MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Były lokator robi dług na moim adresie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2010-06-14 07:51:20 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Pod koniec listopada ubiegłego roku kupiłem dom i zamieszkałem tam z lokatorem, poznanym poprzez ogłoszenie w internecie. Pod koniec stycznia się wyprowadził, a ja znalazłem innego. Rozstaliśmy się w normalnej atmosferze, bez kłótni i problemów rozliczeniowych. Od wyprowadzki przychodzą do niego ciągle listy, lecz mimo moich prób skontaktowania się z nim w celu ich odebrania, nie ma z jego strony żadnej reakcji. Nie wiem gdzie on mieszka, więc piszę na GG i naszą klasę (widzę, że dodaje nowe zdjęcia, więc jest aktywny), lecz odpowiedzi z jego strony nie ma żadnej. W sobotę przyszedł kolejny list (to już chyba 7-my) i tym razem do niego w tej sprawie zadzwoniłem. Odebrał telefon, powiedział, że nie może w tej chwili rozmawiać i się rozłączył. Wysłałem mu smsa, że skoro nie jest zainteresowany odbieraniem listów, to ja ten list otworzę i poinformuję go jaką instytucję ma powiadomić o zmianie swojego adresu, by więcej listów nie przychodziło na mój adres. Również zero reakcji. Otworzyłem ten list, a tu mały szok - to pismo od komornika, że facet ma dług na komórkę w wysokości kilkudziesięciu funtów. Komornik zamierza sprawdzić jego miejsce pobytu, odwiedzić mój dom, itp. Wiem, że dług na dom może na adresie nieźle namieszać, już raz mieszkałem na zadłużonym z nieswojej winy domu. Tym razem to jednak mój prywatny dom i nie życzę sobie, by ktoś, kto nie mieszka w nim już prawie 5 miesięcy robił na niego dług. Wysłałem mu wiadomość na naszą klasę i kolejny raz brak jakiejkolwiek reakcji.
Nie wiem gdzie człowiek mieszka, ale znam adres jego pracodawcy, numer NI i też mógłbym mu trochę namieszać. Po takim czymś o dostaniu permanenta w tej firmie mógłby zapomnieć. Jednakże mógłby mnie oskarżyć o otworzenie jego listu i przekazanie danych osobowych. Co mam w tej sprawie zrobić? Czy telefon do komornika z poinformowaniem go, że ten człowiek już w moim domu nie mieszka wystarczy? Co zrobić, by nie dostawać więcej jakichkowiek listów na jego imię i nazwisko?

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 14-06-2010 07:55 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Jaacek

Post #2 Ocena: 0

2010-06-14 07:59:57 (15 lat temu)

Jaacek

Mężczyzna

Z nami od: 14-08-2006

odsylaj listy(z notka ze koles juz tu nie mieszka),bez otwierania oczywiscie:) i przestana przychodzic i przestan sie tym tak stresowac,to norma w tym kraju,

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

anna69

Post #3 Ocena: 0

2010-06-14 08:00:46 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

po pierwsze skoro lity tak dlugo przychodza a on sie nie odzywal - to powinienes przekreslic adres i napisac na kopercie "not at this adress" i wrzucic do skrzynki - to by zalawilo sprawe juz dawno temu....
a teraz ja bym sie skontaktowala z tymi co chca sciagnac dlugi i powiedziala wyrazie, ze ta osoba juz tu dawno nie mieszka - tu macie adress jego pracodawcy, innego nie znam i po krzyku...
powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: anna69 14-06-2010 08:02 ]

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #4 Ocena: 0

2010-06-14 08:10:15 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2010-06-14 08:00:46, anna69 napisał(a):
a teraz ja bym sie skontaktowala z tymi co chca sciagnac dlugi i powiedziala wyrazie, ze ta osoba juz tu dawno nie mieszka - tu macie adress jego pracodawcy, innego nie znam i po krzyku...
powodzenia

Tak, ale jak już napisałem, mógłby mnie wtedy oskarżyć o:
- otwarcie listu,
- przekazanie danych osobowych.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anna69

Post #5 Ocena: 0

2010-06-14 08:20:11 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

To po prostu zaklej koperte napisz "opened by mistake + not at this aderss" i odeslij razem z cala reszta i juz.....przestana przychodzic....ja tak zrobialm z listami od komornika ktore przychodzily na mojego kuzyna "kochanego" (z rodzina najlepej na zdjeciu), ktory wyjechal do polski i zostaliw 3 abonamemty nie zaplacone....i przstaly po miesiacu przychodzic ponaglenia i tyle....

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-06-14 08:41:55 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #7 Ocena: 0

2010-06-14 08:57:34 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :-)
Czy jednak odsyłanie listów wystarczy do ewentualnego oddłużenia mieszkania? Nie wiem czy jest ono w chwili obecnej przez tę sprawę zadłużone, ale jeśli tak, może mi to skomplikować życie. Mogą być problemy z pożyczkami, dostaniem komórki na abonament, itp.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2010-06-14 10:22:38 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #9 Ocena: 0

2010-06-14 10:51:03 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

no bez przesady - za jeden rachunek nieplacony nie bedzie az tak drastycznie.....u mnie moj kuzynek nie "spalil" nam adrsu za 3 rachunki nieplacone.....

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-06-14 10:51:53 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie