MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

30 stycznia ulice Londynu pokryją się zwłokami?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 11 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2010-01-26 14:03:53 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Mazury

W wymienionych artykulach podano, ze firma Boiron odrzucila propozycje przeprowadzenia badan naukowych dotyczacyh lekow homeopatycznych produkowanych przez ta firme w niezaleznym laboratorium. Firma sugestie odrzucila, co stawia pod znakiem pytania rzetelnosc przesstawionych przez nia dowodow. Co zreszt a jest opisane w jednym z artykulow.
Podobna sytuacja odnosi sie do rzekomo bio-aktywnych produktow firmy Danone. Niezalezne laboratoria zakwestionowaly rzetlnosc wynikow przedstawionych przez ta firme jako naukowe potwierdzenie skutecznosci rzekomych bio-jogurtow.

A propos stosowania lekow homeopatycznych:
Z tego co zauwazylem to z wyjatkiem Mazur glownym zwolennikami tego rodzaju leczenia sa kobiety. I tutaj przypomina mi sie fakt, gdzie moja siostra po przeczytaniu podobnych artykulow przyznala racje, uznala podane fakty, zweryfikowala je sama w Necie i przyznala ze nie ma to sensu. Po czym poszla do apteki i kupila opakowanie jakiegos voodoo wynalazku. Bo i tak leczy. To uzmyslowilo mi ze emocjonalne podejscie do tematu powoduje, ze nie mozemy racjonalnie rozwiazac prostych niejasnosci, weryfikowalnych naukowo.

To z kolei przypomina mi nastepna sytuacje, gdzie moj siostrzeniec mimo faszerowania zestawem pigulek cukrowych nadal mial goraczke. Goraczka rosla, matka panikowala - no bo skoro homeopatia nie dizla to juz musi byc bardzo zle. Telefon do szpitala tak ja rozsierdzil ze zwymyslala operatorke i rzucila sluchawka. Musialem zadzwonic do szpitala jako ze goraczka umyslowa zaczela udzielac sie moje siostrze i obszar mozgu odpowiedzialny za umiejetnosc racjonalnego myslenia po prostu wylaczyl sie. Lekarka ze szpitala poradzila zastosowac nastepujaca kuracje:

- wlzyc dziecko do chlodnej/zimnej kapieli
- przewietrzyc pokoj wlacznie z posciela
- ubrac pacjenta w dres i cieple skarpetki
- podac goraca/ciepla herbate z miodem/mleko z miodem i czosnkiem
- zakmnac okno i polozyc pacjenta do lozka
- mozna podac paracetamol
Rano chlopak zdrow tylko lekko oslabiony i mocno wypocony.

Jaka konkluzja z tego plynie? No coz, jak dziecko chore to mam wrazenie ze rodzic przestaje myslec racjonalnie i zaczyna wierzyc w cuda - w tym wypadku w homeopatie.

Personalnie, jako zwolennik medycyny ludowej, preferuje powyzsza terapie polaczona z podaniem homeopatycznej dawki spirytusu 95% oraz z przyjemnym seksikiem z partnerka, ktora potrafi przyspieszyc bicie serca. Sprawdzone. Dziala.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

kinga77

Post #2 Ocena: 0

2010-01-26 14:33:04 (15 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Z tego co zauwazylem to z wyjatkiem Mazur glownym zwolennikami tego rodzaju leczenia sa kobiety. I tutaj przypomina mi sie fakt, gdzie moja siostra po przeczytaniu podobnych artykulow przyznala racje, uznala podane fakty, zweryfikowala je sama w Necie i przyznala ze nie ma to sensu. Po czym poszla do apteki i kupila opakowanie jakiegos voodoo wynalazku. Bo i tak leczy. To uzmyslowilo mi ze emocjonalne podejscie do tematu powoduje, ze nie mozemy racjonalnie rozwiazac prostych niejasnosci, weryfikowalnych naukowo.

Jestem kobieta,chyba, ale podchodze z dystasnem do tego tematu ,jak tez do wielu innych ,chociaz wychowuje czterech synow,i moze wlasnie dlatego.
I z tego powodu poczekam sobie do 30-stego,bo nic nie mozna powiedzec napewno8-)
Nie upieram sie czy te granulki dzialaja czy nie,choc sama kiedys je zazywalam,ale to bylo 13 lat temu i nikt sie wtedy nie zastanawial,lek to lek,a teraz rozne sprawy na wierzch wychodza.

