Str 1.6 z 17 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2010-04-25 19:43:01 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2010-04-25 18:40:00, midian25 napisał(a):
Moja skóra ma mi słuzyć do końca zycia
Zgadzam sie z ta opinia ,we szystkim trzeba zachowac umiar i rozsadek ,przerazaja mnie niektore ,,pomaranczowe ,, dzieczyny na miescie ,ktore ani nie wygladaja ladnie ani naturalnie ,golym okiem widac ,ze to przedobrzone solarium ...i rzeczywiscie przeraza wizja wygladu skory za kilknascie lat.
Pamietam jedna znajoma ,fanatyczke opalania na solarium ,w wieku 25 lat jej skora wygladala po tych wszystkih zabiegach na minimium 45 lat .
Ale kazdy ma swoj rozum ,wie co robi ...
Slonce jest nam potrzebne ale wszystko z umiarem Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
Vivienne |
Post #2 Ocena: 0 2010-04-25 20:20:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
A juz myslalam, ze tylko ja jedna NIE lubie sie opalac.
Czy opalenizna z solarium i wspomagacze wygladaja "super" kwestia gustu, a o tym podobno nie dyskutuje sie.
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #3 Ocena: 0 2010-04-25 20:56:06 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Od "siedzenia" w solarium, lub lezenia godzinami na sloncu, moge sobie wyobrazic tylko jedna nudniejsza rzecz....przygladnie sie farbie jak schnie.
Jak leczylam sie na tarczyce, to lekarz w jednych z pierwszych rzeczy na jaka mi kazal uwazac, to opalanie, tzn calkowity zakaz, to bylo najlatwiejsze do spelnienia z zalecen.
Niektore gminy juz pozbyly sie kabin do opalania, w mowi sie o calkowitym wyprowadzeniu w wszystkich na terenie UK.
Rak skory jak widac nie przeraza tak jak powinien. Jak juz ktos musi miec 10 odcieni ciemniejsza skore, to jest wiele kremow czy balsamow nawilzajacych, zapewne mniejsze ryzyko niz stopniowe wypalanie skory.
Ada
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2010-04-25 21:02:10 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
andyopole |
Post #5 Ocena: 0 2010-04-25 21:12:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
nigdy sie nie opalam ale wystarczy troszke slonca i co pokaze to sie samo opala, geny takie....
|

|

|
|
|
Aniczka |
Post #6 Ocena: 0 2010-04-25 21:39:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-03-2009 Skąd: Strabane |
|

|
 |
|
madagaskar3 |
Post #7 Ocena: 0 2010-04-25 23:59:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Ja do solarium nie chodze.Kiedys bylam moze 3 razy w zyciu.
Mam sniada skore z natury i wystarczy jeden sloneczny dzien,abym byla brazowa.
Moi synowie maja po mnie sniada cere a corka juz nie.
Latem jestem brazowa bez ulepszaczy i sztucznych srodkow
Na sloncu nie lubie lezec a solarium koloruje na zolto i to jest brzydkie. [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
midian25 |
Post #8 Ocena: 0 2010-04-26 06:50:01 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Czy wiedziałyście że występuje coś takiego jak uzależnienie od solarki?
Podobno istnieje i nazywa się tanoreksja- mechanizm jego powstawania jest podobny jak w przypadku innych uzależnień. Zaczyna się niewinnie, od kilku wizyt w solarium, z czasem jest ich coraz więcej, aż wreszcie seans w solarium staje się codzienną koniecznością. Opalona skóra zaczyna wyglądać coraz gorzej. Staje się gruba, szorstka, mało sprężysta, rozszerzają się naczynka, a opalenizna przybiera brudny odcień. Ale osoby uzależnione tego nie widzą, bo przymus opalania się staje się coraz silniejszy. Rezygnacja z wizyt w solarium u takich osób powoduje efekt odstawienia. Jeśli przerwą codzienne sesje opalania, robią się niespokojne, nerwowe.
Zeby nie było,że tylko krytykuję,solarium ma także swoje plusy-
przykładem może byc kilkuminutowa wizyta w kabinie w celu poprawy nastroju w czasie tzw.depresji zimowej,w której z powodu braku swiatła słonecznego ludzie stają się przygnębieni.Kilkuminutowa wizyta w solarium w takim przypadku nawet jest zalecana,ponieważ podczas naswietlania wydzielają się hormony szczęścia-endorfiny,i łatwiej pozbyć się przygnębienia spowodowanego depresją zimową.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|

|
 |
|
mala902100 |
Post #9 Ocena: 0 2010-04-26 11:26:20 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2009 Skąd: United Kingdom |
Cytat:
2010-04-26 06:50:01, midian25 napisał(a):
Czy wiedziałyście że występuje coś takiego jak uzależnienie od solarki?
Podobno istnieje i nazywa się tanoreksja- mechanizm jego powstawania jest podobny jak w przypadku innych uzależnień. Zaczyna się niewinnie, od kilku wizyt w solarium, z czasem jest ich coraz więcej, aż wreszcie seans w solarium staje się codzienną koniecznością. Opalona skóra zaczyna wyglądać coraz gorzej. Staje się gruba, szorstka, mało sprężysta, rozszerzają się naczynka, a opalenizna przybiera brudny odcień. Ale osoby uzależnione tego nie widzą, bo przymus opalania się staje się coraz silniejszy. Rezygnacja z wizyt w solarium u takich osób powoduje efekt odstawienia. Jeśli przerwą codzienne sesje opalania, robią się niespokojne, nerwowe.
Zeby nie było,że tylko krytykuję,solarium ma także swoje plusy-
przykładem może byc kilkuminutowa wizyta w kabinie w celu poprawy nastroju w czasie tzw.depresji zimowej,w której z powodu braku swiatła słonecznego ludzie stają się przygnębieni.Kilkuminutowa wizyta w solarium w takim przypadku nawet jest zalecana,ponieważ podczas naswietlania wydzielają się hormony szczęścia-endorfiny,i łatwiej pozbyć się przygnębienia spowodowanego depresją zimową.
w 100%sie zgadzam!!!przekonalam sie na własnej skorze na poczatku niewinnie bo chcialam sie opalic tylko zeby na slubnych zdjeciach lepiej wygladac  chodzilam raz na tydz przed slubem czyli 4razy po 8/10min spodobala mi sie i chodzilam nadal z tym ze zaczelo sie raz na tydz po 8min a skonczło co 2gi dzien po 30min..bylam opalona a nawet zjarana a co z tego jak moja twarz wygladala o 10lat wiecej zaczerwienienia,zmarszczki wokol oczu,wagry,pryszcze itp na szczescie ten etap mam juz za soba i teraz wydaje te pieniadze na zabiegi kosmetyczne jak np oczyszczanie twarzy!!!
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2010-04-26 11:41:17 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |