzieci nie znaja bo nie wiedza co to wchodzic na drzewa,bawic sie w berka czy budowac szalasy i bawic sie w indian :-] smak wody sodowej,smietankowych lodow na patyku...oj wymieniac mozna bez konca ;-) a moje dzieci- maja wszystko na wyciagniecie reki i nie wiem czy za jakies dziescia lat beda tak wspominac swoje dziecinstwo jak czasmi ja je wspominam. Moze bylo biedniej, wieksza dyscyplina i rygor ale mimo wszystko bylo beztrosko!!!!!:-];-)
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #5 Ocena: 0

2010-08-29 20:51:48 (15 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

wtedy dziewczyny wychowywano w/g tego przepisu

i komu to przeszkadzało?:-[(napewno mojej córce):-[:-[
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,