MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nieswiatecznie czyli......

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2009-12-21 13:01:00 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-12-21 12:55:07, mariola72 napisał(a):

Ta poglad filozoficzny nazywa sie bodajze deizm.

poczytalam
Deizm – pogląd filozoficzny uznający istnienie Boga jako stwórcy świata materialnego (w rozumieniu duchowej siły sprawczej), lecz odrzucający przekonania religijne, w myśl których Bóg ma moc ingerowania w życie człowieka i kierowania światem materialnym. Według deistów, o istnieniu duchowej siły sprawczej świadczy racjonalny porządek świata materialnego i stałość praw fizyki.

i to moze byc to;-)choc nie do konca;-)
dziekuje i juz nie zbaczam z tematu

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2009-12-21 13:03:34 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2009-12-21 12:51:12, reivilo napisał(a):
o jak milo .....was tu widziec :-)
Richmond nie wiem czy to oznaka bycia cyborgiem czy oznaka myslenia...
bo ..i tu moja opinia...czemu mamy byc mili, radosni, pogodni, ....tu wstawic co komu pasuje tylko przez te dwa dni...bo swieta ? Dlaczego nie mozemy tak przez caly rok?
Czy tak trudno robic sobie prezenty bez okazji, koniecznie musimy miec jakas by zrobic/dac komus cos milego?

Wyznaje podobna zasade. Z tego tez powodu odmawiam np chodzenia na cmentarz 1 listopada razem z tlumem. Uwazam, ze o zmarlych pamieta sie przez caly rok, a nie tylko jeden dzien w roku, gdzie kazdy chce to zademonstrowac odpowiednio duza swieczka lub bukietem.

Prezenty bez okazji lubie kupowac, jak widze akurat cos co wydaje mi sie odpowiednie dla danej osoby i wiem, ze ja ucieszy. Prezentow na sile nie znosze kupowac i nie kupuje.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

anna69

Post #3 Ocena: 0

2009-12-21 13:09:35 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2009-12-21 12:51:12, reivilo napisał(a):

bo ..i tu moja opinia...czemu mamy byc mili, radosni, pogodni, ....tu wstawic co komu pasuje tylko przez te dwa dni...bo swieta ? Dlaczego nie mozemy tak przez caly rok?
Czy tak trudno robic sobie prezenty bez okazji, koniecznie musimy miec jakas by zrobic/dac komus cos milego?

takie podejscie maja swiatkowie jehowy - tak moja kolezanka z pl ze studiow zawsze na wszelkie moje swieta mawiala - z jednej strony sie zgodze z tym - powinnismy zawsze byc mili dla siebie i dobrze sobie zyczyc kazdego dnia nie tylko w Boze narodzenie itp....
ale ja lubie te swiata - tzn lubie ta choinke, zapachy swiateczne, potrawy - a mila starm sie byc caly rok:-] jakos tak zostalam wychowana i nie zamienilabym tego teraz na nic innego, ale szanuje innych i podziwiam - oprzec sie calemu szalenstwu i nastrojowi, ja nie umiem:-]

Do góry stronyOffline

Kasiulek1983

Post #4 Ocena: 0

2009-12-21 13:53:41 (15 lat temu)

Kasiulek1983

Kobieta

Z nami od: 01-08-2009

Jak milo widziec osoby myslace podobnie do mnie:-]:-]:-]. Kurcze nie jestem sama na tym swiecie:-]:-]:-]. Ja tez nie obchodze swiat bo mnie ta cala ''szpoka'' jakos nie kreci, ale szanuje uczucia innych i tredycje jakie uwazaja za sluszne. Niech sobie kupuja prezenty jak chca i ubieraja choinke:-P. Czasami milo popatrzec na mrugajace swiatelka:-P, ale ja drzewko i tak wole zielone pachnace w lesie:-P, a prezenty bez okazji i ograniczen:-] oczywiscie w granicach rozsadku:-P i chyba ani my ani moi synowie z tego powodu nie cierpia. Moj m tez nie obchodzi swiat ale z innych powodow wiec sie dobralismy i mam spokoj:-] moja strona rodziny jakos nie moze tego zaakceptowac, ale jest daleko wiec ich to nie razi a mojego slubnego ma raczej lajtowy stosunek do tego i uwaza ze nasza sprawa:-]
pozdrawiam was cieplutko w zimny dzien:-D:-D:-D
Jakub 11 Kacper 6 Antoni 4 i Emilka :*

