MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 8 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-02-13 22:45:52 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

pako ale gdyby Rosjanie nie udostępnili to byście nie mieli, bo producent nie dostałby dostępu do sygnału, to samo z usa, do puki G. Bush nie zezwolił na dokładniejsze pomiary poza USa to jazda z GPSem po europie była farsą, ktos kto pamięta monokolorowe pseudomapy to wie co mam na mysli, a bywało ze wędrujac w terenie często dostawało się takie kwiatki że bez kompasa i mapy to by nigdy nie trafił do celu.
Zasady GPS są znane mierzy się odległość, za pomocą czasu w trójkątach satelit.

z tego co wiem do niedawna Geodeci wyznaczali do 5 cm, teraz jest ponizej 1 cm, chyba bo wypadłem z newsów, tylko jak mi mierzyli pole to pomiary trwały godzinami i musieli je powtarzać, ale to było kilka lat temu.

Garmin dokonuje pomiaru do 3 metrów czasie postoju, reszta jest obliczana do 1, nawet 0.5 metra na zasadzie "logiki" i symulacji, co potrafi być przyczyną pomylek i niezłych efektów w statystykach :)
gdzieś maiłem zrzut ekranu to wam pokaże jak nie zginęło :)

ps.
jak by policja brała pod uwagę ten zapis to bym miał ciepło:

akurat jechałem mazdą Mx3, silnik 1,6, i coo a nie mówiłem że audi i porszak się nie umywa?? 8-):-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,