MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski samolot prezydencki sie rozbil

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 59 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 58 | 59 | 60 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

Str 59 z 70

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

slonecz

Post #1 Ocena: 0

2010-04-23 23:39:06 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

a ja mysle ze facet nostradamusa sie naqczytal i gada tak samo jak jest napisane..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

katarzyna85

Post #2 Ocena: 0

2010-04-24 00:09:21 (15 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Cytat:

2010-04-23 22:51:16, Marciniak napisał(a):
Łukasz Warzęcha też zadaje sobie pytania jak do tego doszło, ale i wylicza nieścisłości.

Jak dla mnie to nie było to wypadek. Putinokio zaciesza z radości, bo jeden z jego największych przeciwników został właśnie wyeliminowany i może robić co chce, bo przecież Tusk i cała reszta mu się nie postawią po tym festiwalu żalu...

Cel osiągnął, a przecież to ilu ludzi zginie aby cel osiągnąć, to w Rosji nie gra roli.

bardzo ciekawy artykul...

[ Ostatnio edytowany przez: katarzyna85 24-04-2010 10:10 ]

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #3 Ocena: 0

2010-04-24 11:38:15 (15 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Z ekspertem od systemów nawigacji satelitarnej (imię i nazwisko znane redakcji) rozmawia Piotr Czartoryski-Sziler.
Nasz rozmówca zastrzegł poufność swoich danych ze względu na charakter wykonywanej pracy.

Ponieważ znane są warunki pogodowe, należy wykluczyć wersję o błędzie pilota. Możliwości zasadniczo są dwie: atak elektroniczny z zewnątrz bądź dywersja na pokładzie samego samolotu.

Wiadomo, że wszelkie niezbędne ku temu informacje znajdują się w czarnych skrzynkach. Umieszczone w nich nośniki elektromagnetyczne można niestety skutecznie zmanipulować. Każdą informację można z nich przegrać, rozkodować, a dysponując odpowiednim sprzętem, wpisać nowe, wiarygodnie wyglądające informacje i nikt nie będzie w stanie tego sprawdzić. Jako dowód w śledztwie z punktu widzenia interesów suwerennego państwa polskiego są one już niewiarygodne.

Calosc na: http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100424&typ=my&id=my31.txt
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #4 Ocena: 0

2010-04-24 11:47:24 (15 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

http://tommy.lee.salon24.pl/174185,il-76-i-godzina-katastrofy-w-smolensku

(...)Tu, jako wyjaśnienie, pojawia się zagadkowe podejście do lądowania rosyjskiego samolotu transportowego (prawdopodobnie Ił-76) przed planowanym lądowaniem Tu-154. Informacje o tym zdarzeniu sprowadzają się do tego, że próbował on wylądować ale odbił się od lotniska, wykonał ryzykowny manewr przechylenia się na skrzydło, prawie zahaczając o ziemię, a następnie odleciał do Moskwy.

(...)na podstawie tych relacji możemy śmiało twierdzić, że podejście Ił-76 do lądowania nastąpiło między 8:30 a 8:40. Moja hipteza brzmi: była to 8:40, czyli wtedy, gdy rozbił się polski samolot! Oba samoloty podchodziły do lądowania w tym samym czasie!

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #5 Ocena: 0

2010-04-24 13:16:17 (15 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

i tak sie prawdy nie dowiemy

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2010-04-24 13:53:11 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2010-04-23 22:51:16, Marciniak napisał(a):
Jak dla mnie to nie było to wypadek. Putinokio zaciesza z radości, bo jeden z jego największych przeciwników został właśnie wyeliminowany i może robić co chce, bo przecież Tusk i cała reszta mu się nie postawią po tym festiwalu żalu...

Zgadzam się, że ta tragikomedia z żalem została profesjonalnie zrobiona i Putin udawał, że go to smuci. Tylko jakim przeciwnikiem był dla Putina Kaczyński? On mógłby być przeciwnikiem dla prezydenta Rumunii, czy Węgier. Putin to kilkadziesiąt kategorii wagowych wyżej. Dlatego nie sądzę, żeby ktoś inteligentny zdecydował się na usunięcie polityka z małą władzą realną, niezbyt lubianego na świecie i we własnym społeczeństwie, na kilka miesięcy przed końcem kadencji, z małą szansą na reelekcję.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

czerstwiak

Post #7 Ocena: 0

2010-04-24 14:53:23 (15 lat temu)

czerstwiak

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-04-2010

Cytat:

2010-04-24 13:53:11, ChrisCov napisał(a):
Tylko jakim przeciwnikiem był dla Putina Kaczyński? On mógłby być przeciwnikiem dla prezydenta Rumunii, czy Węgier. Putin to kilkadziesiąt kategorii wagowych wyżej. Dlatego nie sądzę, żeby ktoś inteligentny zdecydował się na usunięcie polityka z małą władzą realną, niezbyt lubianego na świecie i we własnym społeczeństwie, na kilka miesięcy przed końcem kadencji, z małą szansą na reelekcję.

