MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jolaokk

Post #1 Ocena: 0

2009-08-22 08:21:51 (16 lat temu)

jolaokk

Kobieta

Z nami od: 11-06-2009

Siostra wychodzi za maz,ja jako brat a moja narzeczona swiadek chcemy dac pieniadze ,funty,ale ile wypada?Mieszkamy wszyscy na stale w Szkocj,ale slub jest w PL.A moze jakies propozycje na prezent.My pochodzimy ze Gornego Slaska,a slub bedzie w Wielkopolsce u rodziny narzeczonego mojej siostry.Podpowiedzcie cos,z gory dzieki.Jolaokk dzieki za mozliwosc zapytania.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2009-08-22 08:40:32 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

jesli dajesz pieniadze , dajesz ile Cie stac, to Twoja siostra wychodzi za maz, i chcesz daj jej tysiac , chcesz daj jej 100 funtow, co do prezentow to moze podpytaj jej lub rodzicow co by jej sie przydalo, moze chcialaby cos typowego z UK, w nastepnym roku moja szwagierka wychodzi za maz takze ale ja wlasnie bede ja wypytywala co by chciala, buduja wlasnie swoj domek i na pewno cos im tam jeszcze sie przyda :-]:-]:-] moze jakis ladny obraz plus koperta???
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

beata76

Post #3 Ocena: 0

2009-08-22 08:49:13 (16 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Mojego brata kolega ostatnio mial slub i poprosil wszystkich gosci aby do prezentu kazdy puscil mu jeden los w totolotka. W sumie to tylko 2zl dla kazdego a dla nich jakas szansa na wygrana:-]:-]:-]
Moze to dziwne ale jak dla mnie pomyslowe:-]
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #4 Ocena: 0

2009-08-22 09:00:41 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Wiesz ja odpowiem tak, na chwile obecna utarta minimalna stawka jaka wrzuca sie do koperty to jakies 300 lub 400 zl czyli mniej wiecej 100 funtow. Bylo juz kilka podobnych pytan na forum, sprobuj poszukac.
Jak dla mnie jednak, chodzi o twoja siostre, czyli osobe bardzo Ci bliska (przynajmniej teoretycznie) wiec pewnie stawka powinna byc troche wieksza. Z reszta zalezy to od tego jakie sa wasze relacje z siostra i od tego na jaka kwote mozecie sobie pozwolic.

Piszesz, ze siostra mieszka w Szkocji wiec moze byc ciezko z prezentem. Ja gdy wychodzilam za maz delikatnie wszystkim zasugerowalam, ze ze wzgledu na limity wagi bagazy w samolocie nie bedziemy w stanie zabrac wiele ze soba. Chyba, ze kupisz i wreczysz siostrze prezent jeszcze w Szkocji.

Numer z totolotkiem tez znam, strasznie mi sie podobal ale uslyszalam o nim juz po wyslaniu zaproszen wiec bylo troche za pozno. My poprosilismy gosci o kupienie tylko po jednej rozy, nie zostawalismy w Polsce dlugo wiec nie chcielismy duzych bukietow.

Beata, tak z ciekawosci, wiesz moze czy kolega brata wygral wtedy cos w tego totolotka?
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

beata76

Post #5 Ocena: 0

2009-08-22 09:11:59 (16 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Cytat:

2009-08-22 09:00:41, Milusia napisał(a):
Wiesz ja odpowiem tak, na chwile obecna utarta minimalna stawka jaka wrzuca sie do koperty to jakies 300 lub 400 zl czyli mniej wiecej 100 funtow. Bylo juz kilka podobnych pytan na forum, sprobuj poszukac.
Jak dla mnie jednak, chodzi o twoja siostre, czyli osobe bardzo Ci bliska (przynajmniej teoretycznie) wiec pewnie stawka powinna byc troche wieksza. Z reszta zalezy to od tego jakie sa wasze relacje z siostra i od tego na jaka kwote mozecie sobie pozwolic.

Piszesz, ze siostra mieszka w Szkocji wiec moze byc ciezko z prezentem. Ja gdy wychodzilam za maz delikatnie wszystkim zasugerowalam, ze ze wzgledu na limity wagi bagazy w samolocie nie bedziemy w stanie zabrac wiele ze soba. Chyba, ze kupisz i wreczysz siostrze prezent jeszcze w Szkocji.

Numer z totolotkiem tez znam, strasznie mi sie podobal ale uslyszalam o nim juz po wyslaniu zaproszen wiec bylo troche za pozno. My poprosilismy gosci o kupienie tylko po jednej rozy, nie zostawalismy w Polsce dlugo wiec nie chcielismy duzych bukietow.

Beata, tak z ciekawosci, wiesz moze czy kolega brata wygral wtedy cos w tego totolotka?

Niewiem Milusia, zapytam:-]
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2009-08-22 09:23:37 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

a ja bylam juz na kilku weselach gdzie mlodzi prosili zamiast kwiatow o maskotki lub drobne paczki ze slodyczami , ktore byly potem zawozone do domow dziecka, naprawde fajny pomysl,
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,