Str 26 z 70 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
slonecz |
Post #1 Ocena: 0 2010-04-12 10:28:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
Cytat:
2010-04-12 09:25:34, Jakobs napisał(a):
Cytat:
2010-04-12 09:08:15, Jess31 napisał(a):
zaskoczyli mnie dzisiaj wspolpracownicy i szefostwo na dzien dobry ... wyrazy wspolczucia i ... wszyscy jednoglosnie stwierdzili ze nie wierza w tak skrajne przypadki a raczej taki zbieg okolicznosci ...
zaplanowane???
Bardzo ladny gest... u mnie w miescie straz pozarna opuscila flage do polowy...
a skoro nie wierza w przypadki itd to sugerowali co mysla o tej katastrofie ???
|

|
 |
|
|
Jess31 |
Post #2 Ocena: 0 2010-04-12 11:21:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2008 Skąd: Coventry |
nie wiem co mam powiedziec tak szczerze, mysle ze my (Polacy)w tej chwili podchodzimy do calej zaistnialej sytuacji emocjonalnie, natomiast Anglicy najwyrazniej stojac z boku maja inny obraz wydarzen. Bardzo zdziwil mnie fakt musze to powtorzyc, ze wszyscy twierdza ze nie wierza w to ze bym to wypadek. Niektore osoby twierdza ze sam fakt iz na pokladzie byla cala elita jest co najmniej dziwny, nie chce sie wdawac w szczegoly ich argumentacji i nie chce wszczynac tutaj moze niepotrzebnej dyskusji? Powiem tylko jeden fakt, oni sadza ze stosunki miedzy Polska a Rosja zmienia sie drastycznie w najblizszej przyszlosci, kiedy wszystkie emocje opadna.
|

|
 |
|
Jakobs |
Post #3 Ocena: 0 2010-04-12 11:55:15 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2010-04-12 11:21:42, Jess31 napisał(a):
nie wiem co mam powiedziec tak szczerze, mysle ze my (Polacy)w tej chwili podchodzimy do calej zaistnialej sytuacji emocjonalnie, natomiast Anglicy najwyrazniej stojac z boku maja inny obraz wydarzen. Bardzo zdziwil mnie fakt musze to powtorzyc, ze wszyscy twierdza ze nie wierza w to ze bym to wypadek.
Jest to zrozumiale ze dla nas jest to bardzo emocjonalne i zajmie troche czasu zeby sie otrzasnac i spojrzec na niektore sprawy inaczej, pozatym pojawi sie duzo nowych faktow i bedziemy z czasem mieli pelny obraz.
Cytat:
Powiem tylko jeden fakt, oni sadza ze stosunki miedzy Polska a Rosja zmienia sie drastycznie w najblizszej przyszlosci, kiedy wszystkie emocje opadna.
Zmienia sie drastycznie na gorsze ? ze niby pojawia sie glosy ze moga byc za to odpowiedzialni albo nawet to zaplanowali ?
Si vis pacem, para bellum.
|

|
 |
|
Jess31 |
Post #4 Ocena: 0 2010-04-12 11:57:57 (15 lat temu) |
"... Poland was about to weaken it's currency to improve it's export trade.
There's no telling if the two events are connected, but their timing is mighty interesting.
The Polish government and the National Bank of Poland, in a "rare moment of unity," agree to weaken Poland's currency,
the zloty, in an act that would benefit Poland's exporters at the expense of Poland's trading partners--that is, the European Union, among others. Then, the next day, Poland's president and the president of its national bank die in a plane crash.
From the Wall Street Journal in an item dated April 9, 2010 ... "
Wall Street Journal[ Ostatnio edytowany przez: Jess31 12-04-2010 12:13 ]
|

