Str 6 z 14 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-04-11 20:30:24 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
qqeadd | Post #2 Ocena: 0 2010-04-11 22:46:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-02-2009 |
-do ie2ox4- nie ma czym tu sie chwialic... zaczelo sie od tego ze 3 razy wszedlem na minimalny minus- bylo to 2 funty , 1 funt i chyba 4funty-placilem karta w sklepie a bankomat nie zaaktualizowal mi jesczze salda. Wtedy bylo inne naliczanie kar w lloydsie maxymalnie dlao sie dostac 215 funtow na miesiac teraz jest podobno troche inaczej i kolo 100 funtow da suiei dostac. W kazdym razie bank mi policyzxzl wtedy bodajze 70funtow kary. Stracllem w tym momencie prace i dlug pozostal niesplacony i natsepna kara byla juz 215 fyntow. Pozniej znalazelm prace i oddalem czesc ale nei splaacalme do konca bo brakowalo na oplaty i jedznie wiec takei koleczko zaczelo sie robic. Doszla poxzneij oplata w council no i tez nie dalem rady splacic. Dostalem pierwsze wezwanie drugie i pozniej ali moja sprawa firmie windykacyjnej rossendales. Dodam ze raz poszedlem do strefy pay zone zaplacic 300funntow do councilu ale nie zagsiegowali mi wplaty dowiedizlame sie o tym po 1 miesiacu i rachunku juz nie maielm albo w ogle go nie dostalem i sprzedawca mnie wyrolowal w kazdym razie nie pamietam czy ten rachunek dostalem czy nie. Co chwile mailem straszne problemy z praca raz mialem i raz nie bo przez agencje pracowalem i jesczze bardziej sie pograzalem w tych dlugacj splacalem jak tylko dostalem jakas gotoewwke ale to bylo za malo. W koncu dostalem powiadommienie o rosendales ze 800funtow dfo zaplaty mama a to bodajze 2 badz 3 miesiac byl co ta firma przejela dlug z councilu 200funtow. Postanowielm wyjechalem do PL gdyz sobie nie radzilem. Mam nadizje ze ku przestrodze ludzie ktorzy nie placa counclu zaczna to robic. Pozdrawiam
|
evasta4 | Post #3 Ocena: 0 2010-04-11 23:26:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Sprobuj dogadac sie mailowo z councilem-nawet jak nie zamierzasz kiedys wrocic do UK-choc nic nigdy nie wiadomo-to bedziesz mial czysta karte. Dlug rozloza nawet po 3,90 tygodniowo,wiec mozna to splacic.Raz placilbys tyle a raz wiecej jakbys zalozmy lepiej stal z kasa.Najgorzej to uciec,schowac sie a potem gryzc paznokcie.
Nigdy nie jest za pozno na Twoje wyjscie z inicjatywa-za to nie aresztuja. Powodzenia "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
qqeadd | Post #4 Ocena: 0 2010-04-12 10:20:06 (15 lat temu) |
Chetnie chcialbym dgadac sie z Councilem jednak obawiam sie , ze go ta sprawa juz nie intresuje a z rossendales nie da sie dogadac zeby placic 4funty tygodniowo tylko min 200funtow miesiecznie, tj ponad 800zl na co mnie niestety nie stac
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2010-04-12 10:28:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
doradzacie chlopu, kombinujcie jak mu pomoc a on w najlepsze tworzy watki o handlu papierosami. Na to rozumu mu starcza, ale zeby zarzadzac wlasnym dlugiem juz niekoniecznie.
Dajcie sobie spokoj z drobnym geszefciarzem. Jego jedynym zmartwieniem jest tylko to czy go nie zamkna i zarobienie kilkuset zlotych a nie zwrot dlugu przed ktorym uciekl. ![]() |
|
|
qqeadd | Post #6 Ocena: 0 2010-04-12 10:33:52 (15 lat temu) |
andyopole..nie pomyslales moze ze wlasnie te pare set zlotych co zarobie na tcyh papieroskach moglbym wlasnie oddawac meisiecznie councilowi? ciesze sie , ze tobie sie powodzi finansowo ale nie wypowiadaj sie skoro Ciebie ciezka sytuacja finansowa nie dotknela. A tak poza tym to Anglia mi sie na tyle spodobala przez te 3 lata co tam spedzilem , ze nie chce miec zakazu przyjazdu do tego kraju, a ze pare groszy na papierosach chce zarobic juz przyjezdzajac w odwiedziny do przyjaciol to chyba nie grzech tymabrdziej, ze kupjacy maja duzo taniej niz w polskich sklepac
[ Ostatnio edytowany przez: qqeadd 12-04-2010 10:38 ] |
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2010-04-12 11:35:33 (15 lat temu) |
Oczywiscie, mnie tez podobalo sie w UK dopoty, dopoki nie padla ekonomia. Pozegnalem krolowa, poplacilem co sie nalezalo JKM i zmienilem kraj zamieniajac zaoszczedzonych kilka tysiacy funtow na obecnie obowiazujaca mnie walute nie siedzac i nie pierdzac w stolek az sie wycyckam do ostatniego pensa. Nawet zostawilem sobie klikaset funtow w NATWEST zeby miec na jakies drobne zakupy albo imprezke z przyjaciolmi bawiac przejazdem w tym co by nie mowic ciekawym kraju.
![]() ![]() |
andyopole | Post #8 Ocena: 0 2010-04-12 11:37:37 (15 lat temu) |
Oczywiscie, mnie tez podobalo sie w UK dopoty, dopoki nie padla ekonomia. Pozegnalem krolowa, poplacilem co sie nalezalo JKM i zmienilem kraj zamieniajac zaoszczedzonych kilka tysiacy funtow na obecnie obowiazujaca mnie walute nie siedzac i nie pierdzac w stolek az sie wycyckam do ostatniego pensa. Nawet zostawilem sobie klikaset funtow w NATWEST zeby miec na jakies drobne zakupy albo imprezke z przyjaciolmi bawiac przejazdem w tym co by nie mowic ciekawym kraju.
![]() ![]() |
robertos209 | Post #9 Ocena: 0 2010-04-13 08:06:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-06-2009 Skąd: Buxton |
Nie zatrzymają Cie. Nie ma takiej opcjii. Nie jestes ścigany listem gończym wiec Cie nie zatrzymają
Po co oszukiwać przeznaczenie? Przecież inna wersja życia może być jeszcze gorsza...
|
Post #10 Ocena: 0 2010-04-13 08:18:49 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|