Str 2 z 17 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2010-04-25 21:12:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
nigdy sie nie opalam ale wystarczy troszke slonca i co pokaze to sie samo opala, geny takie....
|
Aniczka | Post #2 Ocena: 0 2010-04-25 21:39:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-03-2009 Skąd: Strabane |
A ja nawet jakbym chciała to i tak sie nie opale tak jak bym tego chciała.Do solarium trzeba chodzic systematycznie zeby otrzymac zadowalający efekt a ja nie mam czasu...i jak niektóre z was,to co sie opale łażąc tyle jestem opalona. A nogi,o matko nigdy nie miałam opalonych.....jestem jak corka młynarza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
madagaskar3 | Post #3 Ocena: 0 2010-04-25 23:59:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Ja do solarium nie chodze.Kiedys bylam moze 3 razy w zyciu.
Mam sniada skore z natury i wystarczy jeden sloneczny dzien,abym byla brazowa. Moi synowie maja po mnie sniada cere a corka juz nie. Latem jestem brazowa bez ulepszaczy i sztucznych srodkow ![]() Na sloncu nie lubie lezec a solarium koloruje na zolto i to jest brzydkie. [url=][img][/img][/url]
|
midian25 | Post #4 Ocena: 0 2010-04-26 06:50:01 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Czy wiedziałyście że występuje coś takiego jak uzależnienie od solarki?
Podobno istnieje i nazywa się tanoreksja- mechanizm jego powstawania jest podobny jak w przypadku innych uzależnień. Zaczyna się niewinnie, od kilku wizyt w solarium, z czasem jest ich coraz więcej, aż wreszcie seans w solarium staje się codzienną koniecznością. Opalona skóra zaczyna wyglądać coraz gorzej. Staje się gruba, szorstka, mało sprężysta, rozszerzają się naczynka, a opalenizna przybiera brudny odcień. Ale osoby uzależnione tego nie widzą, bo przymus opalania się staje się coraz silniejszy. Rezygnacja z wizyt w solarium u takich osób powoduje efekt odstawienia. Jeśli przerwą codzienne sesje opalania, robią się niespokojne, nerwowe. Zeby nie było,że tylko krytykuję,solarium ma także swoje plusy- przykładem może byc kilkuminutowa wizyta w kabinie w celu poprawy nastroju w czasie tzw.depresji zimowej,w której z powodu braku swiatła słonecznego ludzie stają się przygnębieni.Kilkuminutowa wizyta w solarium w takim przypadku nawet jest zalecana,ponieważ podczas naswietlania wydzielają się hormony szczęścia-endorfiny,i łatwiej pozbyć się przygnębienia spowodowanego depresją zimową. "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
mala902100 | Post #5 Ocena: 0 2010-04-26 11:26:20 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2009 Skąd: United Kingdom |
Cytat: 2010-04-26 06:50:01, midian25 napisał(a): Czy wiedziałyście że występuje coś takiego jak uzależnienie od solarki? Podobno istnieje i nazywa się tanoreksja- mechanizm jego powstawania jest podobny jak w przypadku innych uzależnień. Zaczyna się niewinnie, od kilku wizyt w solarium, z czasem jest ich coraz więcej, aż wreszcie seans w solarium staje się codzienną koniecznością. Opalona skóra zaczyna wyglądać coraz gorzej. Staje się gruba, szorstka, mało sprężysta, rozszerzają się naczynka, a opalenizna przybiera brudny odcień. Ale osoby uzależnione tego nie widzą, bo przymus opalania się staje się coraz silniejszy. Rezygnacja z wizyt w solarium u takich osób powoduje efekt odstawienia. Jeśli przerwą codzienne sesje opalania, robią się niespokojne, nerwowe. Zeby nie było,że tylko krytykuję,solarium ma także swoje plusy- przykładem może byc kilkuminutowa wizyta w kabinie w celu poprawy nastroju w czasie tzw.depresji zimowej,w której z powodu braku swiatła słonecznego ludzie stają się przygnębieni.Kilkuminutowa wizyta w solarium w takim przypadku nawet jest zalecana,ponieważ podczas naswietlania wydzielają się hormony szczęścia-endorfiny,i łatwiej pozbyć się przygnębienia spowodowanego depresją zimową. w 100%sie zgadzam!!!przekonalam sie na własnej skorze na poczatku niewinnie bo chcialam sie opalic tylko zeby na slubnych zdjeciach lepiej wygladac ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-04-26 11:41:17 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Wuwunio | Post #7 Ocena: 0 2010-04-26 11:49:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-03-2009 Skąd: Elsecar |
ale co jest zlego w lecie polezec sobie ma plazy . Nie wiem moze dlatego ze pochodze z pomorza mam inne myslenie i w lato zawsze smigajac do mielna czlowiek sie opalil .
|
monisia_18_86 | Post #8 Ocena: 0 2010-05-05 13:02:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2009 Skąd: Newry |
czesc mam pytania odnosnie solarium:
1. Jakie łóżko jest lepsze stojące czy leżące? 2. Wczoraj zaczęła schodzic mi skóra z dekoltu w sumie tylko z kawałka mianowicie tylko pomiedzy piersiami, jak dlugo mniej więcej musze odczekać żeby znowu móc pójśc się troszke opalic? Na solarium bylam juz 3 razy pierwszy na 6 min drugi na 8 min i trzeci tez na 8 min uzywam kremu przed opalaniem PRO TAN (accelerator)i po opalaniu tej samej firmy Mam nadzieje ze cos mi tutaj poradzicie bo czytałam juz opinie na różnych forach i wszędzie pisze co innego także sama zgłupiałam |
marco_polo | Post #9 Ocena: 0 2010-05-05 14:13:50 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2010 |
Cytat: 2010-05-05 13:02:52, monisia_18_86 napisał(a): czesc mam pytania odnosnie solarium: 1. Jakie łóżko jest lepsze stojące czy leżące? 2. Wczoraj zaczęła schodzic mi skóra z dekoltu w sumie tylko z kawałka mianowicie tylko pomiedzy piersiami, jak dlugo mniej więcej musze odczekać żeby znowu móc pójśc się troszke opalic? Na solarium bylam juz 3 razy pierwszy na 6 min drugi na 8 min i trzeci tez na 8 min uzywam kremu przed opalaniem PRO TAN (accelerator)i po opalaniu tej samej firmy Mam nadzieje ze cos mi tutaj poradzicie bo czytałam juz opinie na różnych forach i wszędzie pisze co innego także sama zgłupiałam no to masz już oparzenie 1 stopnia, gratulacje! |
monisia_18_86 | Post #10 Ocena: 0 2010-05-05 14:17:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2009 Skąd: Newry |
nie sadze aby to bylo oparzenie poniewaz moja skora w tym miejscu nie byla zaczerwieniona byla tylko lekko zabrazowiona
A co reszty moich pytan ma ktos jakies sensowne odpowiedzi?? |