|
 |
|
Jess31 |
Post #5 Ocena: 0 2010-04-12 12:02:47 (15 lat temu) |
"... The plane crash that has led to the death of many representatives of Poland's elite is covered extensively by Romanian newspapers on Monday, as they pay attention to the implications of the events on regional politics and economy. As the official inquiry on the crash is still developing, newspapers note the Polish solidarity, dig out stories of how Romanian ex-dictator was one step from having a similar fate and more. ... Adevarul quotes two analysts who believe that what people believe about the accident in Russia on Saturday, in which the Polish President and many other officials died, might end up being more important than the what the official inquiry would say. It quotes Fiodor Lukyanov, editor of the Russia in World Affairs magazine, who says that even if the hypothesis of a pilot error is confirmed officially, there would always be voices claiming it was the had of KGB.
... The paper also quotes Russian researcher Arseny Roginsky saying that anti-Russian feelings in Poland would be even stronger following the events no matter what political leaders in Moscow or Warsaw say.
..... Romania libera, for its part, recalls "strange coincidences" between the plane crash this weekend and another place accident which also occurred in Russia, involving Romania's ex-dictator Nicolae Ceausescu. It reads that in November 1957, a top level Romanian delegation flying to Moscow was involved in a controversial plane accident which Ceausescu survived unharmed.... "
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #6 Ocena: 0 2010-04-12 12:42:58 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
natomiast Anglicy najwyrazniej stojac z boku maja inny obraz wydarzen. Bardzo zdziwil mnie fakt musze to powtorzyc, ze wszyscy twierdza ze nie wierza w to ze bym to wypadek. Niektore osoby twierdza ze sam fakt iz na pokladzie byla cala elita jest co najmniej dziwny, nie chce sie wdawac w szczegoly ich argumentacji i nie chce wszczynac tutaj moze niepotrzebnej dyskusji?
Brytyjczycy po prostu nie rozumieja polskiej mentalnosci i tego, ze w Polsce wszyscy sie wrecz pchali by leciec gdzies rzadowym samolotem. Cytat z artykulu na temat polskich samolotow rzadowych:
"Dziennikarze wciąż bardzo chętnie latają z VIP-ami. Mimo fatalnej klimatyzacji wewnątrz i różnych niedogodności znalezienie się w grupie wybrańców daje poczucie nobilitacji. – Jak ginąć, to w dobrym towarzystwie – powtarza Małgorzata Naukowicz, która często gości na pokładzie rządowego samolotu. "
Caly artykul http://dziennik3rp.blogspot.com/2010/02/rzadowe-samoloty-tu-154-numery-101-i.html
Dlaczego prezes NBP lecial na te uroczystosc? Co to ma wspolnego z zajmowanym przez niego stanowiskiem? Nie wiem czym sie zajmowali inni poslowie i senatorowie i jaki to mialo zwiazek z ich stanowiskami. Carpe diem.
|

|
 |
|
Jess31 |
Post #7 Ocena: 0 2010-04-12 13:34:22 (15 lat temu) |
Cytat:
2010-04-12 12:42:58, Richmond napisał(a):
Cytat:
natomiast Anglicy najwyrazniej stojac z boku maja inny obraz wydarzen. Bardzo zdziwil mnie fakt musze to powtorzyc, ze wszyscy twierdza ze nie wierza w to ze bym to wypadek. Niektore osoby twierdza ze sam fakt iz na pokladzie byla cala elita jest co najmniej dziwny, nie chce sie wdawac w szczegoly ich argumentacji i nie chce wszczynac tutaj moze niepotrzebnej dyskusji?
Brytyjczycy po prostu nie rozumieja polskiej mentalnosci i tego, ze w Polsce wszyscy sie wrecz pchali by leciec gdzies rzadowym samolotem. Cytat z artykulu na temat polskich samolotow rzadowych:
"Dziennikarze wciąż bardzo chętnie latają z VIP-ami. Mimo fatalnej klimatyzacji wewnątrz i różnych niedogodności znalezienie się w grupie wybrańców daje poczucie nobilitacji. – Jak ginąć, to w dobrym towarzystwie – powtarza Małgorzata Naukowicz, która często gości na pokładzie rządowego samolotu. "
Caly artykul <a href="http://dziennik3rp.blogspot.com/2010/02/rzadowe-samoloty-tu-154-numery-101-i.html" target="_blank" target="_new">http://dziennik3rp.blogspot.com/2010/02/rzadowe-samoloty-tu-154-numery-101-i.html</a>
Dlaczego prezes NBP lecial na te uroczystosc? Co to ma wspolnego z zajmowanym przez niego stanowiskiem? Nie wiem czym sie zajmowali inni poslowie i senatorowie i jaki to mialo zwiazek z ich stanowiskami.
zgadzam sie z toba Richmond ale ... wiele osob przebywajacych na pokladzie byla lewa lub prawa reka Prezydenta, byly to osoby ktore byly bardzo bliskie Prezydentowi nie wspominajac o osobach ktore byly na liscie lecz nie polecialy (np. Jaroslaw Kaczynski)... natomiast zgadzam sie z toba w kwestii roznic i innej mentalnosci lub nadinterpretacji byc moze ze strony Anglikow, gorzej wytlumaczyc podobny punkt myslenia u naszych sasiadow ktorzy wcale tak daleko nie odbiegaja od naszej polskiej mentalnosci ... ostroznosc ze strony mediow jest rownie ciekawa ...
|

