MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlug w lloydsie a zatrzymanie na lotnisku

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 6 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-04-11 20:30:24 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

qqeadd

Post #2 Ocena: 0

2010-04-11 22:46:30 (15 lat temu)

qqeadd

Mężczyzna

Z nami od: 04-02-2009

-do ie2ox4- nie ma czym tu sie chwialic... zaczelo sie od tego ze 3 razy wszedlem na minimalny minus- bylo to 2 funty , 1 funt i chyba 4funty-placilem karta w sklepie a bankomat nie zaaktualizowal mi jesczze salda. Wtedy bylo inne naliczanie kar w lloydsie maxymalnie dlao sie dostac 215 funtow na miesiac teraz jest podobno troche inaczej i kolo 100 funtow da suiei dostac. W kazdym razie bank mi policyzxzl wtedy bodajze 70funtow kary. Stracllem w tym momencie prace i dlug pozostal niesplacony i natsepna kara byla juz 215 fyntow. Pozniej znalazelm prace i oddalem czesc ale nei splaacalme do konca bo brakowalo na oplaty i jedznie wiec takei koleczko zaczelo sie robic. Doszla poxzneij oplata w council no i tez nie dalem rady splacic. Dostalem pierwsze wezwanie drugie i pozniej ali moja sprawa firmie windykacyjnej rossendales. Dodam ze raz poszedlem do strefy pay zone zaplacic 300funntow do councilu ale nie zagsiegowali mi wplaty dowiedizlame sie o tym po 1 miesiacu i rachunku juz nie maielm albo w ogle go nie dostalem i sprzedawca mnie wyrolowal w kazdym razie nie pamietam czy ten rachunek dostalem czy nie. Co chwile mailem straszne problemy z praca raz mialem i raz nie bo przez agencje pracowalem i jesczze bardziej sie pograzalem w tych dlugacj splacalem jak tylko dostalem jakas gotoewwke ale to bylo za malo. W koncu dostalem powiadommienie o rosendales ze 800funtow dfo zaplaty mama a to bodajze 2 badz 3 miesiac byl co ta firma przejela dlug z councilu 200funtow. Postanowielm wyjechalem do PL gdyz sobie nie radzilem. Mam nadizje ze ku przestrodze ludzie ktorzy nie placa counclu zaczna to robic. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #3 Ocena: 0

2010-04-11 23:26:14 (15 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Sprobuj dogadac sie mailowo z councilem-nawet jak nie zamierzasz kiedys wrocic do UK-choc nic nigdy nie wiadomo-to bedziesz mial czysta karte. Dlug rozloza nawet po 3,90 tygodniowo,wiec mozna to splacic.Raz placilbys tyle a raz wiecej jakbys zalozmy lepiej stal z kasa.Najgorzej to uciec,schowac sie a potem gryzc paznokcie.
Nigdy nie jest za pozno na Twoje wyjscie z inicjatywa-za to nie aresztuja.
Powodzenia
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

qqeadd

Post #4 Ocena: 0

2010-04-12 10:20:06 (15 lat temu)

qqeadd

Mężczyzna

Chetnie chcialbym dgadac sie z Councilem jednak obawiam sie , ze go ta sprawa juz nie intresuje a z rossendales nie da sie dogadac zeby placic 4funty tygodniowo tylko min 200funtow miesiecznie, tj ponad 800zl na co mnie niestety nie stac

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2010-04-12 10:28:35 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

doradzacie chlopu, kombinujcie jak mu pomoc a on w najlepsze tworzy watki o handlu papierosami. Na to rozumu mu starcza, ale zeby zarzadzac wlasnym dlugiem juz niekoniecznie.
Dajcie sobie spokoj z drobnym geszefciarzem. Jego jedynym zmartwieniem jest tylko to czy go nie zamkna i zarobienie kilkuset zlotych a nie zwrot dlugu przed ktorym uciekl.:-(

Do góry stronyOffline

qqeadd

Post #6 Ocena: 0

2010-04-12 10:33:52 (15 lat temu)

qqeadd

Mężczyzna

andyopole..nie pomyslales moze ze wlasnie te pare set zlotych co zarobie na tcyh papieroskach moglbym wlasnie oddawac meisiecznie councilowi? ciesze sie , ze tobie sie powodzi finansowo ale nie wypowiadaj sie skoro Ciebie ciezka sytuacja finansowa nie dotknela. A tak poza tym to Anglia mi sie na tyle spodobala przez te 3 lata co tam spedzilem , ze nie chce miec zakazu przyjazdu do tego kraju, a ze pare groszy na papierosach chce zarobic juz przyjezdzajac w odwiedziny do przyjaciol to chyba nie grzech tymabrdziej, ze kupjacy maja duzo taniej niz w polskich sklepac

[ Ostatnio edytowany przez: qqeadd 12-04-2010 10:38 ]

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2010-04-12 11:35:33 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Oczywiscie, mnie tez podobalo sie w UK dopoty, dopoki nie padla ekonomia. Pozegnalem krolowa, poplacilem co sie nalezalo JKM i zmienilem kraj zamieniajac zaoszczedzonych kilka tysiacy funtow na obecnie obowiazujaca mnie walute nie siedzac i nie pierdzac w stolek az sie wycyckam do ostatniego pensa. Nawet zostawilem sobie klikaset funtow w NATWEST zeby miec na jakies drobne zakupy albo imprezke z przyjaciolmi bawiac przejazdem w tym co by nie mowic ciekawym kraju. :-]:-]

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2010-04-12 11:37:37 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Oczywiscie, mnie tez podobalo sie w UK dopoty, dopoki nie padla ekonomia. Pozegnalem krolowa, poplacilem co sie nalezalo JKM i zmienilem kraj zamieniajac zaoszczedzonych kilka tysiacy funtow na obecnie obowiazujaca mnie walute nie siedzac i nie pierdzac w stolek az sie wycyckam do ostatniego pensa. Nawet zostawilem sobie klikaset funtow w NATWEST zeby miec na jakies drobne zakupy albo imprezke z przyjaciolmi bawiac przejazdem w tym co by nie mowic ciekawym kraju. :-]:-]

Do góry stronyOffline

robertos209

Post #9 Ocena: 0

2010-04-13 08:06:24 (15 lat temu)

robertos209

Mężczyzna

Z nami od: 22-06-2009

Nie zatrzymają Cie. Nie ma takiej opcjii. Nie jestes ścigany listem gończym wiec Cie nie zatrzymają
Po co oszukiwać przeznaczenie? Przecież inna wersja życia może być jeszcze gorsza...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2010-04-13 08:18:49 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,