i o to chodzi !

i w tym tkwi problem,ze Polak kupi taniej w PL ,a Anglikowi bedzie szkoda wydac troche grosza,bo przecież lepiej tylko zasłonki zawiesić,albo jak moi sasiedzi reczniki

Str 4 z 5 |
|
---|---|
alojza | Post #1 Ocena: 0 2010-07-18 13:23:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-06-2010 Skąd: M D |
dobry pomysl na biznes, tylko ciekawe czy anglicy przekonali by sie do tego ze okno moze fajnie wygladac, i wydali by pare groszy na porzadne firany a nie na firany na drucie.
i o to chodzi ! ![]() i w tym tkwi problem,ze Polak kupi taniej w PL ,a Anglikowi bedzie szkoda wydac troche grosza,bo przecież lepiej tylko zasłonki zawiesić,albo jak moi sasiedzi reczniki ![]() ![]() ![]() |
alojza | Post #2 Ocena: 0 2010-07-18 13:47:07 (15 lat temu) |
dzieki!spojrzałam tylko na woal-drogo!w PL za wys. 2.7m ok 12zł/m
patrze na reszte i... wzglednie doliczajac obszycie. Chyba jednak sie skusze na ten biznes,dla Anglików bedzie specjalna oferta,fale(tzw. lambrekin)na karniszu i zasłonki ![]() ![]() |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2010-07-18 14:01:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
australiczycy s najlepsi, oni zawsze mają firanke w oknach .... flage
![]() Anglicy też mają i firany i zasłony wszytko zależy :> jakich anglików masz za sąsiadów. na moim osiedlu w oknach widzę jak najbardziej firanki, tam gdzie wynajmowane to fakt albo tanie rolety, albo żaluzje albo nic :> my kupowaliśmy firanki albo w jakimś sklepie z firankami, a częśc Beta dorwała w lidlu. Niektóre sa bardzo ładne i dobrej jakości, fakt że trudno znaleźć coś delikatnego ale jak poszukać i poświęcić na to trochę czasu to można, nawet Betaka woziła swojej mamie do Pl Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2010-07-18 14:41:57 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
alojza | Post #5 Ocena: 0 2010-07-18 17:09:50 (15 lat temu) |
święta prawda!co do cen to nie przeliczałam ,a porównywałam
![]() Krakn ...sa i tacy co maja firanki,ale wtedy wszystkie jednakowe ![]() ![]() |
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2010-07-18 18:57:40 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-07-18 17:09:50, alojza napisał(a): Krakn ...sa i tacy co maja firanki,ale wtedy wszystkie jednakowe ![]() ![]() Oj jak sie tematem interesujesz, to jakos slabo, bo w UK nie brakuje miejsc gdzie mozna kupic i z "metra" i piekne gotowe firany, moze trzeba sie troszke rozgladnac zanim sie wystawi opnie? A wiem, bo moja tesciowa miala calkowitego bzika na ich punkcie, i jak w takiej mniej zaludnionej Walii sa sklepy,o zaloze sie, ze w wiekszych miejscach tez (pamietam, ze kiedys wozilam ja do Manchester, bo sie dowiedzialla, ze jest sklep ktorego jeszcze nie odwiedzila). Firnay widzisz jednego wzoru w oknach, nie przez to, ze "oby bylo, byle taniej", ale bardziej, zeby kazde okno nie wygladalo jak z innej parafii. Swoje okna tez malujesz kazde na inny kolor, pod kolor pokoju, czy wszystkie masz jak to mowisz, zeby bylo, byle taniej na jeden. Tydzien temu wrocilam z Polski i tez widzialam tam takie same we wszystkich oknach, ale moze "moda" zalezy od rejonu. Ja bardzo nie po partiotycznemu, nie mam zadnych firan, bo okno jest wlasnie po to, zeby rozjasnic pokoj, a nie po to, zeby temu swiatlu utrudniac dostep. I nie nabralam tego nawyku odkad mieszkam w UK; jak mialam chyba z 15 lat pierwszy "szok" okien bez firan widzialam w Szwecji, pewnie