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #5 Ocena: 0

2009-12-21 14:39:48 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

..Nie przypominam sobie jak nazywa sie fachowo osoba,ktora wierzy w istnienie Boga lub nie neguje tego istnienia ale nie podpisuje sie pod zadna religia.

istota nie obchodzenia nie jest istotna ....jedni nie obchodza bo nie wierza inni bo wierza...ale wszystkie te osoby sa w mniejszosci w stosunku do calej reszty:-Y
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

anna69

Post #6 Ocena: 0

2009-12-21 15:03:30 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2009-12-21 14:39:48, reivilo napisał(a):
Cytat:

..Nie przypominam sobie jak nazywa sie fachowo osoba,ktora wierzy w istnienie Boga lub nie neguje tego istnienia ale nie podpisuje sie pod zadna religia.

istota nie obchodzenia nie jest istotna ....jedni nie obchodza bo nie wierza inni bo wierza...ale wszystkie te osoby sa w mniejszosci w stosunku do calej reszty:-Y

ale dlaczego sie zloscisz?? kazdy ma swoja fiozofie, ja obchodze ale szanuje osoby co nie obchodza, ja lubie te swieta, ale wiem ze dla kogos to dzien jak kazdy inny. Tak samo jak moje urodziny czy urodziny kogos mi bliskiego sa dla mnie waznym dniem a dla sasiadki z naprzeciwka to dzien jak kazdy inny i nie zloszcze sie ze ona nie chce ich ze mna obchodzc/badz, ze ja nie chce z nia czegos obchodzic......nie masz chyba zamiaru prowadzic krucjaty przeciwko temu swietu.........8-)

kazy ma prawo do swoich pogladow....i kazdy ma prawo do wyrazania swojego zdnia, ale podczas wyglaszania swoich opini nie powinien nigo obrazac czy szykanowac, na tym polega kulularna kowersacja:-]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2009-12-21 15:07:14 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-12-21 14:39:48, reivilo napisał(a):

Bycie w mniejszosci mi nie przeszkadza jezeli mam byc szczera...Robie to co uwazam za sluszne,co jest zgodne z moimi przekonaniami ,juz dawno nauczylam sie ,ze nie mozna zadowolic wszytkich i nie wszyscy beda sie ze mna zgadzac ,czy mnie lubic.ja osobiscie nie oceniam i nie uzalezniam swojej sympatii do kogos z powodu pogladow religijnych czy bycia w wiekszosci czy mniejszosci .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2009-12-21 19:20:31 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Moze ja obchodze niezbyt swiatecznie, bo:
- nie jestem ani mniej ani bardziej mila dla innych w swieta, niz bylabym w kazdy inny dzien w roku
- nie biegam calymi dniami po sklepach i nie wydaje wszystkich pieniedzy na prezenty, chociaz prezenty kupuje, moze tyle ze bardziej symboliczne
- nie przewracam domu do gory nogami (zwane porzadkami swiatecznymi), bo czysto jest caly rok
- posilek z rodzina jem nie tylko w swieta

A mimo wszystko lubie atmosfere swiat, swiateczne swiatla na choince, koledy, i duuuuuuuuzo wolnego czasu.

Ada

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2009-12-21 19:25:00 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Znaczy nie wpadasz w szal okoloswiateczny ;-)

Trafna uwaga z tymi porzadkami ;) Wlasciwie to tez nigdy nie musze robic generalnych porzadkow, bo utrzymuje jakis tam poziom ulozenia przedmiotow i czystosci. (nie liczac wizyt budowlancow, ktorzy brudza)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #10 Ocena: 0

2009-12-21 19:34:29 (15 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Pamietam jak mieszkajac w Polsce zawsze mnie to wku...lo ze nie moglem sobie w Wigile pojsc normalnie do pubu bo wszystko bylo pozamykane a sama propozycja wyjscia wywolywala wielkie oburzenie. Mieszkalem z rodzicami swieta obchodzilem a teraz tez obchodze jak kazdy inny wolny dzien....

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,