Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę, Bogu Ojcu i Synowi. Dopierdolcie sąsiadowi! Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie, proszę! Kto ja jestem? Polak mały! Mały, zawistny i podły! Jaki znak mój? Krwawe gały! Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna! Zniszczcie tego skurwysyna! Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada! Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle, żeby miał marnie! Żeby miał AIDS-a i raka, oto modlitwa Polaka!
AMEN
2009-09-07 23:53:28, karolkowa napisał(a): Teraz czas na modlitwe
Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę, Bogu Ojcu i Synowi. Dopierdolcie sąsiadowi! Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie, proszę! Kto ja jestem? Polak mały! Mały, zawistny i podły! Jaki znak mój? Krwawe gały! Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna! Zniszczcie tego skurwysyna! Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada! Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle, żeby miał marnie! Żeby miał AIDS-a i raka, oto modlitwa Polaka!
AMEN
2009-09-07 23:53:28, karolkowa napisał(a): Teraz czas na modlitwe
AMEN
2009-09-07 17:38:12, malke napisał(a): Podobno zawiść i zazdrość jeśli innemu się lepiej powodzi jest wpisana w nature POLAKA.Dlaczego tak jest że tu na emigracji kiedy mamy tyle podobnych zmartwień i problemów zamiast się wspierać jak inne narody jest wręcz odwrotnie.
A najgorsze jest to że jak sie w towarzystwie poruszy ten temat to wszyscy się zastanawiają jak można takim być a jeden od drugiego nie lepszy.Przykre to i smutne że tylko wojna porafi nas jednoczyć.
1."Podobno zawiść i zazdrość jeśli innemu się lepiej powodzi jest wpisana w nature" Człowieka.
2."Dlaczego tak jest że tu..." w Polsce "...kiedy mamy tyle podobnych zmartwień i problemów zamiast się wspierać jak inne narody jest wręcz odwrotnie."
3."A najgorsze jest to że jak sie w towarzystwie poruszy ten temat to wszyscy się zastanawiają jak można takim być" to jest najgorsze z najgorszych że czlowiek zawsze bedzie tylko czlowiekiem."a jeden od drugiego nie lepszy." dlatego chca byc lepsi bo nie sa, nie potrafia byc po jasnej stronie, to przechodza na ciemną, a wtedy gorzej byc nie może
4."Przykre to i smutne że tylko wojna porafi nas jednoczyć."- Adam Małysz też potrafi i paru innych wyżej też.
Tak Was czytam i widzę że niektórzy z Was są prawdziwymi szczęściarzami,bo jak piszą nigdy nie spotkali się z polską żółcią,moim zdaniem wylewającą się z prawie każdej strony gdzie tylko grupa rodaków.
Tak sie składa że mam cudownych znajomych pochodzących z Jordani i faktem jest że oni też kłucą się miedzy sobą ale gdy któryś z nich jest w trudnej sutułacji zawsze sobie pomagają.
Tak sobie teraz pomyślałam że to wiara ich łączy i tak nakazuje.A my katolicy?No cuż chyba wiemy jak to u nas wygląda.Nadstawiamy drugi policzek?Taaaaa raczej wyciągamy pięści.
Nie piszę o Wszystkich bo wiadomo czlowiek to czlowiek każdy jest inny.
Jak to ktoś juz tutaj napisał:"a wystarczy się więcej usmiechać..."
Dziwne zeczy piszecie o mnie, ze ja niby zawistny polak jestem? Prosze mnie nie nazywac ZP! Tak lubie sobie ponazekac i wysmiewac sie z innych, taki juz moj lansowy styl Lubie zaczac pic od piatku do niedzieli i nie nazekam jak sie trzese w poniedzialek rano. A jak bede chcial to bede stal na lotnisku w kolejce za miesem, a tak co nie wolno mi wolny kraj nie?
2009-09-08 07:19:01, malke napisał(a): Tak Was czytam i widzę że niektórzy z Was są prawdziwymi szczęściarzami,bo jak piszą nigdy nie spotkali się z polską żółcią,moim zdaniem wylewającą się z prawie każdej strony gdzie tylko grupa rodaków.
Tak sie składa że mam cudownych znajomych pochodzących z Jordani i faktem jest że oni też kłucą się miedzy sobą ale gdy któryś z nich jest w trudnej sutułacji zawsze sobie pomagają.
Tak sobie teraz pomyślałam że to wiara ich łączy i tak nakazuje.A my katolicy?No cuż chyba wiemy jak to u nas wygląda.Nadstawiamy drugi policzek?Taaaaa raczej wyciągamy pięści.
Nie piszę o Wszystkich bo wiadomo czlowiek to czlowiek każdy jest inny.
Jak to ktoś juz tutaj napisał:"a wystarczy się więcej usmiechać..."
No jasne bo mu swoje żony w chomąto zaprzęgamy Ciekaw jestem ile świństw wyrządzili ci rzekomo poprawni Polacy a nie polaczkowie