Wkurza mnie ....bezmyslne ..wesolych swiat....itp..itd......potem do siego czy dosiego ? ( nie wiem co jest poprawne) roku....
i...niekomu do glowy nie wpadnie ze .....mozna inaczej...ot co
Str 3 z 4 |
|
---|---|
reivilo | Post #1 Ocena: 0 2009-12-21 23:19:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
anna69 wiesz co mnie zlosci? To ze owa wiekszosc ma w d**** moje wiedzenie swiata.....to troche podobnie jak z palaczami..jak oni pala mysla ze moga palic wszedzie i nigdy im do glowy nie wpadnie ze ktos kurcze nie pali!!!
Wkurza mnie ....bezmyslne ..wesolych swiat....itp..itd......potem do siego czy dosiego ? ( nie wiem co jest poprawne) roku.... i...niekomu do glowy nie wpadnie ze .....mozna inaczej...ot co Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2009-12-22 06:50:06 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mysle, ze z palaczami jest coraz lepiej. Nie moga juz palic w lokalach i mozna wreszcie pojsc do pubu normalnie i nie smierdziec potem dymem papierosowym.
Jedyne co mnie irytuje, to jak ida ulica przede mna i pala. Zwykle przechodze wtedy na druga strone ulicy, ale w City zawsze znajdzie sie jakis palacz, ktory idzie po drugiej stronie. No i czasami trudno znalezc spokojne miejsce na ulicy, zeby poczekac na kogos czy porozmawiac przez telefon, bo wszystkie miejsca sa okupowane przez palaczy. Ale z drugiej strony ich moze tak samo irytowac moje rozmawianie przez telefon. [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 22-12-2009 09:29 ] Carpe diem.
|
anna69 | Post #3 Ocena: +1 2009-12-22 09:31:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2009-12-21 23:19:38, reivilo napisał(a): anna69 wiesz co mnie zlosci? To ze owa wiekszosc ma w d**** moje wiedzenie swiata.....to troche podobnie jak z palaczami..jak oni pala mysla ze moga palic wszedzie i nigdy im do glowy nie wpadnie ze ktos kurcze nie pali!!! Wkurza mnie ....bezmyslne ..wesolych swiat....itp..itd......potem do siego czy dosiego ? ( nie wiem co jest poprawne) roku.... i...niekomu do glowy nie wpadnie ze .....mozna inaczej...ot co oj chyba troche w druga strone przesadzasz, a nie latwiej takiej osobie odpowiedziec ze zyczysz nie tylko swiat i nowego roku wesolego ale kazdego innego dnia i tego slonecznego i tego pochmurnego zeby byl radosny i przyjemny, a nie tylko jeden dzien jak ona tobie.... z palaczami to rozumiem o co ci chodzi ale nie uwazam ze to porownanie jest bardzo trafe - bo palacz ci szkodzi, a osoba zyczaca milo i chyba nie prawda? ja nie chce tu bronic osob celebrujacych swieta, ani szykanowac tych co tego nie robia, po prosu uwazam ze mozna zyc obok siebie w zgodze i tyle. Tak samo jak oczekujesz szacunku, ze nie obchodzisz to szanuj tych co obchodza, nie uwazaj sie za osobe wazniejsza i lepsza tylko dlatego ze nie poddajesz sie goraczce i zyczysz bliskim wszytkiego najepszego codziennie a nie tylko raz w roku, bo ktos skladajac ci zyczenia nie mial nic zlego na mysli, na pewno nie chcial urazic twoich uczuc.... troche wiecej radosci i zyczliwosci i tolerancji....a swiat bedzie duzo lepszy i weselszy ![]() |
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2009-12-23 00:23:18 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Kazdy potzrbuje jakiegos odskoku od codziennosci, jedni to osiagaja w swieta, inni w czasie urlopu, nie spotkalam jescze osoby dla ktorej kazdy z 365 dni w roku bylby taki sam, a tym bardziej nie spotkalam osoby ktora dazyla by do tego, zeby caly rok byl bezzmienny.
