MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego jesteśmy tacy wredni dla siebie?

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karolkowa

Post #1 Ocena: 0

2009-09-07 23:53:28 (16 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Teraz czas na modlitwe

Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę, Bogu Ojcu i Synowi. Dopierdolcie sąsiadowi! Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie, proszę! Kto ja jestem? Polak mały! Mały, zawistny i podły! Jaki znak mój? Krwawe gały! Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna! Zniszczcie tego skurwysyna! Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada! Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle, żeby miał marnie! Żeby miał AIDS-a i raka, oto modlitwa Polaka!
AMEN

Modlitwa Polaka z Dnia Swira :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwiazdeczka2

Post #2 Ocena: 0

2009-09-07 23:59:35 (16 lat temu)

Gwiazdeczka2

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-08-2009

Cytat:

2009-09-07 23:53:28, karolkowa napisał(a):
Teraz czas na modlitwe

Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę, Bogu Ojcu i Synowi. Dopierdolcie sąsiadowi! Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie, proszę! Kto ja jestem? Polak mały! Mały, zawistny i podły! Jaki znak mój? Krwawe gały! Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna! Zniszczcie tego skurwysyna! Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada! Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle, żeby miał marnie! Żeby miał AIDS-a i raka, oto modlitwa Polaka!
AMEN

:-]:-]:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

karolkowa

Post #3 Ocena: 0

2009-09-08 00:09:28 (16 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Cytat:

2009-09-07 23:59:35, Gwiazdeczka2 napisał(a):
Cytat:

2009-09-07 23:53:28, karolkowa napisał(a):
Teraz czas na modlitwe

AMEN

Teraz wszyscy na kolana i wspolnie sie modlimy :-]

Gdy wieczorne zgasną zorze...

[ Ostatnio edytowany przez: karolkowa 08-09-2009 00:10 ]

Do góry stronyOffline

vlade

Post #4 Ocena: 0

2009-09-08 01:18:46 (16 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2009-09-07 17:38:12, malke napisał(a):
Podobno zawiść i zazdrość jeśli innemu się lepiej powodzi jest wpisana w nature POLAKA.Dlaczego tak jest że tu na emigracji kiedy mamy tyle podobnych zmartwień i problemów zamiast się wspierać jak inne narody jest wręcz odwrotnie.
A najgorsze jest to że jak sie w towarzystwie poruszy ten temat to wszyscy się zastanawiają jak można takim być a jeden od drugiego nie lepszy.Przykre to i smutne że tylko wojna porafi nas jednoczyć.

1."Podobno zawiść i zazdrość jeśli innemu się lepiej powodzi jest wpisana w nature" Człowieka.
2."Dlaczego tak jest że tu..." w Polsce "...kiedy mamy tyle podobnych zmartwień i problemów zamiast się wspierać jak inne narody jest wręcz odwrotnie."
3."A najgorsze jest to że jak sie w towarzystwie poruszy ten temat to wszyscy się zastanawiają jak można takim być" to jest najgorsze z najgorszych że czlowiek zawsze bedzie tylko czlowiekiem."a jeden od drugiego nie lepszy." dlatego chca byc lepsi bo nie sa, nie potrafia byc po jasnej stronie, to przechodza na ciemną, a wtedy gorzej byc nie może
4."Przykre to i smutne że tylko wojna porafi nas jednoczyć."- Adam Małysz też potrafi i paru innych wyżej też.

Ale z całą reszta raczej sie zgadzam

Do góry stronyOffline

malke

Post #5 Ocena: 0

2009-09-08 07:19:01 (16 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Tak Was czytam i widzę że niektórzy z Was są prawdziwymi szczęściarzami,bo jak piszą nigdy nie spotkali się z polską żółcią,moim zdaniem wylewającą się z prawie każdej strony gdzie tylko grupa rodaków.
Tak sie składa że mam cudownych znajomych pochodzących z Jordani i faktem jest że oni też kłucą się miedzy sobą ale gdy któryś z nich jest w trudnej sutułacji zawsze sobie pomagają.
Tak sobie teraz pomyślałam że to wiara ich łączy i tak nakazuje.A my katolicy?No cuż chyba wiemy jak to u nas wygląda.Nadstawiamy drugi policzek?Taaaaa raczej wyciągamy pięści.
Nie piszę o Wszystkich bo wiadomo czlowiek to czlowiek każdy jest inny.
Jak to ktoś juz tutaj napisał:"a wystarczy się więcej usmiechać..."

Do góry stronyOffline

DannyLV

Post #6 Ocena: 0

2009-09-08 08:44:10 (16 lat temu)

DannyLV

Mężczyzna

Z nami od: 06-09-2009

Dziwne zeczy piszecie o mnie, ze ja niby zawistny polak jestem? Prosze mnie nie nazywac ZP! Tak lubie sobie ponazekac i wysmiewac sie z innych, taki juz moj lansowy styl :-D Lubie zaczac pic od piatku do niedzieli i nie nazekam jak sie trzese w poniedzialek rano. A jak bede chcial to bede stal na lotnisku w kolejce za miesem, a tak co nie wolno mi wolny kraj nie?

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #7 Ocena: 0

2009-09-08 22:37:21 (16 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Cytat:

2009-09-08 07:19:01, malke napisał(a):
Tak Was czytam i widzę że niektórzy z Was są prawdziwymi szczęściarzami,bo jak piszą nigdy nie spotkali się z polską żółcią,moim zdaniem wylewającą się z prawie każdej strony gdzie tylko grupa rodaków.
Tak sie składa że mam cudownych znajomych pochodzących z Jordani i faktem jest że oni też kłucą się miedzy sobą ale gdy któryś z nich jest w trudnej sutułacji zawsze sobie pomagają.
Tak sobie teraz pomyślałam że to wiara ich łączy i tak nakazuje.A my katolicy?No cuż chyba wiemy jak to u nas wygląda.Nadstawiamy drugi policzek?Taaaaa raczej wyciągamy pięści.
Nie piszę o Wszystkich bo wiadomo czlowiek to czlowiek każdy jest inny.
Jak to ktoś juz tutaj napisał:"a wystarczy się więcej usmiechać..."

No jasne bo mu swoje żony w chomąto zaprzęgamy :-D
Ciekaw jestem ile świństw wyrządzili ci rzekomo poprawni Polacy a nie polaczkowie 8-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

malke

Post #8 Ocena: 0

2009-09-09 07:47:24 (16 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Dodam tylko stare dobre przysłowie które niestety coraz częściej sie sprawdza;"nie rób nikomu dobrze a nie będzie Ci zle..."

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-09-09 10:51:36 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie