MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jakobs

Post #1 Ocena: 0

2010-02-18 13:32:05 (15 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Cytat:

2010-02-18 13:29:01, babeczka napisał(a):
ten alarm to chyba dobra sprawa rozejrzę się za takim:) a jeśli chodzi o gaz to niestety w PL używałam takiego(bez wdawania się w szczegóły)więc myślałam że tu też się w coś takiego zaopatrzę ale jeśli nie legalne to nie będę ryzykowała..po ostatnim włamaniu do mojego domu zginęła również moja bielizna policja nie może dać mi gwarancji że to przypadek lub złośliwość złodzieja,proszą o rozwagę i niewychodzenie samotne szczególnie wieczorem(o czym sama wiem)a oni zapewnia w miarę możliwości "częstrze kontrole terenu" i faktycznie jeżdżą częściej:)ale ja bym wolała jakoś sama się zabezpieczyć...

nierozumiem cie, bardziej boisz sie zlamania prawa niz gwaltu w swoim domu przez jakiegos zboczenca ???
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

roztocz

Post #2 Ocena: 0

2010-02-18 13:34:07 (15 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

uwazam ze nie powinnas miec skrupulow zeby sie zaopatrzyc w jakis gaz - nawet jesli to nielegalne
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-02-18 13:44:40 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #4 Ocena: 0

2010-02-18 14:02:25 (15 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

SIG550 i wolność po szwajcarsku

Cytat:
Bóg stworzył ludzi. Ale to pułkownik Colt uczynił ich równymi.

Nie ma nic ponad widok euro-socjalistów skaczących po suficie gdy zobaczą filmik jak ten poniżej! Nic dziwnego że pokazywanie takich rzeczy jest w EU polityczno-poprawnym tabu. Nie zdziwimy się gdy euro-imperium oficjalnie tego kiedyś zabroni, nie tolerując wywrotowej alternatywy dla oficjalnej definicji wolności. Bo właśnie o indywidualną wolność tutaj chodzi i o nic innego.

I byłaby w tym zresztą pewna logika. Historia pokazuje że im większe imperium tym silniejsze stają się w nim tendencje totalitarne. Im większa koncentracja władzy w centrum tym mniej wolności na peryferiach.

Filmik traktuje o Szwajcarii i o rzeczy dla każdego libertarianina oczywistej - że kluczem do wolności jest zdolność obywateli do obrony własnej. Bez zdolności obywateli do bronienia się każdy rząd może im narzucić wszystko, z własną definicją wolności na czele. Może im wmusić każdy nonsens, sprzedać każde, nawet najbardziej niewiarygodne kłamstwo. Z demokratycznie wybranego sługi może przekształcić się w brutalnego hegemona realizującego partykularne interesy pociągających za sznurki. Nie mówiąc już o bezbronnym łupie jaki nieuzbrojony obywatel stanowi dla uzbrojonego przestępcy.

Dziękujemy w tym miejscu drogiemu czytelnikowi za zalinkowanie tego klipu na wykopie do naszego dawnego wpisu na ten sam temat pod tytułem Gun control, wariaci i socjalizm.

Nie ma tutaj wiele do dodania. Może tylko mała sugestia na przyszłe wybory - dowolny kraj, dowolny szczebel. Jeśli kiedyś jakiś polityczny krawat zacznie ci prawić o zwiększaniu bezpieczeństwa drogą tuczenia państwa wyższymi podatkami na "więcej policji na ulicach", gdy zaproponuje więcej nakazów, zakazów i przeszkód na drodze obywatela do broni, wstań i powiedz mu że jest albo durniem albo socjalistą.

Zapytaj czemu Szwajcaria, z powszechnym posiadaniem broni palnej przez obywateli, z automatem lub dwoma w każdej szafie, ma jednocześnie najniższy wskaźnik przestępczości w Europie. Jak jest to możliwe? Nie daj się zwodzić bajerem o braciszku strzelającym do siostrzyczki z wykradzionej tacie giwery. Dzieci są też w Szwajcarii. Odrzuć troskę o włamywacza zabitego w środku sypialni który być może nie zamierzał zabić. Nie wierz w "niedojrzałe" społeczeństwo i w widmo jatek z bronią na ulicach.

Do przestraszenia ludzi dobre jest wszystko. Ale nie o straszenie tutaj chodzi. Chodzi o wolność jednostki. Broń nosi uzbrojony po zęby funkcjonariusz państwa. Broń ma każdy przestępca. Broni pozbawiony jesteś tylko ty bo dajesz sobie wmówić że tak będzie bezpieczniej. Komuś pewnie będzie. Ale na pewno nie tobie.
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-02-18 14:47:09 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no w szwajcarii jest pewien wenement, co nie sprawdza się już w USA,
W szwajcarii również zdazają się zabujstwa i morderstwa z bronią, co ciekawe, mnimo że bron wojskowa jest w domu, ta zostaje nietknieta, a uzywa sie broń inną, sami szwajcarzy nie są wstanie tego wyjaśnić.
po prostu jest to tak samo jak np dla polaków wyrzucanie chleba, przynajmniej ja byłem tak wychowywany że chleba się ni wyrzuca, gdy pierwszy raz w knajpie kazali mi wywalić do zgniatarki worek chleba z dnia poprzedniego, czułem się jak bym robił coś bardzo złego.
Tutaj chyba jest coś bardzo podobnego, kwestia dumy i tradycji, do tego trzeba dojrzewać setki lat, z pokolenia na pokolenie, i jest częścią całości odpowiedniego zachowania i sposobu myślenia, gradacji wartości
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