Jedni maja tradycje urlopow, inni szalenstwa zakupow przedswiatecznych, inni tradycje spotkan rodzinnych, a jeszcze inni tradycje bycie nie-tradycyjnym. Ja tam za bieganiem po sklepach, walka z tlumami i kupowaniem "hurtem" tylko po to, zeby kupowac, bo wszyscy kupuja nie mam ochoty. Jednym pocieszeniem spedzania swiat poza domem bylo zawsze uwolnienie od sprzatania i tak czystego zawsze domu, gotowania ponad miare (nie wspominajac o odciskach od ucierania roznych mas na ciasta), bez ktorego wydawac by sie moglo w moim rodzinnym domu nie obeszly sie zadne swieta (i inne rodzinne okolicznosci). Ale nie irytuja mnie wpadajace do skrzynki kartki swiateczne, wreczaniem kartek bez slowa juz sie nie bulwersuje, ale konsekwentnie nie wreczam nikomu sama jesli moge powiedziec "wesolych swiat" osobiscie. Nie przerabiam domu na grote Swietego Mikolaja etc etc. Sa jednak pewne tradycje, ktore chcialam przekazac moim dzieciom, te ktore kojarzyc sie im beda z radoscia swiat, spotkaniami i rozmowami, ktore pozostana w pamieci, zwyczajami, z ktorych ja sie kiedys sama smialam i patrzylam z przymrozeniem oka, a ktore powoduja, ze ten czas rozni sie od innych dni w roku.
Ada
|
myfreedom | Post #5 Ocena: 0 2009-12-23 20:09:58 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
no dokladnie, sam pamietam jeszcze mimo ze juz kilkadziesiat lat uplynelo, jak zaspany ale szczesliwy ide za zapachem choinki bo tam gdzies przeciez czekaja juz prezenty dla mnie, pamietam jak leze pod choinka bawiac sie samochodzikami a do jednego wsadzam duza zarowke zapasowa od swiatelek, dzieci uwielbiaja dostawac prezenty a ja do tej pory zapach swiatecznego drzewka w domu, teraz udaje mi sie obdarowac me kochanie prezentami zakupionymi bez zadnej paniki swiatecznej i duzo wczesniej niz zwykle ona to robi, drzewko pachnie a ja usmiecham sie tylko gdy widze jak ona czasami szaleje by spelnic wlasne szczescie i przygotowac dla nas kilka potraw, ktorych raczej nie mamy okazji spozyc w innym terminie niz koniec grudnia kazdego roku..wierze, ze warto szukac wlasnego szczescia nawet robiac cos co tak naprawde jest troche dziwne
|
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2009-12-23 20:21:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Kto chce niechaj sobie na podobienstwo anglikow, czechow i wielu innych zeswiecczonych nacji nawet maluje plot lub naprawia dach w czasie swiat.
Ja bede swietowal bo tradycja to takze zachowanie tozsamosci narodowej. |
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2009-12-23 20:23:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Pamietajcie ze wiele narodow jawnie i wielu ludzi skrycie zazdrosci nam wlasnie tej Bozonarodzeniowej tradycji. W szczegolnosci oplatka.
|
Post #8 Ocena: 0 2009-12-24 09:10:03 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #9 Ocena: 0 2009-12-24 09:46:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Dopisuję się do nieświątecznych świąt
![]() ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
reivilo | Post #10 Ocena: 0 2009-12-24 11:06:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat: 2009-12-23 20:21:33, andyopole napisał(a): Kto chce niechaj sobie na podobienstwo anglikow, czechow i wielu innych zeswiecczonych nacji nawet maluje plot lub naprawia dach w czasie swiat. Ja bede swietowal bo tradycja to takze zachowanie tozsamosci narodowej. no wlasnie tego w tym watku nie chcialam .....to ewidentny brak tolerancji ze ktos moze inaczej..niz obchodzic swieta....... i wlasnie na to chcialm zwrocic uwage tych ktorzy swietuja..tak jestescie przekonani o sluszmosci tego co robicie ze nie liczycie sie z uczuciami innych ...jak sie czasem niezrecznie czuja w zalewie 'swiatecznych' zwyczjow , tradycji ... wiekszosci bezmyslnie rzucanych ..wesolych swiat i dosiego roku .....a co sie zmienia 31 grudnia? taki sam dzien jak kazdy inny ..... i prosilam zeby przynajmniej w tym watku sobie oszczedzic pewnych komentarzy ale ..nie da sie ...bo wy wiecie lepiej i wasze MUSI byc na wierzchu, Porownalam wyzej sytuacje do palaczy .....lepsze porownanie mi sie nasunelo......i to najlepiej charakteryzuje te postawe.... TE wydal orzeczenie ze wieszanie krzyzy w miejscu publicznym jest lamaniem prawa...a co pl.....krzyze beda bo to bo siamto bo owo....ZERO tolerancji i zero respektowania prawa. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|