dlatego, ze cenia sobie swiatlo dzienne, szczegolnie w rejonach gdzie przebywalam. Bardzo mi to odpowiadalo, i nawet teraz moja mama sie przestawila na okna bez firan (nie musi wlaczac swiatla wieczorem az sie ciemno na dworze zrobi, a nie dwie godziny wczesniej, bo firany zaslaniaja). A juz najwazniejsza sprawa, ze zadna firana nie zrelaksuje tak jak widoki z moich okien- naturalny, nie z maszyny. Fakt, ze jak moj syn chcial w jednym oknie powiesic, zeby mu przechodnie nie zagladali do domu, to jak zanioslam do obrobki, zawolali w zakladzie 16 funtow za przeciecie na pol i podszycie. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 18-07-2010 19:00 ]
Ada
|
ragazza | Post #7 Ocena: 0 2010-07-18 19:19:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
Cytat: 2010-07-18 18:57:40, Adacymru napisał(a): Cytat: 2010-07-18 17:09:50, alojza napisał(a): Krakn ...sa i tacy co maja firanki,ale wtedy wszystkie jednakowe ![]() ![]() Oj jak sie tematem interesujesz, to jakos slabo, bo w UK nie brakuje miejsc gdzie mozna kupic i z "metra" i piekne gotowe firany, moze trzeba sie troszke rozgladnac zanim sie wystawi opnie? A wiem, bo moja tesciowa miala calkowitego bzika na ich punkcie, i jak w takiej mniej zaludnionej Walii sa sklepy,o zaloze sie, ze w wiekszych miejscach tez (pamietam, ze kiedys wozilam ja do Manchester, bo sie dowiedzialla, ze jest sklep ktorego jeszcze nie odwiedzila). Firnay widzisz jednego wzoru w oknach, nie przez to, ze "oby bylo, byle taniej", ale bardziej, zeby kazde okno nie wygladalo jak z innej parafii. Swoje okna tez malujesz kazde na inny kolor, pod kolor pokoju, czy wszystkie masz jak to mowisz, zeby bylo, byle taniej na jeden. Tydzien temu wrocilam z Polski i tez widzialam tam takie same we wszystkich oknach, ale moze "moda" zalezy od rejonu. Ja bardzo nie po partiotycznemu, nie mam zadnych firan, bo okno jest wlasnie po to, zeby rozjasnic pokoj, a nie po to, zeby temu swiatlu utrudniac dostep. I nie nabralam tego nawyku odkad mieszkam w UK; jak mialam chyba z 15 lat pierwszy "szok" okien bez firan widzialam w Szwecji, pewnie dlatego, ze cenia sobie swiatlo dzienne, szczegolnie w rejonach gdzie przebywalam. Bardzo mi to odpowiadalo, i nawet teraz moja mama sie przestawila na okna bez firan (nie musi wlaczac swiatla wieczorem az sie ciemno na dworze zrobi, a nie dwie godziny wczesniej, bo firany zaslaniaja). A juz najwazniejsza sprawa, ze zadna firana nie zrelaksuje tak jak widoki z moich okien- naturalny, nie z maszyny. Fakt, ze jak moj syn chcial w jednym oknie powiesic, zeby mu przechodnie nie zagladali do domu, to jak zanioslam do obrobki, zawolali w zakladzie 16 funtow za przeciecie na pol i podszycie. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Adacymru</i> 18-07-2010 19:00 ] Nie kazda firana blokuje dostep swiatla, ale jak mieszkanie to nora, to faktycznie tylko zaszkodzi. Ja sobie bez firan mieszkania nie wyobrazam - dla mnie sa ozdoba okna. |
ragazza | Post #8 Ocena: 0 2010-07-18 19:22:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
|
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2010-07-18 19:33:00 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja wole takie widoki z moich okien...
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 18-07-2010 19:33 ]
Ada
|
ciesza | Post #10 Ocena: 0 2010-07-18 19:38:12 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
Ada ja tez chcialabym miec "nore" z takim widokiem