MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaki prezent na komunie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 4 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-04-17 16:54:28 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-17 16:57:00 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2010-04-17 17:31:19 (15 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

moja córeczka ma KOmunie.Wie,że przyjedzie troszkę ludzi(ona uwielbia spotkania rodzinne).
Dlatego też,nie przywiązuje wagi do prezentów.Nie wie,że ktoś jej coś przyniesie.
Jedynie od nas dostanie notebook.Zresztą do tego też ma stosunek obojętny.
Naszym zdanie należy jej się,bo przez zachowanie i naukę to taki prezent od nas.
A co dadzą goście? Najmniej mnie obchodzi

Do góry stronyOffline

greta

Post #4 Ocena: 0

2010-04-17 17:36:22 (15 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

myslisz ze ona naprawde nie wie?dzieci z ktorymi idzie do komuni nie poinformowaly jej o tym ?jesli tak to jestem w szoku;),u mnie w szkole o niczym innym sie nie rozmawialo przed komunia jak o sukienkach(kto ma piekniejsza)i prezentach.no chyba ze twoja corka idzie indywidualnie do komuni to wtedy moge uwierzyc ze nie wie nic o prezentach.a moze angilskie komunie nie wiarza sie z takimi prezentami jak polskie i dlatego nikt o tym nie rozmawia...moze...

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2010-04-17 18:20:18 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2010-04-17 16:27:26, tomeko2 napisał(a):
Ktos napisal ze dzieciaki w wieku komunijnym sa za male na elektronike ;) chyba to naprawde wyjatek musi byc teraz kazdy ma w klasie komore a komputer to od 5 roku zycia potrafia obslugiwac...
Jakis rocznic komuni to ja nie uwazam wiec nic nie bede kupowac

No wlasnie pomysly z elektronika, szczegolnie cos na tyle kosztownego, jak laptop, czy urzadzenia dosc kontrowersyjne, konsultowalabym z rodzicami.
Sama nie bardzo bylabym zachwycona, gdyby dziecko dostalo telefon, czy sluchawki z odtwarzaczem, wlasnie ze wzgledu na jego zdrowie. Laptop, komputer na ogol w domu juz jest, a wylaczny dla dziecka moze spowodowac zachlysniecie sie nim, zamkniecie, izolacje w domu.
I powraca kwestia upominku okazjonalnego, czy szalenstwa 'zastaw sie, a postaw sie'. :-].
Chyba bardziej odpowiada mi wersja angielska braku az takiej uwagi na kosztownosc, za to staranny wybor drobiazgu, dopasowany do zainteresowan obdarowywanego i okazji.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-04-17 18:29:49 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2010-04-17 18:34:18 (15 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2010-04-17 17:36:22, greta napisał(a):
myslisz ze ona naprawde nie wie?dzieci z ktorymi idzie do komuni nie poinformowaly jej o tym ?jesli tak to jestem w szoku;),u mnie w szkole o niczym innym sie nie rozmawialo przed komunia jak o sukienkach(kto ma piekniejsza)i prezentach.no chyba ze twoja corka idzie indywidualnie do komuni to wtedy moge uwierzyc ze nie wie nic o prezentach.a moze angilskie komunie nie wiarza sie z takimi prezentami jak polskie i dlatego nikt o tym nie rozmawia...moze...

Nie,na prawdę ona nie wie.Chodzi do szkoły katolickiej i do Komunii przystępuje z innymi dziećmi w kościele angielskim.
Koleżanki Polki(w klasie jest 6polskich dziewczynek i 3chłopaków)
nie rozmawiaja nawet o sukienkach.Mówiłam jej ostatnio by spytała koleżanki co zakładaja na główkę czy welon,tiarę,opaskę bym wiedziała co ewentualnie kupować.
A prezenty? Nie wiem jak inne dzieci ale u mnie w domu nie rozmawia sie o tym.Ona wie,że dostanie laptop za całokształt(np.za tabliczkę mnożenia na tip-top)ale nikt nie pyta-Weronika,co chcesz dostać? Ja zabroniłam pytac i gadać o prezentach.
Weronika wie,ze będzie cała rodzina i z tego się cieszy.
A to dlatego,że w niedziele albo my gdzieś chodzimy albo do nas przychodza.Rodzine mamy liczna w LOndynie,rodzeństwo z obu stron,bracia cioteczni,siostrzeńcy.
Wydaje mi sie,ze w polskim kościele np.w POlsce priorytet to-co kto dostanie na Komunie.
My nie oczekujemy,że "komunia się zwróci".Nawet nie w głowie nam to.Chcemy,by w tym dniu cała rodzina była razem i z nami cieszyła się.
Jak na razie każdy jest zachwycony zaproszeniem ze zdjęciem na kalce :-)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-04-17 18:48:09 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-04-17 19:04:16 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Aniczka

Post #10 Ocena: 0

2010-04-17 19:21:01 (15 lat temu)

Aniczka

Kobieta

Z nami od: 06-03-2009

Wiecie co,a ja wam sie pochwale.Ja tez mam komunię w maju u swojego chrześniaka,więc dzwonie do niego i pytam co by chciał dostać w prezęcie komunijnym( szczeze powiem ze byłam pewna jakiejś super rzeczy) a mój chrześniak odpowiedział mi ze jak dla niego moga byc klocki lego..:-o:-]. Myślałam ze żartuje ale gadam z jego mama a ona mow ze on po moim tel dopiero dowiedział sie ze na komunie dostaje sie prezenty. I właśnie mi sie wydaje ze w dużej mierze to rodzice nakręcaja biznes komunijny........No ja co prawda klocków nie kupie ale 1000zł szykuje.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,