MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polacy w UK opinie:

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 5 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-05-29 00:07:00 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clowni

Post #2 Ocena: 0

2010-05-29 00:08:47 (15 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

Tutaj link do strony z opisem Polaków

Na forach internetowych można jeszcze znaleźć uzupełnienie opisu: Polak jest „ogolony na łyso albo krótko ostrzyżony z wąsami. Polka ma na głowie pasemka, krótki top z dekoltem po kolana, złotą torebkę, złote buty, złoty pasek”. Kolejny internauta dopisuje jeszcze kurtkę ortalionową i plecak jako cechy charakterystyczne mężczyzn, a jeszcze inna notka jest na temat dobierania kolorystycznego wszystkich części garderoby: „Jak są na sportowo to wszystko pod kolor. Nawet jak trochę różowego jest na addidasie to różowa bluzeczka obowiązkowo jest, do tego plecaczek”.

Wasate MAriany caly czas panuja :-]:-]:-]
"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2010-05-29 00:10:34 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-05-29 00:14:50 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A co na "islam albo hinduizm" do tematu o polskich lekarzach w szpitalach?

Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-05-29 00:14:57 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #6 Ocena: 0

2010-05-29 00:15:29 (15 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Cytat:

2010-05-29 00:10:34, Marciniak napisał(a):
Cytat:

Tak też myślałam i wcale nie mam zamiaru się z Tobą sprzeczać gdyż pracowałam w polskiej przychodni jako pielęgniarka i spotkałam tam tylko jedną lekarkę z prawdziwego zdarzenia-reszta niestety nastawiona była tylko na kasę(przebywając dwa tyg w Polsce i dwa w UK).Często Ci lekarze mają tak marną znajomość języka ang.że nie mieliby absolutnie szans na pracę w szpitalu.
Ja znam naprawdę dobrych,mądrych i szanowanych polskich lekarzy pracujących tu w szpitalach-dla nich najczęściej jest to dalszy rozwój zawodowy(takiego sprzętu jak jest tutaj to w Polsce raczej nie uświadczysz).Tak więc nie można uogólniać.

Wtrącę słóweczko.

Aby pracować w szpitalu nie trzeba znać angielskiego i wielu doktorów zna go bardzo słabo mówiąc wyjątkowo niezrozumiale. Miałem sytuacje, że zamiast doktora rozmawiała ze mną z jakiejś jego sekretarka czy ktoś inny z personelu. Dużo zależy od tego kto rządzi na danym oddziale. Przeważają ludzie z dalekich krajów, gdzie obowiązuje islam albo hinduizm.

A czy to byli polscy lekarze-ci co nie znali języka?Bo jeśli chodzi o "śniadych" to też się z tym spotkałam-ale nie przyjąć śniadego do pracy to w/g nich byłby rasizm:-(
A na oddziałach rządzą konsultanci(każdy z nich odpowiada za swoich pacjentów, a konsultantów jest duuuużo)-tutaj nie ma ordynatorów.

[ Ostatnio edytowany przez: izabela1967 29-05-2010 00:18 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-05-29 00:16:45 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-05-29 00:25:39 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #9 Ocena: 0

2010-05-29 00:29:27 (15 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Czyli sprawa nam się wyjaśniła:-):-)

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2010-05-29 01:43:17 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Marianów tu nie brak, to fakt. Sam kiedyś sprzedawałem pewien produkt i potrzebowałem konkretnie Marianów ( po tym imieniu szukałem) z dużym autem (bo Marian mo duże auto i jedzie nim do Polski, bo musi je pokazać). Znalazłem mnóstwo.
I panienki solariowe też.

I też miałem ten motyw, że podobno nie wygladam na Polaka (chociaz noszę dres - jak biegam).
I w ogóle żeruję na tym, że wiekszość z Nas nie mówi po angielsku i w ogóle nie wie którędy do wyjscia.

Ale rzeczywście nie można uogólniać. Bo można by powiedziec w drugą stronę - że Angole to bełkoczące debile w dresach, które nie potrafią pokazać na mapie gdzie jest Londyn. A ich panienki chodzą w różowych dresikach i noszą walonki.
A to, że w Polsce jeszcze długo nie będziesz zarabiać 5 tys. za mopmastering, to wcale nie jest prawidłowe. Bo to jest własnie płaca za mopmastering, a za np. webmastering trzeba by płacić znacznie, znacznie więcej.
Więc ja np. wyp... z Polski, bo tam grasuje ZUS, który nie da mi tyle płacic moim pracownikom, a skarbówka - jeżeli już bedę cos im płacił - zrobi ze mnie przestępcę apriori. Ten stan jest chory.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,