|
 |
|
Richmond |
Post #8 Ocena: 0 2010-04-12 13:39:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Brytyjczycy opowiadaja sobie dzisiaj dowcipy na temat rosyjskich samolotow, nie bede ich przytaczac, bo ktos moze chciec mnie zlinczowac.
Dla nich to jest jedno z wielu wydarzen na swiecie i po 1-2 dniach po prostu o tym zapomna i beda przejmowac sie nastepnym wydarzeniem czy wiadomoscia z lokalnego podworka. U mnie w pracy nikt o tym nie wspomnial w ogole, w koncu weekend rugby byl ciekawszym wydarzeniem dla niektorych. Carpe diem.
|

|
 |
|
bluesky |
Post #9 Ocena: 0 2010-04-12 13:40:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2010 Skąd: norwich |
Dziwny zbieg okoliczności. Może mało osób to wie, tuż przed lądowaniem samolotu prezydenta wylądował polski samolot z dziennikarzami, w tych samych warunkach. Druga rzecz po co tuż przed katastrofą ''przyziemia'' (dotyka pasa kołami) samolot w agentami dawnej KGB? Podobno poleciał dalej, ale przecież manewr lądowania i ponownego startu jest niebezpieczny tylko po co polskiemu prezydentowi ochrona byłej KGB?. Dlaczego miejsce katastrofy wygląda tak jakby samolot kierował się na wieże nawigacyjną po przeciwnej stronie szosy a mimo to po drugiej strony szosy -tuż przed pasem rozbił się? Jest tak kawałek ogonu samolotu i od tego miejsca zaczął się spadać czyżby wieża (która zostało ścięta przez samolot) nadawała niewłaściwy sygnał ILS? Dlaczego tuż po wypadku podawano ilość ofiar 120 osób? Czyżby pomylili się i policzyli razem z dziennikarzami którzy wcześniej wylądowali, skoro teraz mają trudności z ustaleniem tożsamości osób, mimo to że mają listę? Mam nadzieje że pamiętacie co się działo z panem Litwinienko, prezydenta Ukrainy Juszczenkę. Wszelkie tłumaczenia że to wina pilota i pogody... pilot świetnie znał rosyjski, jeśli panują złe warunki pogodowe to lotnisko się zamyka i kropka, wtedy żadem samolot nie wyląduje. Jeszcze coś wg rosyjskiego eksperta'' Pilot najprawdopodobniej próbował poderwać maszynę, podnosząc prawe skrzydło, i dlatego zboczyła na lewo, ale już spadając, a nie w czasie lotu'' tylko chcąc się wznieść podrywa się dwa skrzydła a nie jedno? To są moje pytania, chciałem się z wami podzielić.
|

|
 |
|
Kasia_red |
Post #10 Ocena: 0 2010-04-12 13:45:17 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat:
2010-04-12 12:42:58, Richmond napisał(a):
Nie wiem czym sie zajmowali inni poslowie i senatorowie i jaki to mialo zwiazek z ich stanowiskami.
Posłowie - tzw. reprezentacja parlamentarna - to pewnie był ich obowiazek, był chyba reprezentant każdego ugrupowania...
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|

|

|
|