MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2010-04-22 23:30:28 (15 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2010-04-22 22:38:28, gosian napisał(a):
Hihi..Frelcia ja mam taką nadzieje,że niby przez przypadek sam to zobaczy;-)

a mi na prawdę to sie przytrafiło.
Dopiero teraz zobaczyłam,że mąz pracowal na komputerze gdy ja zostawiłam tą stronę :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2010-04-23 09:05:10 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

troche juz swiata pozwiedzalam,ale jeszcze w pare miejsc chce sie udac-taka Kambodza, Indie czy RPA...
tylko nie jestem pewna czy to marzenia czy plany,ktore znajac siebie i tak zrealizuje (predzej czy pozniej)

z tych mniej przyziemnych,to chyba takie pacyfistyczne "nabozne" zyczenia:zeby sie pokonczyly wszystkie durne wojny,glod w najbiedniejszych krajach,niesprawiedliwosc spoleczna,tyrania itd...

aha no tak,chcialabym mieszkac sobie i miec sie calkiem niezle:) w najbogatszym kraju Europy-Polsce;):)
w ktorej nikt nie martwi sie jak przetrwac od pierwszego do pierwszego,i z ktorej nikt nie musi emigrowac
to moze jeszcze jak juz mi sie wyswietlila taka optymistyczna wizja panstwa dodam, ze w tych marzeniach jest to kraj wszechtolerancji i duchowo-intelektualnego oswiecenia gdzie wszelkie kreatury przesiakniete nienawiscia do wszystkiego co inne/odmienne powyzdychaly i nie maja racji bytu:):):)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-04-23 17:46:40 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

4ary

Post #4 Ocena: 0

2019-02-16 23:42:22 (7 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Pozwoliłem sobie odkopac trupa i tchnąć w niego ducha. Apropos marzeń przypomniało mi sie dzisiaj jedno z lat 80, które spełniłem w 2005. Może ktoś jeszcze wygrzebie jakieś swoje dawne wspomnienia. Coś co kiedyś wydawało sie nierealne ale po latach udawało sie zrealizować.

Dziś w trakcie jazdy rowerem przy pięknym wiosennym słońcu trafiła mi sie na MP3 płyta Jean Michel Jarre -Oxygene. Do pedałowania pasuje znakomicie ale przypomniałem sobie odległe dzieje. Dla niektórych to może być nie do ogarnięcia ale w 1986 już istniała cywilizacja :) i wtedy to właśnie jednym z moich ulubionych klawiszowców był Jean Michel Jarre. Jednego wieczoru znalazłem sie u kumpla z odtwarzaczem VHS. Siostra jego mieszkała w USA więc trafiały do niego różne nowości muzyczne. Pamiętam,że był on również posiadaczem pierwszego odtwarzacza CD na osiedlu :). Wracajac do J.M.R. , własnie tego wieczoru wpadła nam w ręce przywieziona z USA świeża kaseta VHS z koncertem Jarra w Houston. Był to największy koncert w mieście jaki odbył sie w tamtych czasach. Publiczności około 1.3 mln.

[ Ostatnio edytowany przez: 4ary 16-02-2019 23:51 ]

To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

4ary

Post #5 Ocena: 0

2019-02-16 23:44:43 (7 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Sorki za drugi post ale ktoś wprowadził jakieś ograniczenia i można dodac do postu tylko jeden filmik.

I tak wieczorem sącząc sobie piwo rozmawialiśmy jakby to było znaleźć sie w tym tłumie na koncercie Jean Michel Jarre. Wydawało to sie w tamtych czasach kompletnie nierealne ale przyszły wkrótce lata wielkich zmian i nadszedł rok 2005. Po prawie 20 latach nierealne znalazło sie w zasiegu ręki .Ciary na plecach, Jarre przyjeżdżał na wielki koncert Solidarności w Gdańsku. Bilet oczywiście leciałem kupić w pierwszy dzień dostępności. Na co mam dowody do dziś dnia.Obrazek.
Do tego postanowiłem sprawdzić miejsce przed koncertem i wpakowałem sie na Jarra wyjeżdżającego z terenu stoczni. Tego samego dnia Jarre zjawił sie na Starym Mieście gdzie w ogródku kawiarni podpisywał swoją płyte. Byłem oczywiście też i ja *YAHOO*. Zdjęcia mam z tego wydarzenia ale na tą chwilę ich nie znalazłem. Odszukałem za to płytę z osobistym podpisem Jarka :-] Obrazek

Potem pozostał już tylko długi wieczór na koncercie i coś co było kiedyś mało realnym marzeniem stało się faktem.

[ Ostatnio edytowany przez: 4ary 16-02-2019 23:46 ]

To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2019-02-16 23:50:57 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Byłem tam na koncercie Solidarności, chyba w 2007 roku. Występował Rod Steward.

Do góry stronyOffline

MrAquario

Post #7 Ocena: 0

2019-02-17 15:32:41 (7 lat temu)

MrAquario

Konto usunięte

...moje marzenie od kilku lat, które mam nadzieję kiedyś zrealizować, nie wiem tylko czy jako mieszkanie czy może altana na wodzie

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,