Kiedy nauczyles sie czytac i kozystac z zasobow internetu? Co by sie stalo z mala Gruzja gdyby nie szybka akcja Lecha Kaczynskiego ktory zebral prezydentow z bylego CCCP i lot do Tibilisi?

A pamietasz to?
Jaka wizyta, taki zamach. To niepoważne.
Rzekome ostrzelanie samochodów z prezydentami Polski i Gruzji budzi poważne wątpliwości. Żaden snajper nie spudłowałby z 30 metrów - uważa marszałek Sejmu.
Wczorajszy incydent w Gruzji będzie miał negatywny wpływ na stosunki polsko-rosyjskie. Taką opinię wyraził w Polskim Radiu Wrocław marszałek Sejmu Bronisław Komorowski.

Teraz kolejny autorytet mowi: „pilot popełnił błąd, bo był pod presją harmonogramu zaplanowanych uroczystości”

Wynik jest wiadomy: błąd pilota z wielce prawdopodobnym naciskiem ze strony kogoś z otoczenia. Zapewne samego „kaczora”, Nasi prokuratorzy mogą już sobie zrobić wolne, nikt ich (ani rządu) nie będzie przecież rozliczał.

Ałutorytety z MojaWyspa też nie zasypują gruszek w popiele.
"Krytykować może każdy idiota i większość z nich to czyni" Sir Winston Churchill To ja, wasz szwagier. ;-)

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #8 Ocena: 0

2010-04-24 15:16:10 (15 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Polski rząd nie obchodzi śledztwo ws. katastrofy!

Cytat:
Przebieg śledztwa w sprawie wypadku w Smoleńsku, w którym zginęło dwóch prezydentów i znaczna część polskiej elity, nie interesuje ekipy rządzącej. Szef Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych oskarżył polski rząd o totalną bezczynność w tej sprawie!

Jak twierdzi jednak szef komisji Edmund Klich w Rosji o współdziałaniu i pomocy ze strony polskiej administracji nie było mowy.

“Nie mieliśmy żadnego wsparcia. Na moją prośbę do ministra Bogdana Klicha, że nie mam jeszcze tłumacza, dostałem odpowiedź: “to co pan robi tam od trzech dni. To pan powinien go sobie załatwić”. Dalej pan minister Klich powołując się na swoje rozporządzenie zmuszał mnie wprost do współpracy z polską prokuraturą. Kiedy mówiłem: panie ministrze, ja nie mogę współpracować z prokuraturą bo strona rosyjska ma do mnie pretensje, odpowiadał: “ja tego nie przyjmuję do wiadomości” – skarży się Edmund Klich.

“Projekt raportu o przyczynach katastrofy przygotowuje strona rosyjska, a my mamy 60 dni na odpowiedź i to wszystko. Oni mogą te nasze uwagi uznać, albo nie” – stwierdził szef PKBWL.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2010-04-24 21:44:24 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2010-04-24 14:53:23, czerstwiak napisał(a):
Kiedy nauczyles sie czytac i kozystac z zasobow internetu?

Korzystać z Internetu nauczyłem się później, niż ortografii. U Ciebie było odwrotnie.

Cytat:

2010-04-24 14:53:23, czerstwiak napisał(a):
Co by sie stalo z mala Gruzja gdyby nie szybka akcja Lecha Kaczynskiego ktory zebral prezydentow z bylego CCCP i lot do Tibilisi?

Raczej "co by się stało, gdyby nie akcja Sarkozy'ego?" Masz Waść tendencję do przeceniania możliwości naszego prezydenta, jak i on sam miał w zwyczaju. Kilka mrówek zrobiło zbiegowisko, by dowalić słoniowi. Taka impreza mogła Putina co najwyżej rozśmieszyć, a nie zdenerwować. Jeżeli wierzysz, że taka eskapada powstrzymała Putina (a nie działanie Sarkozy'ego), sprawę zostawię bez komentarza. Pamiętam sytuację sprzed kilku lat gdy Putin powiedział coś głupiego o Polsce (a ma do tego talent i dlatego go nie lubię) i jakiś przydupas Kaczyńskiego powiedział, że dobrze, że prezydenta tam nie było, bo by do rękoczynów doszło. To właśnie taka sama realistyka, jak "zbawienny" lot do Gruzji.
Tak ogólnie jestem bardzo daleki od bycia fanem Rosji i Władimira Władimirowicza, ale wojnę zaczęła Gruzja. Tak wynika jasno z raportów UE.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 24-04-2010 21:47 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2010-04-24 22:09:33 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 59 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 58 | 59 | 60 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,