W moim miescie bylo solarium i koles chcial je sprzedac - sell + good will - czyli wyposazenie,klientow, ksiegi etc. Postanowilam, ze kupuje. Napalilam sie jak diabli, haha, bede miala rozkrecony interes

lokal w fajnym miejscu, wszystko wyglada obiecujaco. Poszlam do tej firmy, pogadalam z wlascicielem, popatrzylam na ksiegi, popatrzylam na liste klientow i doszlam do wnoisku, ze ta buda w zyciu na siebie ne zarobi. W dodatku pogadalam ze znajomymi, mam malo znajomych Polakow, raczej Anglikow, oni, a wlasciwie one, dziewczyny, ktore sa glownym potencjalnym klientem, stwierdzily, ze solarium powoduje raka skory. Wiele z nich nigdy nie korzystalo z solary. Nie licz na to ze przyjda do Ciebie nastolatki i beda sie opalac, bo nie wolno wpuscic nikogo ponizej 16 lat. Jak sie moda dziewczyna poparzy, to przyjdzie z mama i policjantem. No ale nie bede zniechecac, bo w kazdym zawodzie jest jakies ryzyko, wystarczy uwazac, i mozna tego uniknac. Nie o to mi idzie.
Rozejrzyj sie - popatrz - Ci ludzie sa biali jak snieg - z wyboru!! Poszlam do tej budy jeszcze raz, patrze na liste klientow a tam same nazwiska z Polski, Czech, Slowacji

czyli z miejsc, gdzie sa piekne zadbane dziewczyny.
Pomyslalam jeszcze raz, weszlam na ebay i kupilam sobie solarium do domu, lozko, za 200 Funtow. Jak ktos ze znajomych chce, to korzysta i rzuca pare groszy do swinki - skarbonki.
Solarium w moim miasteczku zbankrutowalo i zamknelo swoje podwoje.
Pomysl wiec, czy masz wystarczajaco duzo klientow.
Ktos ze znajomych nabaknal mi ze solaria beda zmykane w przyszlosci ze wzgledu na szkodliwosc promieniowania UV na skore. Jeszcze nie ma takich rozporzadzen, ktore zabraniaja uzywania solarium, ale dowiedz sie, bo mozesz sie poslizgnac.
Popatrz w necie na rozne info. Moze zwroc sie do Princess Trust, idz do CAB, szukaj az znajdziesz. Sprawdz czy na pewno na siebie zarobisz i jak dlugo ten biznes bedzie sie krecil.
Jesli opalanie, to ja bym raczej poszla w spray tan. tutaj to sie lepiej przyjmie niz traycyjne lampy. To Ci na pewno wypali, jesli polaczysz z dobrym punktem i jakimis innymi uslugami, np sprzedaz kosmetykow, manicure, pedicure etc.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
[ Ostatnio edytowany przez: tunia26 09-02-2010 20:51 ]