MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 6 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Ferguson

Post #1 Ocena: 0

2009-10-25 15:37:50 (16 lat temu)

Ferguson

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2007

Alternatywnym rozwiązaniem jest ściągnięcie ze strony Tom Toma dodatków typu, wysokość mostów czy drogi z ograniczeniami dla samochodów powyżej 7,5 t itp. np: dla tylko dla UK i to działa na każdej mapie .W momencie wybrania drogi przez nawigację widać czy ta droga prowadzi przez te ograniczenia i wtedy możesz sam ręcznie kazać mu ominąć te drogi.

I jeszcze mała uwaga dla tych co tylko na mapę jeżdżą ,każda navi to też mapa tylko w wydaniu elektronicznym posiadająca w sobie szczegółowe plany wszystkich miast ,co jest bardzo ważne i niestety tradycyjne atlasy przegrywają ,co nie zwalnia kierowcy od logicznego myślenia a co ważne od znajomości obsługi swojej navi żeby nie było tak że kazał znaleźć drogę "z" "do" ale jako drogę dla rowerów czy trasę pieszą i pojechał samochodem ..bo i też są takie "ASY".Znam jednego który jak wyjeżdża zabiera z sobą mapy które zajmują mu dwie duże skrzynki.

[ Ostatnio edytowany przez: Ferguson 25-10-2009 15:50 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-02-13 16:57:57 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-02-13 17:02:48 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #4 Ocena: 0

2010-02-13 18:24:14 (15 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

to chyba zalezy jaki rozmiar potrzebujesz, ja mam XL i wystarcza mi zupelnie
zwroc uwage na mape Polski, nie kazdy ja posiada
te male maja mala pamiec wewnetrzna i potem nie ma juz miejsca by zmienic, dodac mape

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-02-13 18:26:26 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2010-02-13 18:32:42 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

nie wiem jak jest teraz ale kiedys Tom Tomy mialy z tylu dosc duzy brzuszek wiec ciezko bylo zmiescic w torebce ( ja wiem, w damskiej torebce wszystko sie zmiesci) ale takze w kieszeni. Powieksz fotke i obejrzyj dookola.
Emiter FM to zbedny bajer ale Bluetoth do gadania przez telefon w czasie jazdy to rzecz przydatna. Przy zakupie warto sprawdzic czy konkretny model GPSa "widzi sie" z Twoim telefonem via Bluetoth. Czasem bywa z tym roznie.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2010-02-13 18:42:06 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

pozytecznym bajerem jest rowniez ostrzezenie o korkach i zamknietych drogach. Zdarza sie ze komunikaty sa juz nieaktualne ale rzadko. Pozwala to wczesniej zdecydowac sie na zmiane trasy albo przynajmniej oszacowac czas jazdy z czasem spedzonym w korku. Tansze modele maja ten bajer np. na miesiac a potem trzeba wykupic subskrypcje, drozsze maja to na "live time".

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2010-02-13 19:08:18 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Czasem nie warto kupowac zestawu sat nav jesli masz telefon z gps. Uzywalem wczesniej Nokii 95 a teraz uzywam Nokia 5800 z zaladowanym sat nav Garmina - dziala rownie dobrze jak zwykla nawigacja, kosztuje duzo mniej a masz wszystko co trzeba w jednym urzadzeniu.
Moze takie rozwiazanie jest uzyteczne.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2010-02-13 19:15:24 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Trzeba by przeanalizowac koszty. Mam taki telefon ale u mojego niezczesnego operatora (najwiekszy w USA) za uzywanie nawigacji albo musze kupic 0 $15 wyzszy abonament (przy okazji wiecej, niepotrzebnych mi minut, albo ekstra $9,99 za m/c. Pomnozone x24 m-ce kontraktu daje rownowartosc niezlego modelu GPS.
W ogole lacznosc GPS w USA to porazka, Europa jest o wiele bardziej "do przodu" w tej dziedzinie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-02-13 19:41:50 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

GPS to nie tylko urządzenie to też kwestia, a przede wszystkim to mapy, tomtom nie ma najlepszych map, sprawdź garmina

telefon jest niezły, ale mało funkcjonalny, tez się trochę pobawiłem u siebie na nokia E71, ale dałem sobie spokój.

tomtom tak jak większość już nie ma brzuszka jest płaski

Andy, masz na myśli łączność GSM a nie GPS :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,