MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-05-16 08:39:55 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ciupku w dla twojej wiadomości na przyszłość.
Jak wklepujesz adres budynku który nie ma numeru np ktoś ci podaje Kings Cort flat 255, W5 7ax to nie wklepujesz flatu tylko sam kod pocztowy, zazwyczaj w nazwie "croft" "Court" "cotage" sugeruje ze posesja posiada swój wyjątkowy kod pocztowy, czasami mimo takiej nazwy budynek jednak posiada numer, ale tym pierwszym sposobem łatwiej jest trafic.
I my nie jesteśmy przyzwyczajeni do prawidłowego podawania adresu bywa że dostaje nr i nazwa ulicy okazuje się ze taki ades istnieje ale 2-3 km dalej, a gdyby podano mi nazwę budynku z dopiskiem Flat xxx to trafiam bezbłędnie, zauważcie ze tutaj podaje sie kod pocztowy nazwę ulicy, nazwe budynku i jeszcze dzielnice.
W polsce nazwy budynków pozostały jako ciekawostka historyczna (np w krakowie)
chyba jedynie pod barami każdy wie gdzie jest :)

W Londynie Zdarza sie że np 10 piętrowy budynek ma 10 kodów pocztowych! zmienia sie tylko ostatnia litera

Ale to taki Offtopic który moze się wam przydać by wasza poczta, kurierzy i taksiarze dostarczali wszytko na czas i na miejsce:)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2010-05-16 09:15:56 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

wiem ze wystarczy wpisać kod pocztowy...tyle że mój tom tom One ma już 3 lata z hakiem i wtedy jeszcze nie wyszukiwały po pełnym kodzie pocztowym.Nie zmieniam na nowszy model bo chce sie od tego dziadostwa odzwyczaić;-)
Jak sam wiesz zakuwałem troche do egzaminu i na razie odłożyłem to bo zaczęło mi sie wszystko kiełbasić.Kumpel już jest blisko celu,ale to kawaler i ma czas zakuwać.Narysował swoją własna mape,wszystko na niej ma,jak na ulicy jest pub czy hotel to nazwa pod spodem,a to zajebiście istotne bo jedna z częsci egzaminu wlasnie dotyczy lokali(podaje ci gośc nazwe hotelu,pubu czy kina i masz znać najkrótsza drogę).
Takze taksiarz który nie zna drogi to dla mnie wałek i tyle.
Kiedyś krunshwitz coś pisał o minicabach ze tam niby nie trzeba topografii zdawać ale to sie do taksówki ma jak wół do karety... i tak teraz pomyślalem że ten cały kierowca-Chińczyk może wcale nie był taksówkarzem tylko właśnie minicabiarzem.To by tłumaczyło czemu taki zamotany i chamowaty:-Y

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,