komar80

Post #6 Ocena: 0

2011-05-19 19:02:50 (14 lat temu)

komar80

Mężczyzna

Z nami od: 19-05-2011

Z tego ci widze to jesli chodzi o samoobrone w domu sa inne zasady.
Cytując za ehow.co.uk:

Defending yourself from a criminal or an animal can require more than just your bare hands. There are weapons that are specially made to assist you in fighting criminals in case they attack you. Self defense weapons are objects of self protection used to prevent injury to yourself. These weapons work best in different situations and can be categorized according to the type of hazard they incur. Self defense weapons should be convenient, easy to carry and may be fit for use in more than one situation of danger.

Stun Gun
When you want to prevent a gang of criminals or animals from attacking you, a stun gun is the best weapon to go for. This is a simple weapon requiring minimum training and strength for use. Citizens without a criminal record or mental disability are eligible to buy, register and use the firearm at home only for self defense. It is advisable to keep the firearm away from children as it may cause unnecessary accidents at home. Firearms should not be carried in public unless you have a license warranting you to do so.

Pepper Spray
At times you might want to defend yourself from a ragging friend or family member. In this situation you can use a self defense weapon causing minimal effects to the person you are defending yourself against. Pepper spray is the best for this purpose. It causes irritation to the skin or eyes. Spray the attacker's eyes to temporarily blind him. Keep the pepper spray close to you when you are at home so it is ready for use during any attack. Practice spraying so when the time comes you do not harm yourself or any other innocent person.

Clubs and Batons
You might want to prevent yourself from someone attacking you by making him unconscious. Clubs, batons, heavy flashlights and sticks make the perfect weapons for making attackers unconscious. You can use the flashlight to momentarily take away the attackers sight consciousness as you attack him using either the club or a baton. To make the attacker unconscious it's better to strike him firmly on the forehead. Hitting the groin can also make your attacker unconscious for some time.

Size
The size of your home self defense weapon can help you during tough times. A small and easy portable weapon is ideal for this situation. Keep a pen knife on your waist so it is easy to draw when you need it. Use the knife to slice exposed skin and body parts, such as the fingers and the face. Knives are better used by individuals who are trained to use them. Attend karate classes to learn self defense and knife skills.

Read more: The Best Weapons for Home Self Defense | eHow.co.uk <a href="http://www.ehow.co.uk/info_8140786_weapons-home-self-defense.html#ixzz1Mp38TQ7F" target="_blank" target="_new">http://www.ehow.co.uk/info_8140786_weapons-home-self-defense.html#ixzz1Mp38TQ7F</a>

Pzy okazji ostrzegam że ehow.co.uk to strona której czesto zdarza sie pisać głupoty :)

[ Ostatnio edytowany przez: komar80 19-05-2011 19:25 ]

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2015-08-01 14:14:52 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-05-19 19:02:50, komar80 napisał(a):

Pzy okazji ostrzegam że ehow.co.uk to strona której czesto zdarza sie pisać głupoty :)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>komar80</i> 19-05-2011 19:25 ]

Nie wiem czy tam napisano iż każda z proponowanych powyżej form obrony może zapewnić napadniętemu pobyt na koszt Królowej w zamkniętym ośrodku. I to wcale nie krótki jakiś...

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #8 Ocena: 0

2015-08-01 23:43:09 (10 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

Cytat:

2015-08-01 14:14:52, Dwunasty napisał(a):
Nie wiem czy tam napisano iż każda z proponowanych powyżej form obrony może zapewnić napadniętemu pobyt na koszt Królowej w zamkniętym ośrodku. I to wcale nie krótki jakiś...

A dlaczego nie legalna droga?
jak
kent
Obywatelstwo Brytyjskie, rozsadne zamieszkanie, brak wczesniejszych kontaktow z policja, dobre ksiazki na polkach i piwo w lodowce :-] kilka wizyt policji a ile zabawy pozniej..

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2015-08-01 23:49:59 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2015-08-01 23:43:09, myfreedom napisał(a):
Cytat:

2015-08-01 14:14:52, Dwunasty napisał(a):

A dlaczego nie legalna droga?
jak
kent
Obywatelstwo Brytyjskie, rozsadne zamieszkanie, brak wczesniejszych kontaktow z policja, dobre ksiazki na polkach i piwo w lodowce :-] kilka wizyt policji a ile zabawy pozniej..

Tutaj jest o posiadaniu a nie użyciu przeciwko drugiej osobie zalegalizowanej broni :) Nawet w obronie własnej.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,