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #3 Ocena: 0

2010-01-26 14:37:51 (15 lat temu)

kinga77

Kobieta

Cytat:
Zapomnialam dodac,ze pierwszy akapit to slowa spod klawiatury Marcinab:-]

Jestem kobieta,chyba, ale podchodze z dystasnem do tego tematu ,jak tez do wielu innych ,chociaz wychowuje czterech synow,i moze wlasnie dlatego.
I z tego powodu poczekam sobie do 30-stego,bo nic nie mozna powiedzec napewno8-)
Nie upieram sie czy te granulki dzialaja czy nie,choc sama kiedys je zazywalam,ale to bylo 13 lat temu i nikt sie wtedy nie zastanawial,lek to lek,a teraz rozne sprawy na wierzch wychodza.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-01-26 16:14:16 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-01-26 18:00:07 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

to że leki sympatyczne działają to po części prawda, na pewno poprwiają samopoczucie :>
po drugie ludzie tak przyzwyczaili się do ładowania w siebie antybiotyków z byle okazji, w wiekszosci wypadków nie ma sensu, wystarczy delikatnie pomóc organizmowi, wzmocnić go delikatnie obniżyć gorączke i po prostu poleżeć w łóżku, największy problem dla naszego organizmu to jest gdy mamy gorączkę to zbijamy ją całkowicie, a przecież gorączka jest potrzebna! zwłaszcza taka do 38-39 st, powyzej jest szkodliwa. a ludzie nie dość ze zbijają gorączkę poniżej 37 st to jeszcze łażą po zimnie, w tym momencie pozbawiamy organizmu mechanizmów obronnych.

Ja jako dziecko i nastolatek byłem zasypywany antybiotykami, do tego stopnia że gdy poszedłem do lekarza to ten się mniej pytał ile pije i ile litrów wińska wypiłem w ostatnich tygodniach, podobno tak miałem wątrobę spuchniętą.
Co ciekawe tak brakowało mi witamin że potrafiłem mamie zjeść nawet kilkanaście główek sałaty przy jej płukaniu :)))))))))))
A miało być na kilka dni a ja wcinałem w kilkanaście minut smakowała mi jak najlepsza czekolada.
Teraz od prawie 20 lat jedynym lekarstwem jest Aspiryna Bayerowska i to wszystko, biorę ją gdy czuje ze coś mnie łamie, czy mam stan podgorączkowy trochę witamin, miód, owoce, np kiwi, puki co nie ma problemu.

Czyli wg mnie sympatyczne leki po prostu nie szkodzą i tu jest ich duży plus, organizm po prostu leczy się sam :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

marcinb

Post #6 Ocena: 0

2010-01-27 01:31:48 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Homeopatia nie pomaga - pomaga wiara w homeopatie.
Najwyrazniej wysoki poziom erudycji nie pozwala tego zauwazyc. Co jest o tyle dziwne, ze erudycja laczy sie zasadniczo z umiejetnoscia czytania. Najwyrazniej jednak przyswajanie homeopatycznych dawek wiedzy nie stymuluje znaczaco procesow poznawczych w mozgu.

:-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

kinga77

Post #7 Ocena: 0

2010-01-27 10:29:40 (15 lat temu)

kinga77

Kobieta

Wiara nie tylko homeopatii dotyczy...
Jesli nie ufamy lekarzowi,ani temu co nam zaleci to nawet najbardziej sprawdzone leki nie pomoga,bo choroba moze sie nawracac itp...
A oprocz tego sa tez osoby,ktore chca byc na cos chore i co ciekawe naprawde sa.Wtedy nie lekarzowi trudno dobrac leki i leczenie nie wiedzie sie,i ciagle narzekaja na swoj stan zdrowia................

Wiec jak ktos chce byc zdrowy to bedzie,a leki w tym "pomagaja".

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-01-30 08:48:10 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #9 Ocena: 0

2010-01-30 08:50:03 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

O matko:-W To już dzisiaj:-W
:-]:-]:-]
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

tascha

Post #10 Ocena: 0

2010-01-30 08:59:44 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

O 10.23 połkną toto.
A jak długo trzeba czekać na efekty ?

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,